Eh Vasha svetlost Mariyana,mnogo sme prosti ne znaem nishto za monahinite.Vie kato mnogo umni bulgari znaete daje i mislite na"obvinyaimite",dobre che ne ste sudiya dosega shte sa veche obeseni.Sprvedliviyat bulg.sud taka osudi na smurt edin cherven vissh kadur-Traycho Kostov.Togava tzelokupniya bulg.narod praveshe mitingi i nastoyavashe za smurtna prisuda.Za vashe svegenie Tr.Kostov go razstrelyaha i sled godini go oneviniha.Mnogo ste mlada daaje da ste procheli neshto po tova delo.Razberete maltzinstvata ne sa tova koeto primetivnite rasistki mozatzi mislyat che sa.Musulmanite se trudeha chestno,ucheha,suzdavaha semeystva i nay vajnoto imaha vyara i strhopochitanie v dushite si.Kakvo vi boli za noseneto na burki i zabradki byah pisal i drug put:tova si e nash svyat ne nahluvayte v nego.Varete si rakiyata,naguvayte si svnskoto,gledayte si"komitzite"i Big bradur"i se razhojdayte po prashki po ulitzite,ako iskate-tova si e veche vashiya svyat.
Не знам, Сюлейман, защо е тази постоянна "добронамереност".
Защо няма за нея и един ден почивен, дето се казва.
И кой ти каза, Сюлеймане, че читавите българи харесват бози като "Биг Брадър" или дори "Комиците"? Че харесват тв предавания, които нищо друго не правят, освен да се опитват да принизят вкуса на зрителя до този на махленски клюкар, воайор или любител на тъп, опорочаващ хумор? Хубавото на подобни предавания е само това, че никой не е длъжен да ги гледа.
Не ти ли е хрумвало поне веднъж, че може хората да не са еднакви, че може да не се делят толкова лесно на добри и лоши според това българи ли са, не са ли, християни ли са, мюсюлмани ли са и пр.? Не бива така да се гледа на нещата. (Ще си позволя да кажа това, въпреки че ме смяташ за много млада, каквато не съм. Не знам твоята възраст каква е и ако си по-възрастен от мен, сигурно трябва да уважавам само заради възрастта. Но как, драми ми Сюлеймане, се уважава човек, който не само че няма, от своя страна, и грам уважение към опонента си, но се стреми с всички сили да унижи, колкото се може повече?)
Недей все пак да се опитваш да аргументираш своето голямо недоверие или дори омраза към всички българи и всички немюсюлмани, каквито изглежда изпитваш, със събития от рода на процеса и убийството на Трайчо Костов.
Защото комунистическия режим е затрил много, много хора, без да гледа вярата или етноса им.
И много българи е затрил, някои от които най-, най-достойните.
Особено в годините, за които споменаваш, но далеч не само през тях.
Сред жертвите, и във физическия смисъл на думата, на този режим, особено в първите му десетилетия, като е имало и "поправителни лагери" като Ловеч, Скравена, Белене, има всякакви. Хиляди знайни и незнайни българи и български граждани. Сред тези жертви има и много свещеници, особено в първите месеци и години, има много убити православни свещеници включително, има и католически свещеници, осъдени на смърт като "чужди шпиони", има разбира се и достатъчно много български мюсюлмани. Но така или иначе жертвите въобще не са само от "нашите" или от "вашите".