Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 640426 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline isa71

• Forum fan
петре тва в казармата в елитно поделение са ви правили диви и щасливи. ;D голям стрес бе.от кво толкова ви е било страх ???

Offline PETER

• Forum fan
Страх ли? Иса, нещо се обърка. ;D

Offline isa71

• Forum fan
Status Quo - In The Army Now

петре специално за теб

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Айде стига глупости
Че то в строителни воиски си беше по-добре. Поне занаят се учи. Няма фатмашки простотии и т.н.
Спомням си че в моето поделение беше привилегия да те пратят да работиш някъде. Независимо че въшкарниците ни ставаха на лайна щото нямахме работни дрехи и бачкахме директно с тях. Ядяхме от тавите като прасета. Без чинии и вилици. Спяхме по горите във вмирисани палатки ... елитно поделение, уж.
Да му е**м у елитното. >:(

moje da si prav çe kato redoven voynik e po tejko da se sluji no nosiş zvanie ''redoven voynik''
Slujiş naprimer kato tankist ili s puşka a ne kato trudovak  s lopata. Tova e ujasna diskriminaciya i ne tryabva da ya opravdavame po nikakıv naçin. Ne tryabva da se igrae s gordostta na horata, tryabva da prejiveete podobna diskriminaciya za da razberete kak deystva vırhu psihikata.
Ne vi go pojelavam, znam go ot opit.

Offline Hat

• Moderator
Напьлно сьм сьгласен с теб. Човек трябва да преживее подобно нещо за да разбере сьщността му чиято единствена цел е унижението.Всички преживяхме тези времена и нека отук нататьк никога не се повтаря всичко това. Минаха 15 - 20 години трябва вече да се отьрсваме от тези лоши спомени и да вдьхваме кураж и достойнство на нашите деца.Нека те растьт сьс самочуствие на знаещи и можещи.

Offline isa71

• Forum fan
аз пък мисля че трябва да има казарма.сегашните деца са супер лиглювци.тати носи,мама меси.... ех че кеф.
и после се оплакват като петер

Offline Kaplan

• Adviser
Napylno syglasen s teb isa71

Offline PETER

• Forum fan
Иса, само да отбележа че по твоята логика аз съм мъж, щото съм карал "истинска" казарма, а трудоваците не били мъже, щото не са държали пушка, а са държали лопата ...
Това са глупости. Не съм съгласен с тях, но твоето мнение си е твое - дръж си го. ;D

"Истинска" казарма не ми е дала нищо полезно за бъдещия живот, докато иначе поне щях да науча занаят. Това не го казвам като оплакване а като констатация.

И по-добре да оставим мненията за армията на професионалистите. ;)

Offline abc

• Forum fan
Против задължителната армия. На който му се играйка - да ходи. Аз мисля, че е чиста загуба на време.

Offline Hat

• Moderator
Абсолютна загуба на време "ДА" но все пак учеше на някакви елементарни навици,които доста хора нямаха за сьжаление.

Offline isa71

• Forum fan
не само политиката,но и децата ни са бъдещето на българия.но те в момента нямат детство.цял ден пред компютара, електронните игри и чалга.за жалост е така.преди беше-криворазбраната цивилизация,сега е криворазбраната демокрация.

Offline abc

• Forum fan
Иса, не забравяй, че децата са наш огледален образ.

Offline isa71

• Forum fan
когато аз бях дете,по цял ден ритахме топка. ;D ходихме за риба и от време на време на ,,консомолски дискотеки,,слушахме-deep purple,rainbow,whitesnake. :P ;D

Offline nezir_9

• Advanced member
Иса, само да отбележа че по твоята логика аз съм мъж, щото съм карал "истинска" казарма, а трудоваците не били мъже, щото не са държали пушка, а са държали лопата ...
Това са глупости. Не съм съгласен с тях, но твоето мнение си е твое - дръж си го. ;D

"Истинска" казарма не ми е дала нищо полезно за бъдещия живот, докато иначе поне щях да науча занаят. Това не го казвам като оплакване а като констатация.

И по-добре да оставим мненията за армията на професионалистите. ;)

И аз като тебе много исках в "КЕЧ" - а, така казвахме на трудови войски.

Само за някакъв занаят, както баща ми казваше, един водопроводчик да станеш, ще ти е от полза.

Защото с моята Математическа гимназия човек си е един прост гимназист.

Толкова искахме(вкл. и брат ми), че на последната комисия заявих, че имаме роднини в т.нар. Капиталистически държави(Турция).

С тази идея, разбира се, да ме вземат  за неблагонадежден.

Хубаво, ама не стана!

Пратиха ме в Харманли  - изчислител на ПУО - 2М(Прибор за управление огъня в артилерията) - почти секретен прибор.

Одрин за пръв път го видях нощно време - след една нощна тревога.

От казармата ми останаха добрите приятели и многото спомени - и хубави и други.

Offline Беглик

• Advanced member
Nezir, ти развали имиджа на КЕЧа като най-голямата форма на дискриминация. Мой приятел пък беше със специалност ПУАЗО и той видеше ли самолет настръхваше - къде ми е ПУАЗОто. Имаш ли представа каква е разликата между двете? Подозирам, че твоето е по-нов вариант. А за Математическата гимназия съм чувал само хубави неща. Например, най-успелия български финансист в Америка е завършил Добричката. А ето нещо за един от Казанлъшката:
"Аз съм първият качествен продукт, произведен във Фабриката за мозъци на Тео", твърди с усмивка Петко Динев. Разбира се, става въпрос за фамозната Национална школа по физика на забележителния преподавател Теодосий Теодосиев от Казанлък.

"В осми клас Тео ни посрещна като класен, тъкмо беше завършил Университета", спомня си Петко. Теодосиев също харесал класа си, после се оформил един отбор от 5-6 души за олимпиадите и се започнало... Така идва водоразделната 1977 година, когато десетокласникът П. Динев спечелва първия златен медал за България от Международната олимпиада по физика в Прага. Този пръв успех дал криле на Тео и сега от общо 12-те златни български медала по физика, 8 са спечелени от възпитаници на школата на Теодосиев в Казанлъшката математическа гимназия. Дори погледнато само от статистическа гледна точка - от един неголям град да излязат толкова лауреати по физика, това е нещо фантастично", убеден е Петко.