Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 654476 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
 Ако се върнем по назад уж идеята беше под форма на Фондация,Клуб за приятелство и подпомагане ,Клуб основан в Белгия от единия от братята,раздаване по 5 килограма брашно преди изборите.......!!!!.. се разкриха намеренията на Юзеирови да влезнат в политиката използвайки религията на турци и помаци / Мюсюлманската ни религия/, там където е болката ни,това е пошло и недопустимо.Ако бяха с искрени намерения защо не основаха само Фондация с жуманитарна цел,нали използваха Червения кръст в началото! Моето лично мнение е,че се създава разкол и огромно напрежение между хора християни и мюсюлмани живеещи заедно,и едните и другите пътувама наравно по Европата като български граждани!!!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
  Единствената тема за политика  отворихме  преди време по молба на нашите членове на Форума е ТУК! Всякакви опити за политическа реклама на определени лица е нарушение правилата на Форума т.1."Във нашият сайт, религиозна пропаганда, расизъм, сексуалност, политическа пропаганда, клевети, нарушение на етиката в смисъл на цинични статии визуално е забранено. Не трябва да бъде забравена началната цел за създаването на сайта ни, което е да представиме пред обширната аудитория от цял свят помашката култура, бит, нашите ценности и наи-важното да не забравяме, че сайта ни е международен."
                                                                                                                                                                                        Ръководството на сайта www.pomak.eu  ще излезе с официално становище по случая" Юзеирови" !

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
Росни-пресни мюсюлмандемократи за един ден!
Задачата на братя Юзеирови е да поддържат мита за незаменимия Доган като пазител на етническия мир
                                                                                                                                                   Юзеир и Али, които по документи все още са Росен и Атанас, основаха в с.Славяново партията си.

Ако имаше класация колко еднакви партии могат да виреят в една държава, България щеше да я оглави. Мюсюлманските ценности, права и свободи у нас са охранявани по-сериозно от Форт Нокс. При това без да има реална заплаха от накърняването им.
Миналата събота бе учредена поредната формация, която е загрижена за етноса, ценностите, мира, свободата и загиналите турски воини. Създадоха я двама братя със сложно изговоримата фамилия Юзеирови и сестра им Десислава. Никой от тях не дава смислено обяснение
защо не си гледат бизнеса с климатици

и бракувано пилешко месо, а се хващат за политиката в област, окупирана преди тях от една камара партии. И, разбира се, ще трябва да делят станалия нарицателен един милион българи, вярващи в Аллах.

Целта на въпросния Мюсюлмандемократичен съюз също е доста мъглява - по обяснението на брат Юзеир няма намерение да управлява, но иска да участва в управлението на местно и национално ниво. Партията щяла да дебютира на местните избори, обаче имала амбиции и към президентския, и парламентарния вот. А да не забравяме - иска и дипломати. Поне в арабския свят. Възродителният процес е мерзко деяние, но двамата братя (за сестра им вече стана дума) все още носят по документи българските си имена Росен и Атанас. Казват, че десетте Божи заповеди са валидни и за християни, и за мюсюлмани, затова са добре дошли всички, но в МДС са се записали само роми, турци и помаци.

Този съюз е по-бамбашка и от партията на Мендерес Кундюн. Оня герой, който вкара в обращение идеята си за признаване на турско малцинство и промяна на конституцията навръх 19 февруари. Неговото житие мина през половината български партии - от Александър-Томовите измишльотини, през СДС и Гюнер Тахир, за да акостира в крайния турски национализъм. Целта на съществуването му бе да се неутрализира национализмът на "Атака" и да се измести станалият неуправляем пазител на правата и свободите - Адем Кенан. Кой помни вече Мендерес? Повя байряка, па го сви и прибра в гардероба. Не сме чували дали и Адем още дразни съселяните си в Ясенково.

Но всеки един пореден опит на адемовци, мендересовци и юзеировци се опитва да разпали омраза.

По-точно те я предизвикват, създават формациите си в смесените региони, където хората са с изострена чувствителност. А в настоящия случай се намесва и Яне Янев, който се смята за главен отговорник по борбата срещу радикален ислям в страната. И като споменахме Янев, логично стигаме до най-важния въпрос - какъв е приносът на ДПС в поредната политическа мътилка. Обикновено Ахмед Доган и хората му се придържат към обета за мълчание. Не коментират въобще, най-много някой да смутолеви, че нямат нищо общо. Очевидно е, че

и професионалният му опит не е от търговия с пилешки бутчета. Юзеиров бе инструктиран с коментар, че щом у нас може да има регистриран Християндемократичен съюз, би трябвало да е възможен и мюсюлмандемократичен. Има логика. А иначе според конституцията и двата съюза не би трябвало да бъдат легални. Но пък това означава законите да се спазват последователно.

Някой се сети да закачи Юзеир Юзеиров и той си призна, че с партията на Доган е в прекрасни отношения. Никаква политическа ревност от страна на по-големия брат. Никаква ирония към новопрохождащите защитници на правата и свободите. Никаква забележка защо посяга към електората им. Напротив, само една добре изиграна дистанцираност. Един вид ДПС няма от какво да се притеснява - досега няма пример с някой напуснал Доган или новопокръстен политик, който да е успял да тури ръка върху избирателите на движението. Мендересовци, адемовци и други са звезди за по един ден. После изчезват в галактика от рахат локум. Но те служат за нагледен пример как етническият мир в България може да бъде взривен. Ето, искат да прекрояват конституцията, а после и границите, проводници са на най-вредния турски национализъм, от който бяга дори властта в Анкара. И сега кажете кой е истинският пазител на мира и разбирателството у нас? Кой трябва да продължи да пази правата и свободите на един милион български мюсюлмани? Нека сега някой посмее да хвърли камък по ДПС!

Източник.в-к.СЕГА.

Изключително точен коментар. Няма какво да добавя към него. Мисля, че вече е време някои хора в сайта да помислят всъщност кой печели от това, което се случи в последните няколко месеца във форума. От един наистина симпатичен сайт осъзнавате ли в какво превърнахте Помак.еу?

Offline Metka

• Forum fan

От един наистина симпатичен сайт осъзнавате ли в какво превърнахте Помак.еу?

-Да осъзнаваме.
Сайта беше място за културен обмен, където познати, приятели, роднини, представители от нашата специфична общност в Турция, България, Гърция и Македония се превърна в място където
журналисти като тебе подхвърлят провокаций за да се възползват от реакцийте ни за да се повтори прецедента подобен във Рибново.
Но дали помашките кирякстефчовци ти се връзват?
Май някой да.
Затова е видимо доволството ти.

Offline Българин

• Advanced member
Метка, сега журналистите ли са ти виновни? Бъди малко по-сериозен, моля те... Ако сега бях на твое място, щях да си взема поне година творчески отпуск, след всичко, което се случи с приятеля ти Юзеир...

И как мислиш, че трябва да реагирам на подобна провокация като тази, която се случи в последните две седмици? Ами, естествено, че съм лично засегнат! Родният ми град се намира само на някакви си 40 километра от Славяново... Не с багер, направо динамит бих сложил на паметника...

Заигравате се с нещо много опасно, Метка... Българинът е търпелив човек, даже повече от колкото трябва, но...

Offline Metka

• Forum fan
Метка, сега журналистите ли са ти виновни? Бъди малко по-сериозен, моля те... Ако сега бях на твое място, щях да си взема поне година творчески отпуск, след всичко, което се случи с приятеля ти Юзеир...

И как мислиш, че трябва да реагирам на подобна провокация като тази, която се случи в последните две седмици? Ами, естествено, че съм лично засегнат! Родният ми град се намира само на някакви си 40 километра от Славяново... Не с багер, направо динамит бих сложил на паметника...

Заигравате се с нещо много опасно, Метка... Българинът е търпелив човек, даже повече от колкото трябва, но...

Напротив, много по сериозен съм от теб.
Призовавам съфорумците ми да бъдат предпазливи и да се въздържат от реплики на коментарите ти.
Това не е наш бизнес.
Този сайт не е пристан или бастион на мързеливи журналисти които живеят на 40 километра от най известното медийно събитие.

И много паметници има за събаряне, с динамит както казваш ти..

Offline Българин

• Advanced member
Да, прав си, че не е ваш бизнес, а на Юзеиров... Колкото до това защо не съм се вдигнал да отида до Славяново, за да раздухвам тази история, мисля, че няма нужда да го коментирам. Защо трябва да правя реклама на Юзеиров, след като Бареков му свърши услугата? Не се продавам толкова лесно, Метка... Бъди жив и здрав!

Offline Metka

• Forum fan
Не с багер, направо динамит бих сложил на паметника...

И много паметници има за събаряне, с динамит както казваш ти..

В правовата държава незаконните паметници се събарят по законен начин .
Въпросният паметник е съборен незаконно.

Offline abc

• Forum fan
Дотук не става ясно кой точно е съборил паметника.

Offline nezir_9

• Advanced member

В-к "СЕГА" написа:

"Юзеир и Али, които по документи все още са Росен и Атанас, основаха в с.Славяново партията си."

Ако това е вярно - смятам, че всякакви коментари по този случай са излишни и предлагам да ги преустановим!

Тези момчета нека определят себе си първо, пък тогава да правят заявки за по-сериозни намерения...

Offline nezir_9

• Advanced member
Ако няма изричен акт на "НЕЗАВИСИМАТА" съдебна система, стореното с фадромата е грубо погазване на Конституцията.

ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е НЕПРИКОСВЕНА!!!

Offline Българин

• Advanced member
Прав си, Незир. Неприкосновена е. Както и целостта на държавата и запазването на гражданския мир са неприкосновени. Както и правата и свободите на гражданите са неприкосновени.

Нямам намерение да се занимавам с Конституцията, повечето от вас сигурно познават основните положения в нея. А пък и не съм юрист по образование. Но би било хубаво да си извлечем поуките от тази случка и да помислим в каква държава искаме да живеем - в ЕС или в някакъв шериатски халифат.

Колкото до Юзеирови, убеден съм, че зад тях стоят много по-сериозни интереси. Знам, че службите, които имат някаква представа за тях, ще се опитат да замажат случая. Знам, че и прокуратурата няма да си свърши работата. Но скоро може би ще се разчуе кой какъв го вади в цялата история. Юзеирови сами по себе си просто нямат капацитета да направят нещо по-сериозно, освен да вдигат джангъра във форумите и да изправят за два-три дни цялото общество на нокти...

Offline nezir_9

• Advanced member
Прав си, Незир. Неприкосновена е. Както и целостта на държавата и запазването на гражданския мир са неприкосновени. Както и правата и свободите на гражданите са неприкосновени.

Нямам намерение да се занимавам с Конституцията, повечето от вас сигурно познават основните положения в нея. А пък и не съм юрист по образование. Но би било хубаво да си извлечем поуките от тази случка и да помислим в каква държава искаме да живеем - в ЕС или в някакъв шериатски халифат.

Колкото до Юзеирови, убеден съм, че зад тях стоят много по-сериозни интереси. Знам, че службите, които имат някаква представа за тях, ще се опитат да замажат случая. Знам, че и прокуратурата няма да си свърши работата. Но скоро може би ще се разчуе кой какъв го вади в цялата история. Юзеирови сами по себе си просто нямат капацитета да направят нещо по-сериозно, освен да вдигат джангъра във форумите и да изправят за два-три дни цялото общество на нокти...

Всичко, което си написал е абсолютно вярно!

Както е с много други случаи - "Всяко чудо за три дни!"

Offline PETER

• Forum fan
Държава или Бойкова държава?

Господари На Ефира - 10 - те Бойки Заповеди!

11. Не си строй идоли паметници и прочие в които да не се слави името на Бойко
щото ще пратя фандромата! ;)

Offline PETER

• Forum fan
МДС е откровено бизнес-начинание

Гасан Насър

http://www.orientbg.info/komentari/mds.html