Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 631954 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Интересна статия във вестник Капитал
Дьорт, дьорт, дьорт...

Част 1, част 2 и част 3. Ползотворно четене.

Offline abc

• Forum fan
bukovqnoglu_s защо винаги се реагира по един и същи начин, когато се спомене с лошо дадена партия? Да попитаме ББ или пък да го покажем щом го има. Престъпниците нямат религия.

В светът цари 70% посредственост, включително в България, включително във форума. На всекиму се иска да е в останалите 30, но рядко се получава. Шанс едно към три. В България журналистиката се води масово от фльорци и пуяци, но макар и рядко има качествени журналисти. Надали ще го отречеш. Ако ти обаче посочиш 3 такива (надявам се да не кажеш, че и толкова няма) и някой от тях направи отрицателно за любимата партия предаване или пък напише такава статия дали ще се отречеш от тези трима и ще ги обвиниш в необективност или ще им приемеш мнението?

И преди да обвиним светът в заговор би ли обявил одобряваш ли описаното поведение на хората в избирателните секции? Все пак Капитал е сериозна медия.

Offline butterfly

• Member
  • **
Hi everybody!  ;) Why do you think that GERB won't help us. I thing we have to be happy that ATAKA is after us. I thing that this is enough.  :)

Offline ivotsonev

• Member
  • **
добре, само не разбрах защо бях баннат за 2 дена и защо мненията и коментарите ми са изтрити от тук? Нали това е форум и трябва да се изказват и обсъждат различни мнения? Излиза, че се създава умишлено един затворен кръг от някой хора, с някаква цел, в който да си се консолидират доста съмнителни и наложени тук идей

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
ivotsonev, прочети по-внимателно правилата на форума, както и целите на сайта (в дъното на заглавната страница).
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest
Исянкяр е единственият представители на непомашката общност в този форум, който пледира за въвеждане квотен принцип за представителство на малцинствата (етнически и религиозни) във всички етажи на властта, респективно в избираемите места на всички политически партии. Това изглежда е и единственият правилен подход за решаване проблема с етническия вот.

Дрън-дрън. Къде съм пледирал за подобно нещо ?

Впрочем замисли се малко, ако има етно-квота, дали щеше Доган да управлява 8 години ? Тая етноквота се определя на база НСИ и демографската статистика....Според нея етническите турци са към 700 000, циганите към 300 000, а помаците като етнос никакви ги няма - ти ми кажи кой и колко ще спечели от етноквотата ?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Дрън-дрън. Къде съм пледирал за подобно нещо ?

Ако ние не разсъждаваме следващите 20 години поне малко квотно и няма по един представител на основните етноси или религии от страната в правителството - то много скоро от Брюксел може да ни задължат юридически да се въведе подобна квота. Нима няма практики с квоти в други страни ? Нима там управляват по-малко кадърни специалисти ? Когато говорим за стотици хиляди и милиони души - винаги може да се намери точен професионалист.

Впрочем замисли се малко, ако има етно-квота, дали щеше Доган да управлява 8 години ? Тая етноквота се определя на база НСИ и демографската статистика....Според нея етническите турци са към 700 000, циганите към 300 000, а помаците като етнос никакви ги няма - ти ми кажи кой и колко ще спечели от етноквотата ?

Споменах за етно-религиозните малцинства, а относно това дали помаците са религиозно малцинство - едва ли има някой който да го оспорва.

Не знам дали Доган е управлявал през последните 8 години, но е факт, че в миналия парламент имаше 28 депутати - мюсюлмани, и всичките представени от една единствена партия - ДПС.

28 от 240 са малко под 12% - точно толкова, колкото е и процента на самоопределите се като мюсюлмани в последното преброяване.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest

Споменах за етно-религиозните малцинства, а относно това дали помаците са религиозно малцинство - едва ли има някой който да го оспорва.

Не знам дали Доган е управлявал през последните 8 години, но е факт, че в миналия парламент имаше 28 депутати - мюсюлмани, и всичките представени от една единствена партия - ДПС.

28 от 240 са малко под 12% - точно толкова, колкото е и процента на самоопределите се като мюсюлмани в последното преброяване.

Ами прочети думите ми. Те не са пледиране, а предупреждение.

А за квотите - ти искаш отделни етнически, отделни религиозни, а сексуални ще има ли ? Квота на лесбийките, на гейовете....А възрастови ? Квота на пенсионерите ? Разбираш ли колко са безмислени квотите ...

Не ми се мисли при квоти и при етнически монопол на една партия - кога точно ще управлява квотата на българите от турски етнически произход...Изобщо квотния принцип е много особена процедура .... Даже не знам дали се прилага някъде за отделни етноси, а по-скоро за отделни националности, както е в Босна и Херцеговина до известна степен. Но в България няма други националности освен българската, т.е. квоти на този принцип не може да има.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Под квотен принцип имах предвид предлагането на шарени листи (в избираемите места) от всички политически партии. Мислех, че и ти намекваше за същото. Но щом не става... Затова ще продължава да го има ДПС - единствената партия, която благоволява да вкара представители на малцинствата във властта.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline abc

• Forum fan
Под квотен принцип имах предвид предлагането на шарени листи (в избираемите места) от всички политически партии. Мислех, че и ти намекваше за същото. Но щом не става... Затова ще продължава да го има ДПС - единствената партия, която благоволява да вкара представители на малцинствата във властта.

Това всъщност подкрепям с две ръце!

Isyankar

• Guest
Mustafa_b,

това за което говориш ти е на доброволен етно или религиозен принцип и аз силно апелирам за този принцип.

Аз обаче съм споменал и недоброволен, конституциониран принцип за който не апелирам.

Изцяло съм съгласен, че ако е налице първото условие - ДПС ще загуби смисъл от съществуването си.

Надявам се Вежди Рашидов (първия етнически турчин) и Владимир Урумчев (първия или от първите помаци) в новото правителство и излъчени не от ДПС  да повлекат крак.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
 Все се каня да попитам каква роля изигра на тези избори считаната за помашка партия" Демократичен прогрес и Благоденствие"- на  проф.д-р  Адриан Палов.В интервю тук на главната страница ,се говореше,че има изградени силни структури във Велинградско / над 2000 души/,и Гоце Делчевско..Би ли ми казал някой как гласуваха помаците във Велинградско,Гоцеделчевско и Смоленско,конкретно за помашката партия как се представи и с какви листи в тези райони!!! Благодаря ви.
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Isyankar

• Guest
Все се каня да попитам каква роля изигра на тези избори считаната за помашка партия" Демократичен прогрес и Благоденствие"- на  проф.д-р  Адриан Палов.В интервю тук на главната страница ,се говореше,че има изградени силни структури във Велинградско / над 2000 души/,и Гоце Делчевско..Би ли ми казал някой как гласуваха помаците във Велинградско,Гоцеделчевско и Смоленско,конкретно за помашката партия как се представи и с какви листи в тези райони!!! Благодаря ви.

Назми, можеш да види на този сайт как са гласували във всички секции в България:

http://rezultati.cik2009.bg/results/proportional/rik_00.html

EVROPOMAK

• Guest
Млогьу, сложень вапрось, Назми, млогьу е сложен и отговора!  ???
Тейья, Великьи людье, Помакитье сигурньо, пьа сьа помагальи ньа неквьи другьи орьа, нье на себье сьи!  :o
Нальей, затувьа гьи наричать ПОМАЦИ - ПОМАГАЦИ, да помагать ньахь другинье, катьу сьа видеть в млогьу зорьньу!  ;D  ;)

Isyankar

• Guest
"Заради подмятанията за етническа карта мога да ви кажа, че Вежди Рашидов ще бъде министър на културата. Ще имаме още няколко български турци като зам.-министри в различни ведомства", казва Бойко Борисов в интервю за вестник "24 часа".

http://econ.bg/news/article164581/vejdi_rashidov_stava_ministur_na_kulturata