Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 640684 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Хей чакайте бе какво става тук и то без мен бива ли не въ ли е срам без найййй-гооолямият ПОМАК.
Направо са сте наяхали все едно сте в Одрин на гюреша.Плюс това малко уважение тук е нашият сайт на ПОМАЦИТЕ.

Offline tersid

• Adviser
Ето един пост ,който трябва да бъде премахнат. Всеки пост на маймуница трябва да се премахва. Иначе модераторите прилагат двойни стандарти  ;D ;D ;D
Da, saglasen sam da premahvat i po napred maimunite koito sa se nau4ili da pishat na kirilik.

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Хей чакайте бе какво става тук и то без мен бива ли не въ ли е срам без найййй-гооолямият ПОМАК.
Направо са сте наяхали все едно сте в Одрин на гюреша.Плюс това малко уважение тук е нашият сайт на ПОМАЦИТЕ.

Всеки нормален човек заслужава уважение ,но то не се натрапва ,а се печели.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ратко Младич най ги обичаше такива навремето  ;D ;D ;D

Този форум не е място където можеш да хвалиш този касапин, причинил смъртта на десетки хиляди невинни наши братя.
То и каурското си има граници но твоето превишава всякакви норми на търпимост. Айде бегай в твоя си форум дето бесите и колите всичко наред що не е бугарин.
Няма да те псувам въпреки че го заслужаваш.

Offline ibrahim65

• Moderator
Това е срам за тази държава защо ли в Батак правят златни съндъци за кости а тази джамия на какво положение все едно ние не плащаме данъци.

http://www.gotsedelchev.bg/photo.php?fid=82&lang=bul&addLang

Offline Seiko

• Global moderator
E.U - Bulgaria - ЧЕЧ - 08. 03.2012 г. Исползуване на модерна селскостопанска техника в частното стопанство. :) ;) :D

Offline Seiko

• Global moderator
Това е срам за тази държава защо ли в Батак правят златни съндъци за кости а тази джамия на какво положение все едно ние не плащаме данъци.

http://www.gotsedelchev.bg/photo.php?fid=82&lang=bul&addLang

Ибрахим  за голямо съжаление от снимките които виждам тази джамия е изцяло разрушена.Някаде четох че джамията в Неврокоп /Г.Делчев/ е била обявена за „Национален  исторически  паметник”.Но като гледам вместо да я съхраняват ,само за няколко години тя е тотално разрушена.Но мен вече нищо не ме учудва в тази страна,от ден на ден все повече и повече се разочаровам от тази тотална политика на „Разруха на всичко ценно”-,вклучително и на такива исторически паметници ,които биха донесли  дори и изгода на тази страна чрез туристите които би привлякла.Но на кой му пука за изгодата;-”Религиозната  омраза „ е на власт там.Затова :-Забрави.

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Ибрахим  за голямо съжаление от снимките които виждам тази джамия е изцяло разрушена.Някаде четох че джамията в Неврокоп /Г.Делчев/ е била обявена за „Национален  исторически  паметник”.Но като гледам вместо да я съхраняват ,само за няколко години тя е тотално разрушена.Но мен вече нищо не ме учудва в тази страна,от ден на ден все повече и повече се разочаровам от тази тотална политика на „Разруха на всичко ценно”-,вклучително и на такива исторически паметници ,които биха донесли  дори и изгода на тази страна чрез туристите които би привлякла.Но на кой му пука за изгодата;-”Религиозната  омраза „ е на власт там.Затова :-Забрави.

Каква религиозна омраза бе комшо? По-толерантни хора от нас няма. Иначе си прав,но докато се управляваме от турски подлоги ,а не от мъже,така ще е ...

Offline Mariana

• Forum fan

Здравейте госпожи-це Марияна както винаги идвате точно на време, няма нещо което да сте писали тук и да не съм го чел затова ви подканям да присъствате по често просто чустваме че и между....има хубави хора.Ние ПОМАЦИТЕ сме чуствителна етнос и това го знае всеки имено за това някой хора влизат тук да си направят кефа или кенефа.Иначе повярвай ми ние ПОМАЦИТЕ прикалено много правим за развитието на тази държава в която живеем по работни по лоялни хора от тях едва ли има, затова си казвам че ако вдигнат тази политическа бариера и ни позвулят да участваме в управлението на България сигорен съм ще стане Швеицария на балканите.

Нямам достатъчно време, Ибрахим, за влизам по-често.

Колкото до хората, хора всякакви, но в крайна сметка достойното или недостойното поведение всеки сам го прави, лично. А понякога се случа (и за съжаление нерядко по интернет форумите) разни комплекси, най-различни, едни или други хора да избиват.

Offline Mariana

• Forum fan
Мariana не знам от къде да започна на твоя коментар.
Ако се обиждаш за това ,,гяури'' което идва от турското ,,Kafir''- неверник, ами как да го кажат турците те просто казват това на техния си език.Кажете им и на тях неверници защото те не вярват в това в което вярвате вие и спора е приключен.Ако кажа на един американец ,,гяур'', ,,кафир'' или неверник той няма да ме разбере,но ако му кажа,,unbeliver'' мисля, че ще разбере но това не означава,че аз съм нещо повече или по долу от него.Не разбирам какво искаш да кажеш с това и за кого се отнася, но всеки гражданин на дадена страна има както права така и задължения към държавата в която живее.Искаш отговор на въпроса,ще ти отговоря директно. Да вземе да се гръмне. И на това ако му викаш журналист здраве му кажи.Все едно да отидеш при публиката на ЦСКА и да викаш за Левски.

„Гяур” не значи просто и само „неверник”- за това съм писала вече в този форум, макар че не беше май точно в тази тема. Думата „гяур” носи достатъчно известна негативна окраска в семантиката си заради онези пет века османско владичество, когато тя е била подчертано презрително обръщение към всички християни в империята. (Освен това, да се смята от мюсюлманите и днес, че християнин значи неверник, или да се смята от християни днес, че мюсюлманин значи неверник, е толкова примитивно, че даже не ща и да го коментирам...) Но в случая с думата „гяур”, тя е била няколко века прозвище за онези, които по-ниско е трябвало да скланят глава, да внимават да не би да обидят който и да било т.нар. правоверен и пр. Която глава не е била достатъчно покорна, не е било особено трудно да се раздели от раменете. (Откъде мислите идва например българската поговорка „Преклонена глава сабя не я сече"...?)

Затова, Сивек, заради болката и униженията на толкова много поколения българи, и не само българи разбира се, и други християни, само задари това, че са били християни, а не мюсюлмани, не бива да се използва тази дума днес. А мюсюлманите, които след края на Османската империя също са били унижавани и обиждани, макар и не в продължение на векове, и в по-ново време, не бива да се подиграват на когото и да било заради това, че той не е като тях в религиозно отношение. Както самите те, както който и да било човек, не би искал да му се подиграват или да го подценяват заради вяра, етнос, пол, социален статус, каквото искате. Има, впрочем, едно евангелско изречение, което гласи: "Както искате да се отнасят с вас човеците, така и вие се отнасяйте с тях".

Християните не са неверници, Сивек.
Само невежите, заблудените, фанатиците или лицемерите, към което и да било вероизповедание да се числят (или пък да не се числят към никое), са такива.

Offline Mariana

• Forum fan

Аз също обичам България,
нека да бъде и пребъде.
България това съм аз,и ти,
това е сънят,и мечтите ми.

Позволете ми да я обичам,
да я сънувам,да я мечтая.
Не ме слагайте на сянка,
не мога да я виждам цяла.

Бъргария е ярка,светла,
има лъчи,изгрев и залез.
Аз съм изгрева ти лъчите,
нека да бъде, и пребъде.

https://www.facebook.com/photo.php?v=3297088916513

Чие е това стихотворечие, Ибрахим?
Твое ли е?

А това?

Хей приятели и душмани,простете ми но аз съм ПОМАК
да ПОМАК,това ми прошепва сърцето и душата,ПОМАК
Оставете да се радвам,да летя,да се покажа,да ме видят
нека да летя,нека да творя,нека да ви обичам,дори и вас

Хей прятели и душмани,ако не ме видите ще плача
не само аз ще плача,и Аллах ще плаче и ще ви накаже.
Аз плача толкова силно,аз летя толкова високо,над всичко
но когато обичам,оооох когато обичам,обичам всички ви.

Хей прятели и душмани,прошепвам тишо и смирено ПОМАК
но душата ми напира ридае,крещи и се къса,ПОМАК ПОМАК
Едно нещо искам,да съм до вас,самотата не ме прави щастлив
позволете ми да ви обичам,да съм с вас,във дженете и дженема

Offline Seiko

• Global moderator
Каква религиозна омраза бе комшо? По-толерантни хора от нас няма. Иначе си прав,но докато се управляваме от турски подлоги ,а не от мъже,така ще е ...

Несъм ти комшу а съм ти съгражданин.Въпреки че живея в чужбина аз все още съм Български гражданин.Имам къща в България и поне 10 декара земя .Плащам данаци за тях.Така че част от България е и моя и имам право да говоря.А иначе за „Религиозната умраза „-говоря спецялно за нея в гр.Г.Делчев.За другите части не съм запознат.И другото което иском да знаеш е че имам  доста приятели Българи ,с които се разбираме добре.Дори съм един и от спонсорите на Българско училище  в чужбина /Защото за мен училището е един храм/ ,където до скоро учеше моето дете-Български език ,за да го знае.Така че ние помаците не сме чак толкова страшни!

Offline Bulgaria_eagle

• Avarage member
Несъм ти комшу а съм ти съгражданин.Въпреки че живея в чожбина аз все още съм Български гражданин.Имам къща в България и поне 10 декара земя .Плащам данаци за тях.Така че част от България е и моя и имам право да говоря.А иначе за „Религиозната омраза „-говоря спецялно за нея в гр.Г.Делчев.За другите части не съм запознат.И другото което иском да знаеш е че имам  доста приятели Българи ,с които се разбираме добре.Дори съм един и от спонсорите на Българско училище  в чожбина /Защото за мен училището е един храм/ ,където до скоро учеше моето дете-Български език ,за да го знае.Така че ние помаците не сме чак толкова страшни!

Трябва и ти да го посетиш ,че с това чОжбина само се излагаш

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Аз също обичам България,
нека да бъде и пребъде.
България това съм аз,и ти,
това е сънят,и мечтите ми.

Позволете ми да я обичам,
да я сънувам,да я мечтая.
Не ме слагайте на сянка,
не мога да я виждам цяла.

Бъргария е ярка,светла,
има лъчи,изгрев и залез.
Аз съм изгрева ти лъчите,
нека да бъде, и пребъде.

https://www.facebook.com/photo.php?v=3297088916513

Ибрахим65, ти просто преписваш стихотворения отнякъде, а по нищо не си личи, че обичаш България.
Тъй че, ако обичаш малко се кротни и без лицемерни цитати за опаковка.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Несъм ти комшу а съм ти съгражданин.Въпреки че живея в чожбина аз все още съм Български гражданин.Имам къща в България и поне 10 декара земя .Плащам данаци за тях.Така че част от България е и моя и имам право да говоря.А иначе за „Религиозната омраза „-говоря спецялно за нея в гр.Г.Делчев.За другите части не съм запознат.И другото което иском да знаеш е че имам  доста приятели Българи ,с които се разбираме добре.Дори съм един и от спонсорите на Българско училище  в чожбина /Защото за мен училището е един храм/ ,където до скоро учеше моето дете-Български език ,за да го знае.Така че ние помаците не сме чак толкова страшни!

Браво, Севиме. Изкуството извисява духа. Важно е в България, а и в чужбина да се разбираш с всички българи.
На мен подобна случка ми се случи пък в Хасково, а на теб пък в гр. Гоце Делчев. Никой не е страшен, с езика на омразата трудно се върви напред, нали така?!