Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 631891 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Хитър ход, както и се предполагаше. Вежди поне е с чисто политическо минало. Ами сега какво ще го правим парашутиста от БСП - Божидарчо? И министерското място за образованието е заето...
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline zyulkera

• Member
  • **
Здравейте и от мен... Поздрави на всички...
Аз искам да кажа, че "ДПС" въпреки тов, че е в опизиция не е загубила, напротив, това е единствената партия която има устойчиво развитие. На тези избори за ДПС са гласували 600 хиляди души, а преди около 450 хиляди, кажете ми ДПС не увеличавали своите гласове всеки път. Хората които вярват в политиката на ДПС са все повече и самата мисия на Ахмед Доган е такава, устойвиво развитие, вче е време за промяна на българското съзнание, следващия етап на развитие е да го няма това етническо разделение на българските граждани. Може би с тези исказвания Ахмед Доган направи услуга на Борисов, но в България наистина е нужна промяна, и аз вярвам, че Ахмед Доган и Бойко борисов ще управляват БГ заедно, това което се лансира в медиите е заблуда, те двамата си пият кафето на една маса. Промяната няма как да стане с БСП това е един карумпиран електорат. Промяната и ограничаването на корупцията е задалжителна нямам друг начин и това БГ политици са го разбрали, този път няма да им се размине, ЕС няма да им позволи да се подиграват с хората още 20 години.

EVROPOMAK

• Guest
Здравейте и от мен... Поздрави на всички с ... устойчиво развитие.....

Здравовьяьй убавьо момье и мьярхабьа на твойтье дружкьи оть "полиьтрикътьа" !

:D  8)  :D

Isyankar

• Guest
Здравейте и от мен... Поздрави на всички...
Аз искам да кажа, че "ДПС" въпреки тов, че е в опизиция не е загубила, напротив, това е единствената партия която има устойчиво развитие. На тези избори за ДПС са гласували 600 хиляди души, а преди около 450 хиляди, кажете ми ДПС не увеличавали своите гласове всеки път. Хората които вярват в политиката на ДПС са все повече и самата мисия на Ахмед Доган е такава, устойвиво развитие, вче е време за промяна на българското съзнание, следващия етап на развитие е да го няма това етническо разделение на българските граждани. Може би с тези исказвания Ахмед Доган направи услуга на Борисов, но в България наистина е нужна промяна, и аз вярвам, че Ахмед Доган и Бойко борисов ще управляват БГ заедно, това което се лансира в медиите е заблуда, те двамата си пият кафето на една маса. Промяната няма как да стане с БСП това е един карумпиран електорат. Промяната и ограничаването на корупцията е задалжителна нямам друг начин и това БГ политици са го разбрали, този път няма да им се размине, ЕС няма да им позволи да се подиграват с хората още 20 години.

Напълно съм съгласен. Да вземем общините в които ДПС управлява от десетилетие. Прекрасно и за пример устойчиво развитие. Дай Боже да се пренесе над всичките общини в Република България...Само като си представя колко са богати хората в общините на ДПС, колко добре живеят, как масово мигрират хората от другите общини към тези общини, тъй като е пълно с предприятия и производство и не могат работодателите да насмогнат да търсят работна ръка....Иншалах, това което е в общините на ДПС - да се пренесе този устойчив модел на развитие и в останалите общини. Само като си представя какъв БВП на глава от населението произвеждат общините на ДПС и каква е безработицата там и се главозамайвам....Цяла Европа може да се учи от ДПС на устойчиво развитие...И после се чудят хората как по 20 години управлява един и същи кмет в тези общини - ами хората са предоволни, какво повече могат да искат...Само можем да им завиждаме, че не сме се родили всички в общини в които ДПС управлява ... Но има много да се учим на устойчиво развитие - ние от неустойчиво развиващите се общини в които ДПС не управлява...

Щом толкова много си ги харесват в тези общини - да си ги преизбират 100 год още, ама да не ми се сърдят, ако не желая и в моята община да са те ... Аз искам неустойчиво да се развивам в моята община ...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Каквото и да говорим ДПС бележи ръст, въпреки негативизмите от участието във властта през последните 8 години. Това е прецедент в на най-новата българска история.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest
Каквото и да говорим ДПС бележи ръст, въпреки негативизмите от участието във властта през последните 8 години. Това е прецедент в на най-новата българска история.

Дали бележи ръст или спад ще си проличи на следващите местни избори. Това на тези избори не беше гласуване. Да купиш 1/3 от циганите в България, 100 000 гласа в Турция и 100 000 гласа от манипулации, дописвания и шмекерии, тъй като си на власт и ти се позволява - не е ръст.

Бях в секция в Димитровград, в един цигански квартал и цял ден циганите гласуваха под строй за ДПС. Да ДПС е етническа партия - но много бъркате, ако мислите всички, че е етническа турска партия ... Чисто циганска партия си е за мене ... :) Нищо лошо....Да си се развиват устойчиво в Джебел и Никола-Козлево ... Ние останалите ще минем по неустойчивия път в нашите си общини ...

Същото се отнася и за БСП. При тях обаче от 700 000, към 400 000 са си честен електорат - "червените бабички" са дълголетни явно...

Лично мнение.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Хитър ход, както и се предполагаше. Вежди поне е с чисто политическо минало. Ами сега какво ще го правим парашутиста от БСП - Божидарчо? И министерското място за образованието е заето...
Boj.D, predpoçete da pravi eftin nacionalizam vmesto da obedinyava naciata. Bat Boyko moje da postigne izvesten uspeh ako striktno spazva demokraiçnite pridobivki na zapada. Garantiram mu proval v sluçay çe bılgarştinskite mu jilki naddeleyat v reşeniyata mu.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ромите също са български избиратели. Или само, когато не гласуват за ДПС?! Дали са купени или не гласовете им за тази цел си има органи на реда, които ще кажат. Гласовете от чужбина също са на български граждани. А защо 95% от тях са отишли за ДПС най-добре е да попиташ ВС и ЯЯ, в известен смисъл и ББ.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest
Ромите също са български избиратели. Или само, когато не гласуват за ДПС?! Дали са купени или не гласовете им за тази цел си има органи на реда, които ще кажат. Гласовете от чужбина също са на български граждани. А защо 95% от тях са отишли за ДПС най-добре е да попиташ ВС и ЯЯ.

Това, че си български гражданин не трябва да ти дава абсолютното право на глас. Скоро ще стане факт това. А това, което аз се надявам е "данъчния ценз" за изборите. Роми, нероми, б.г. в Турция, б.г. в Нова Зеландия - кой не си е плащал данъците последните 6 месеца - никакво гласуване. Това Народно Събрание се издържа от данъците на данъкоплатците, а не на всички български граждани по презункция. Който плаща - той поръчва музиката.

Ако един ден приемат нещо подобно за данъчния ценз - може да се помисли и за въпроса за данъчни облекчения при упражнено право на глас (по примера на Гърция да речем).

Органите на реда ще докажат много по-големи грехове на БСП и ДПС от купуването на изборите. Надявам се поне !

Б.ред.: "Неговата кампания била от врата на врата, скулпторът влизал във всеки един обикновен дом. Бесен съм, че в Кърджали и в района има не етнически вот, а феодален вот, възкликна Рашидов, според когото там имало такъв  феодализъм, заради който всички управляващи трябва да отговарят."

Offline zyulkera

• Member
  • **
Isyankar
Знаеш ли кое е общото межди всички Българи независимо от коя религия и партия са, ние сме уникални в това да сме черногледи. В сравнение с другите партии ДПС е единствената която помага на нашите хора. Незнам въвъ вашта община коя партия управлява аз не позтавям въпроса поотделно, това се отнася за цяла българия и кажи ми моля те през последните 20 години другите партии какво са направили за Българския народ. Структурата на ДПС е устояла и ще устои, защото там хората се развиват наистина..., самия модел на управление е положителен стреми се към обединяване на хората за истинска интеграция с ЕС. Няма да е зле ако мислим в тази посока и сме положителни в тази посока...

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Edno vreme oficerite v kazarmata ni vikaha '' Ako edin den vi popitat kakvo ste doprinesli za BG, vie s gordost otgovorete-slujih kato stroitelen voynik'' Da toçno dve godini i 2 meseca stroih za BG a sega isyankyarço iska da me lişi ot elementarnoto grajdansko pravo da glasuvam. Kakvi danaci be isyankyare;
koyto ne plaşta da si otgovarya pred zakona no zaşto go bırkaş s izborite. Az sım baçkal za BG bezplatno 2 godini i spored men imam po-golyamo pravo ot teb da glasuvam ( mnogo mi e potryabvalo ;D)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Умишлено не засегнах вота в Кърджали от статията на "Капитал", защото ми смърди на "гербаджийска" поръчка. Феодален вот, гласуване под строй, бабички с чужди лични карти... И ето изведнъж се появява месията Рашидов, който прави първите стъпки на демокрацията в Кърджали. Печели един мандат благодарение на своите застъпници, които не са позволили манипулиране на вота. Смях!

Тези журналисти много бързо забравиха, че през 1999год. ДПС дори губи кметското място в Кърджали. А сега се радват на 1 депутат. При това за разлика от кмета Румен Димитров, сегашният депутат е етнически турчин. Тогава, доколкото си спомням, мотото на анти-ДПС коалицията бе "Битката за Кърджали е като битката за Сталинград" (по аналогията Хитлер срещу Сталин - Костов срещу Доган). Кмет стана етнически българин и кво? Само след 4 години на изборите Хасан Азис от ДПС отнесе всякаква конкуренция. Спечели и следващите общински избори, а сега се отказа от парламентарно представителство за да спести някой и друг лев на общината от предварителни общински избори.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Нали се разбрахме с теб да говорим за Герб след някоя и друга година :D
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline abc

• Forum fan
ГЕРБ един Господ знае какво му е писано. Личо трудно им се доверявам, защото са поредната партия-човек. Парламентарната шефка е от Плевен и славата и не е на коректен човек, камо ли адвокат. Община Плевен спечели дело срещу нея заради конфликта на интереси при работата и с общината и същевременно консулниране на субектите влезли в досег с общината. Работи и с двете страни едновремено. Тъкачка на много станове.

Разбира се идва и условността. Може би бидейки грешни хора се подаваме на внушенията, че който не е с нас е против нас т.е. поръчков. Така разбира се е много удобно.

Има едно късо разказче с поуки. Замръзвало едно врабче в зимната виелица само в полето. Аха да издъхне минала една крава и пуснала една фекалия върху му. Врабчето се затоплило, съживило се и вдигнало главичка. В този момент минала котка, видяла го, изровила го от ла..ото и го изяла. Изводите са, че не всеки който с**e върху главата ти ти мисли лошото и не всеки, който те вади от л****та ти е приятел.

Ако ДПС не беше партия на мюсюлманите щяхте да пеете нашата песен. Статията е срещу порочната практика при гласуването, достатъчно ясно описана. Разбира се, понеже са от вярата може са си затворите очите. Но дали е правилно? Ако приемем Мустафа, че ситуацията е хипотетична и че хората описани там не са мюсюлмани ще ги осъдиш ли? Ама честно!

Вежди Рашидов е добър скулптор което не го прави автоматично добър мениджър.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Щях да поздравя тези журналисти, ако се бяха разходили и до някое село в трънско или брезнишко за да опишат как гласуват бабичките там (дали изобщо си правят труда да отидат до урните). Но това, естествено, няма да представлява никакъв медиен интерес. Неслучайно журналистите от Нова Тв влязоха и в джамията в Корница, търсейки плакати на ДПС. "Долу турците от власт" - докато чувам излияния от този тип около себе си, подобни статии ще продължават да ми се струват подозрителни.
повече от своята родина
.
(Tagore)