Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 632060 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline PETER

• Forum fan
Няма, но някои хюмани (демек люде) имат претенция че има. ;)
Истината е въпрос на гледна точка, или на точна гледка.

EVROPOMAK

• Guest
Европомак, ти никоя тема не вземаш на сериозно! :-\

Гелинкьо, марьи, амьи от тува по-сериозньу, дету ти думамь, чьи немьа млогу избраньи Помаци в парноментьа, здравье му кажьи!  :o
Има, тук-таме, некавь Помак в некоя партийка, и тье са толку изплашиньи уть техните партийни началници, чи ги е страх, понье да са обадьять, чи съ поне Помаци, камо ли да ги защитять тоя народ кату тракийски Спартанци!   ;D
Секьи ги използува, саму за гласчетьа и бюлетинкьи!   :D >:(
 ;)

Offline shaban

• Forum fan
Няма, но някои хюмани (демек люде) имат претенция че има. ;)
Има,но някои хюмани/демек люде/,имат претенция ,че няма .

Offline PETER

• Forum fan
Мдаа...мислим си че имаме претенции, но всъщност претенциите имат нас.
Истината е въпрос на гледна точка, или на точна гледка.

Offline Azi-2000.

• Avarage member
  Започнаха преговорите за правителство!                                                                                                                                        
Днес са се състояли първите консултации за новия кабинет между Бойко Борисов и лидерите на Синята коалиция.
Съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров заяви пред bTV, че не би съветвал Бойко Борисов да предложи готов кабинет на ГЕРБ, който сините да подкрепят, защото това ще е правителство на малцинството. За подкрепа на такова правителство по-рано днес се обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
По думите на Димитров Синята коалиция може да е гарант за стабилно мнозинство.
Бъдещ кабинет "Борисов", без участието на Синята коалиция, няма да бъде стабилен. Това пък каза Димитров пред Дарик. За мен силната позиция, позицията, която е добра за България и която ще гарантира излизане от кризата, е съставянето на коалиционно правителство, а не на малцинствено такова, уточни Димитров.
Ние няма да отидем при ГЕРБ и да се запънем за определени постове или министерства. Разполагаме с водещи икономисти, юристи, които могат да бъдат използвани в състоянието на финансова криза. Ние ще предложим нашите експерти и вече ще бъде по волята на ГЕРБ, които са победителите на тези избори, тези хора да бъдат използвани. За нас е нормално, ако тези хора участват на всички възможни нива в изпълнителната власт, категоричен е Димитров.
БНТ междувременно съобщи, че самият Мартин Димитров е сред възможните имена за министър на икономиката.
В четвъртък Бойко Борисов ще се срещне с лидера на РЗС Яне Янев. Днес Янев обяви, че би подкрепил кабинет на ГЕРБ и Синята коалиция, ако се спазват принципите, които отстоява партията му.    Източник- http://dnes.dir.bg/2009/07/08/news4739286.html

Isyankar

• Guest
В Смолян някои хора се вживяват в ролята на "по-големи католици и от папата". И за да демонстрират привързаността към "корените си", скачат срещу гласовете на българските граждани с турски произход, живеещи в Турция. А в действителност рипат срещу закона.

Скоро ще бъде променен закона и няма да имаш грижи.

Offline Metka

• Forum fan
Скоро ще бъде променен закона и няма да имаш грижи.
Напротив Isyankar, всички ще имаме грижи тогава защото промяната на подобен закон
на практика е вид Дискриминация.
Неможеш да забраниш на хора в Турция които имат двоино гражданство да гласуват , пък същевременно на други хора с българско гражданство в USA, например да могат да гласуват.
Това на практика би било казус.
Определено при евентуална промяна ти би се радвал, както се усеща в лаконичният ти одгорвор до Мустафа по горе.
Извиняваи ама ,искам да те питам - ти тогава как би се чуствал тука в сайта, при положение че има много съфорумци от Турция , именно които имат такова двойно гражданство?
Как примерно би отхвърлил нападките към тебе за евентуално обвинение в лицемерие?

Isyankar

• Guest
Напротив Isyankar, всички ще имаме грижи тогава защото промяната на подобен закон
на практика е вид Дискриминация.
Неможеш да забраниш на хора в Турция които имат двоино гражданство да гласуват , пък същевременно на други хора с българско гражданство в USA, например да могат да гласуват.

Защо пък мислиш, че ще е забранено само за тези в Турция ? Не помниш ли как беше на европейските избори ? Просто същото ще се приложи и за другите избори.

А двойното гражданство е друга ОТДЕЛНА тема. Не мисля, че ще се стигне до премахване на двойното гражданство - въпреки, че съм защитник на тази мярка, но въпросът е дискусионен и там моите съображения са свързани не със правото на гласуване на българите от чужбина (това може да се реши със отседналостта), а по-скоро с практиките да се взима български паспорт през последното десетилетие по чисто социално-икономически причини, тъй като вече е европейски паспорт....

Offline Metka

• Forum fan
Определено съм съгласен с теб.
Редно е Европейският съюз да поеме опредлена одговорност за тези проблеми.
Такъв проблем има и за Македония,
Напоследък някъде четох и за подобем проблем в Молдова и Румъния.
Според мене трябва да се инвестира в насърчване на евроинтеграционните процеси
съответно в Македония, Турция и т.н.
България е в ключови позиций в момента ,поради това че преди влизането в ЕС, беше истински "остров на стабилноста" въпреки корупцията.
И да ти призная, знам за тебе одавна че си наследник на"тракийски бежанец"
от времето на разпада на Османската империя.
Повярвай ми нямам нищо против,
желанието ти за финансова компенсация да се изпални, но се надявам да проявяваш разбиране че и ние сме наследници на такива бежаници от онова време.
така че имаме общи неща и трябва да им търсиме европейско решение..

Isyankar

• Guest
Определено съм съгласен с теб.
Редно е Европейският съюз да поеме опредлена одговорност за тези проблеми.
Такъв проблем има и за Македония,
Напоследък някъде четох и за подобем проблем в Молдова и Румъния.
Според мене трябва да се инвестира в насърчване на евроинтеграционните процеси
съответно в Македония, Турция и т.н.
България е в ключови позиций в момента ,поради това че преди влизането в ЕС, беше истински "остров на стабилноста" въпреки корупцията.
И да ти призная, знам за тебе одавна че си наследник на"тракийски бежанец"
от времето на разпада на Османската империя.
Повярвай ми нямам нищо против,
желанието ти за финансова компенсация да се изпални, но се надявам да проявяваш разбиране че и ние сме наследници на такива бежаници от онова време.
така че имаме общи неща и трябва да им търсиме европейско решение..

Ами търсим. Надявам се да не спираме да търсим. Според мен не е европейско да се раздават европейски паспорти на кило. Такива практики има в Румъния, както правилно отбеляза, а и в България.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ако променят закона, тогава - да. Но сега е чиста простотия и проява на беззаконие именно тези, които претендират за "ред, законност" и пр. да скачат срещу законността и обществения ред в страната.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest
Съгласен съм, че сега закона е такъв и това са антизаконни действия и призиви. Да не забравяме, че "и най-лошия закон е по-добър от липсата на закон" ...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Всъщност забраната за гласуване в чужбина е нож с две остриета за "националистите". Ще лишат 100 000 гласа на ДПС, но пък това ще доведе до значителен спад на активостта на избирателите в Бг, което в крайна сметка пак ще е в полза на ДПС (които имат най-постоянния и твърд електорат).
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest
mustafa_b,

има и друга гледна точка. На последните избори се видя огромен потенциал на българите в Западна Европа .... Ако не бяха пречките и малкия брой секции - мисля, че общия брой гласове от там можеше да достигне този на гласовете от Турция. Т.е. гласовете от чужбина извън Турция - може да компенсират тези от Турция (ако са проблемни). Тъй, че принципно трябва да се разглежда този въпрос. Раздаваме на кило паспорти в БЮРМ ... утре може да се окаже, че не само кмета на Ардино е избран от хора живеещи на 500 км от общината - а и кмета на Петрич например....Аз например, ако ми платят 50 лв и една екскурзия до Охрид - с удоволствие бих гласувал за кмет там (хипотетично) - в крайна сметка какво ме интересува - аз си живея в моя град, а охридския кмет да го мислят охридчани и онези, които са направили дупка в закона, която ми позволява да отида да гласувам (хипотетично говоря).

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Шшт - да не те чуе Божидар Димитров ...
повече от своята родина
.
(Tagore)