Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 640424 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Субиги, признавам те за автоир на свободни съчинения по неясна тема. Кои сме ние и кои сте вие? Защо си решил, че само ти си бачкал, а аз не съм? Твоят поглед винаги е едностранен. Турция не ме интересува, стига си я пробутвал. Та когато вие, които и да .сте, сте работили ние също сме работили. Тоест лесно е да се види, че заводи, фабрики и ниви има навсякъде в България, а както и да го погледнеш за там трябват хора.
Tuk vseki znae koi sme nie i koi ste vie. V TEC Marica istok trudovaci byaha samo turci i cigani. Brısnehme se s bira zaştoto nyamaşe voda. Kakva rabota bihte imali vie tam
Za kakvo probutvane bılnuvaş, obyasnyavam ti çe BG speçeli golemi sumi ot bezzakonna tırgoviya na orıjie. Blagodarenie na tazi kontrabanda v TR se stigna do grajdanska voyna i voennite se prinudiha da slojat rıka vırhu vlastta. Nay golemiya posrednik Bekir Çelenk uj be zaloven v BG i tryabvaşe da go predadat. Predadoha go na turskite vlasti no sıştiya den umrya çoveka s taynite si. Govorya ti za golyama tırgoviya be çovek i tya pompaşe BG ikonomikata, no ti sigurno si bil mnogo malık togava.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Субигито все вижда под вола теле,все са му виновни я българето,я комунистите я алаха,за несретната съдба помашка.То навсякъде по планинските села беше така-не само в помашките.
Българската икономика имаше растеж-и не се преливаше пусто празно като държавна печалба,от която редовия гражданин получаваше някакви си двестатина лева.От България-на което съм свидетел излизаха постоянно ТИР-ове със всякаква продукция-износа превишаваше в пъти вноса-изнасяхме за навсякъде-за Русия,Китай и Западна Европа.Аз съм свидетел как в моето село Беленци постоянно идваха Тирове(няколко пъти седмично) от Германиите,Полша,Чехословакия,Унгария,Австрия-да се товарят Сливи.Ако това не е износ за едно предбалканско селце вие ми кажете.Е от това селските баби печелеха в края на сезона една екскурзийка я до Смолян,я до Велико Търново или някъде в България-а печалбата отиваше незнайно къде.Това беше почти във всички области на държавата като натрупания капитал след 89 година изчезна.Вижте или прочетете повече за далаверата с външнотърговските дружества с които много господа станаха милионери или за сценария на КГБ за т.н. преход-Направете и сравнение на българския и руския преход-май много си приличат,разликата е единствено в мащаба.В България се създадоха милионери в Русия-милярдери.
Bil sım i po bılgarskite sela, nie pribirame slamata, domatite i piperkite dokato mestnite mladeji kibiçeha v taka nareçenite kulturni domove postroeni s narodni pari no tezi domove gi nyamaşe v opredeleni rayoni. Tezi mladeji se dırjaha nadmenno spryamo nas taka kakto i ti se opitvaş tuk eksploatirayki dori i imeto na vsevişniya. Vreme e veçe da vi doyde akıla ştoto stava kısno

Offline abc

• Forum fan
Субиги от дума не отбираш. Там всеки знае, но и много неща пък не се знаят. Дет се вика ютуба ви не работи, за демокрация ми приказваш.

Ти па голям работар се измисли? Още малко ще кажеш, че икономиката се е крепяла на твоите плещи? Контрабанда на оръжие е имало и ще има, въпроса е само кой ще продава. Могла е българия, продавала е. Турция ако може ще продава. Ама ми е чудно по онова време какво точно е правила като оръжеен бизнес. Бекир Незнамкойси както го предали на турците, така умрял. Хайде де. Свински грип ли? Пазара определя търговията. Като има производител, има купувач ще има и търговия. А са купували, защото калашниците са били качествени ;)

десс

• Guest
Tuk vseki znae koi sme nie i koi ste vie. V TEC Marica istok trudovaci byaha samo turci i cigani. Brısnehme se s bira zaştoto nyamaşe voda. Kakva rabota bihte imali vie tam
Za kakvo probutvane bılnuvaş, obyasnyavam ti çe BG speçeli golemi sumi ot bezzakonna tırgoviya na orıjie. Blagodarenie na tazi kontrabanda v TR se stigna do grajdanska voyna i voennite se prinudiha da slojat rıka vırhu vlastta. Nay golemiya posrednik Bekir Çelenk uj be zaloven v BG i tryabvaşe da go predadat. Predadoha go na turskite vlasti no sıştiya den umrya çoveka s taynite si. Govorya ti za golyama tırgoviya be çovek i tya pompaşe BG ikonomikata, no ti sigurno si bil mnogo malık togava.
Трудовак не се ставаше по етнос,а по образователен ценз-който нямаше основно беше трудовак-имам много познати българи-трудоваци.Е и тези с досие в детска педагогическа стая и минали през ТВУ също се взимаха за трудоваци.

десс

• Guest
Bil sım i po bılgarskite sela, nie pribirame slamata, domatite i piperkite dokato mestnite mladeji kibiçeha v taka nareçenite kulturni domove postroeni s narodni pari no tezi domove gi nyamaşe v opredeleni rayoni. Tezi mladeji se dırjaha nadmenno spryamo nas taka kakto i ti se opitvaş tuk eksploatirayki dori i imeto na vsevişniya. Vreme e veçe da vi doyde akıla ştoto stava kısno
То и аз съм бил,но гърбът на селското стопанство не бяха младежите,които искаха да се забавляват,а бабите.А за културните домове стигаха само надежни бъдещи кадри на БКП или синове и дъщери на такива.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
Трудовак не се ставаше по етнос,а по образователен ценз-който нямаше основно беше трудовак-имам много познати българи-трудоваци.Е и тези с досие в детска педагогическа стая и минали през ТВУ също се взимаха за трудоваци.

Аз също бях трудовак...въпреки че бях приет да уча.А си спомням в 10 клас на гимназията имаше курс за радисти и на мен ми отказаха да ме вземат.Даже учителката не можа да ми обясни зашо не ме взеха.Истината е това е ......а и ако искате да знаете след казармата  много хора които търсеха работа в градовете не можеха да излизат от село защото искаха разрешение от  партийния секретар.А ко това не е дискриминация елате и ми кажете.

Offline abc

• Forum fan
Не разбирам дали е по-удобно де си приеме, че преди 1989 ВСИЧКИ имаха нужда от препоръка от партииния секретар и куп идиоти, за да излязат от село. За да отидеш да работиш в града трябваше партииното ръководстно да те препоръча, да даде мнение и тн.

Дискриминация е имало, но тя беше по разни признаци към почти всички. Към едни заради етнос, към други заради убеждения, към трети заради безпартииност.

Offline isa71

• Forum fan
аз също бях в строителни воиски.турци,цигани и помаци бяхме.заради ,,голямата екскурзия,,ни пратиха да служим на другия край на българия.безплатна работна рака  - 3.50 на месец.

десс

• Guest
Не разбирам дали е по-удобно де си приеме, че преди 1989 ВСИЧКИ имаха нужда от препоръка от партииния секретар и куп идиоти, за да излязат от село. За да отидеш да работиш в града трябваше партииното ръководстно да те препоръча, да даде мнение и тн.

Дискриминация е имало, но тя беше по разни признаци към почти всички. Към едни заради етнос, към други заради убеждения, към трети заради безпартииност.
Така е-имаше т.н. ненадежни кадри-които бяха обречени.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Субиги от дума не отбираш. Там всеки знае, но и много неща пък не се знаят. Дет се вика ютуба ви не работи, за демокрация ми приказваш.

Ти па голям работар се измисли? Още малко ще кажеш, че икономиката се е крепяла на твоите плещи? Контрабанда на оръжие е имало и ще има, въпроса е само кой ще продава. Могла е българия, продавала е. Турция ако може ще продава. Ама ми е чудно по онова време какво точно е правила като оръжеен бизнес. Бекир Незнамкойси както го предали на турците, така умрял. Хайде де. Свински грип ли? Пазара определя търговията. Като има производител, има купувач ще има и търговия. А са купували, защото калашниците са били качествени ;)
abc, kak moja da sıbereş tolkoz gluposti na edno myasto. Nali ima mejdunarodni zakoni bre evropeeco koito zabranyavat kontrabanda s orıjie. Redno li şte e sısedna vam dırjava da vkarva orıjie za romi,turci i pomaci i da gi podstrekava ideologiçeski, da im dava politiçesko ubejişte i da gi ukriva po ''Dırvenica''-studentskoto gradçe. Pazara opredelya tırgoviyata no ne mojeş da tırguvaş s narkotici zaştoto pırvo ne e etiçno posle e nakazuemo. ''Mogla e BG prodavala e'' zvuçi vse edno da se kaje '' bili sa po-silni i sa klali''. Abe çovek, v koy vek jiveem, pa sme i ujkim evropeyci. abc, sıvzemi se e sramota

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
То и аз съм бил,но гърбът на селското стопанство не бяха младежите,които искаха да се забавляват,а бабите.А за културните домове стигаха само надежни бъдещи кадри на БКП или синове и дъщери на такива.
dess, edno si znaeş edno si baeş, az ne poznavam turçin s visşe obrazuvanie da e slujil v redovni voyski. Pomacite byaha po çernite polkove ( Marica, Harmanli, Elhovo ) i byaha po-zle i ot trudovacite. A v kulturnite domove po selata vsiçki mladeji tam si praveha disko-sedyanki, a i dırjavata stimuliraşe rajdaemostta. Ne znam dali me razbra

Offline abc

• Forum fan
Субиги :D виж, прав си. Който е бил по-силен той е клал. Ама е свършила тая. А Туркия не спря да я буташ и тва си е ;) Тук иде реч за Политиката и България и никъде за Турция, но като пък си рекъл... Та могли са, продали са. Най-великата демокрация прави най-големине поразии. Най-великата демокрация не е в Турция, да се не объркаш, говоря за щатите. Янките създават проблеми, после отиват да ги решат, освобождават когото е нужно и слагат ръка на ресусрсите. Нищо ново. Така е било така е и сега.

Не е редно съседна страна да се бърка, но се е бъркала и то неведнъж. Да се не правим на девици. Даже един геройко тези дни заяви, че требвало Османската империя да се възстанови. Дали е вярно не стана ясно, но често политиците бълнуват едно, пък после се отмятат. Та кой кого укривал, кой правил диверсии, кой натягал напрежение... То е ясно, че сте бели и добри, ама да се не увличаме. Прекален светец и богу не е драг.

Кво стана с ютуба, народа още ли не го иска?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
abc, ştom kato temata e bıdeşteto na BG tryabva da se pouçim ot minalite greşki i da ne gi povtaryame.
Edin geroyko ne e zayavil nişto neredno, ama drug balkanski geroyko uj se pozoval na Makedonskata televiziya i publikuval tozi vic za vızstanovyavaneto na Velikata Osmanska İmperiya. May çe i tvoya pıtepokazatel e Skopskata TV. İma edna turska pogovorka ''Kılavuzun karga ise burnun moktan kurtulmaz''
koeto ide da reçe çe ako pıtepokazatelya ti e garga, nosıt ti nyama da se otırve ot l....a :D

Offline abc

• Forum fan
Не знам турски поговорки, дори не изпитвам нужда да знам. Но ако си чел внимателно требе да си видял думите ми Дали е вярно не стана ясно ;) Четене му е майката. Но да се поучим викам аз, всеки за себе си и да не рови на комшията в двора. Както се казва добре си дошъл в съседа, но да не се забравя, че си му на гости.

Като те чета и като знам тезите на фиромците ми се струва, че при среща ще изпаднете в спор кой е по по най :D

Кое е грешно и кое не в историята ще покаже ... историята!

Offline PETER

• Forum fan
аз също бях в строителни воиски.турци,цигани и помаци бяхме.заради ,,голямата екскурзия,,ни пратиха да служим на другия край на българия.безплатна работна рака  - 3.50 на месец.

Айде стига глупости
Че то в строителни воиски си беше по-добре. Поне занаят се учи. Няма фатмашки простотии и т.н.
Спомням си че в моето поделение беше привилегия да те пратят да работиш някъде. Независимо че въшкарниците ни ставаха на лайна щото нямахме работни дрехи и бачкахме директно с тях. Ядяхме от тавите като прасета. Без чинии и вилици. Спяхме по горите във вмирисани палатки ... елитно поделение, уж.
Да му е**м у елитното. >:(