Snake, не се отклонявай тънко-тънко от темата, ами коментирай последния възродителен процес след 1990 година с който лично се е заел Доган. Коментирай цитата.
Znaichi Isyankare-az imam mnenie po vyprosa!Az ne znam ot kakvi bolni ambicii strada Agent Sava Doganov, no dori i da provejda nqkakyv Vyzroditelen proces-toi nqma nishto obshto sys predishnite, zashtoto ne e nasilstven.Vseki e svoboden da se samoopredelq.Ne znam zashto ot pisaniqta ti voni na Ataka, i nqma losho da si tehen simpatizant.No vyprosniqt individ Sava Doganov ne se li okaza Sponsor na Ataka?Ne zagina li edno mlado momche, koeto imashe dokazatelstva za tova, i beshe gotovo da propee?Bolni ambicii moje da ima koito kolkoto si poiska.Istinata e, che veche ima svoboda, i nikoi ne moje da provejda ambiciite si sys sila, i oryjie.Dopuskam, che ti syshto imash bolna ambiciq da ni napravish hristiqni, ili da ni napravish bilgari.I sigurno ima hora, koito ti se vryzvat.Za golqma radost, obache mnozinstvoto ot horata stoqt nad ponqtiq, kato etnos, i nacionalnost.Az lichno ne bih se sramuval da byda ot koqto i da e grupa, i ne bi mi poprechilo samoopredelenieto na drugi.Ne znam zashto taka te pritesnqva samoopredelenieto na drugi hora.Smqtash, che bylgarite sa po-blagorodni ot turcite, ili ot gyrcite?Ili sa po-veliki?Dori i da e taka i kakvo ot tova?Imash nujda da si dokazvash kolko velik si!?Spomnqm si edin vic ot 1990-magazinite bqha prazni, i bqha zapochnali da vnasqt stoki ot Turkey, i Greece.I edna nacionalistka pita v magazina tozi sapun kakyv e?-Prodavachkata otgovarq-turski-i nacionalistkata go vryshta s otvrashtenie, i sys patos kazva:Moje mrysna da hodq, no sys turski sapun nqma da se kypq-shte si ostana "chista" bylgarka