Author Topic: Политика - къде е бъдещето на България?  (Read 654861 times)

0 Members and 28 Guests are viewing this topic.

Offline onegavon

• Forum fan
Аз си мисля ,че завладените народи трябва да получат независимост или поне автономия.Добър пример е автономията на кюрдите в Ирак.Съседните Иран и Турция трябва да се поучат и да дадат свобода на техните кюрди.

Offline ibrahim65

• Moderator
Господ-ин onegavon според вашите расъждения трябва да се даде независимост и на нас ПОМАЦИТЕ.
Ние също сме като кюрдите даже доста по зле защото до сега не сме имали нито министър нито призидент.
И най вече е заслужаваме повече от тях защото сме мирно население освен че гласуваме въпреки че и това не ви харесва не правим нищо друго.
Затова апелирам към всички държави в които има ПОМАЦИ даите ни НЕЗАВИСИМОСТ или АВТОНОМИЯ моля ви се .....

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Аз си мисля ,че завладените народи трябва да получат независимост или поне автономия.Добър пример е автономията на кюрдите в Ирак.Съседните Иран и Турция трябва да се поучат и да дадат свобода на техните кюрди.

Турция ще им даде автономия нo те не искат защото знаят че няма да имат излаз на никакво море, ще се лишат от Истанбул, Анталя, Измир и пр. Ще се изолират и ще гладнеят като сегашните изолирани арменци. Кюрдите си имат азбука, представители в парламента и управлението, радио и телевизии и пр. Никога не са били ограничавани в нищо. Пожелавам същото и на Помаците в БГ. 8)

Offline onegavon

• Forum fan
Шегаджия :)! Интересно защо от толкова години водят въоръжена борба за национално освобождение след като е толкова готино и имат всичко.
Ибрахиме, нещо не си прочел правилно написаното от мен.Написах да се даде независимост на ЗАВЛАДЕНИТЕ НАРОДИ. Вие първо не сте завладени второ не сте отделен народ.Така, че не отговаряте на тези критерии.Мисля , че имахте зам. минисър по време на коалицията СДС-ДПС.За да имате президент трябва да издигнете преди това кандидат.Вие имахте ли такъв кандидат? За министър е по-сложно Премиера съставя кабинета и нтози кабинет се гласува в Народното събрание.За целта трябва да излъчите подходящи хора които да спечелят парламентарните избори и така ще имате възможноста да имате и министър.Турците как си имат министър имаха и при тройната коалиция имат и сега.Значи няма дискриминация на религиозна основа.Проблемът си остава в компетентността и на политическата принадлежност.Последно няма какво да апелираш за независимост или автономия.Като искаш такава направи си партия опитай се да я регистрираш с такава програма и действай.Най- вероятно съда няма да ти регистрира партията защото тази програма ще е противоконституционна и ще се наложи да преминеш към албанския модел в Косово и Македония там успяха.Пробвай може и да намериш последователи!

Offline ibrahim65

• Moderator
Господ-ин onegavon дали след двадесет години ще пееш тази песен
когато ще имаме циганско мнозинство и циганска конституция
дали тогава няма да рониш сълзи като нас за права и свободи и.......
Просто си смешен като даваш за пример тези кюрди сигорен съм че не си
запознат достатъчно с този въпрос от страни се говори лесно но когато се говори за
права и свободи трябва да са дават на всеки а автономия на нас си ни е акъ защото ние
не сме пришълци като вас българите а сме месно население това и ти го знаеш много добре.
Но ако циганите искат независимост и автономия тогава какви аргоменти ще дадеш.

А това ти го давам за домашна като си толкова отворен проче ти го тогава говори за......
по надолу ще ти пусна една снимка разгледаи я малко по добре говори за нашите корени и......

Допуска се през ІХ век в област Ахридос да са живели араби, тъй като в гр. Мадан е открит надгробен камък от 254 г. по хиджра (870 г.) и е на името на хаджи Хасан Рухиджун.

http://www.scribd.com/doc/75864999/Ali-Eminov-Turkish-and-Other-Muslim-Minorities-in-Bulgaria#source:facebook

http://www.scribd.com/doc/75866003/Islam-in-the-Balkans#source:facebook

http://www.scribd.com/doc/13657351/The-Human-Rights-of-Muslims-in-Bulgaria-in-Law-and-Politics-since-1878#source:facebook

http://www.scribd.com/doc/76537081/%D0%95%D0%BF%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D1%81-%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B2-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F#source:facebook

Offline onegavon

• Forum fan
Ти това което си го постнал чел ли си го въобще? Прочете ли какво пише в документа на Хелзинския комитет- Българоговорящите мюсюлмани/помаци/ при преброяванията се индетифицират по различен начин като турци българи или само мюсюлмани и трудно може да се установи точният им брой и етническа принадлежност.Значи първо трябва да се изяснят сами за себе си какви са.Ти като ми даваш този надпис на арабски нищо не доказваш.За твое сведение и траки и българи до въвеждането на глаголицата , а после и кирилицата са пишели на гръцки, но не са гърци нали?
Сега ти , ако се чувстваш арабин няма проблем.Така си преценил ОК!Само ,че арабите не са местни така , че бъркаш те са семити и произхода им е азиатски.Много ми е любопитно как така говорите на български диалекти след като сте араби.Ние би трябвало да имаме по- големи претенции понеже последните генетични изследвани показват , че 45% от гените на изследваните българи са местни.Ето нещо любопитно за нашия произход

Всеки пети българин е с ген на 7800 години

Авторите на тази статия се включиха в генното изследване. Кръвните проби на фоторепортера Цветан Томчев показаха, че е носител на уникален генетичен код, характерен само за Балканите.
 „Този уникален хаплотип (генна комбинация – б. ред.) на колегата ви Томчев е от 7800 години по тези земи и се предава само от баща на син“, обясни д-р Боряна Захарова, биолог от Националната генетична лаборатория в София.
Около 20 на сто от днешните български мъже се оказват носители на този ген, който няма аналог никъде по света. Тези мъже са кръвни потомци на местно население, живяло по земите на днешна България още от VI хилядолетие пр.Хр. Сиреч векове преди траките! И това мъжко население никъде не се е преселвало, нито е влизало в сексуален контакт с жени от народи, живеещи извън Балканите.

Offline Hat

• Moderator

Всеки пети българин е с ген на 7800 години

носител на уникален генетичен код, характерен само за Балканите.
 „Този уникален хаплотип (генна комбинация – б. ред.) на колегата ви Томчев е от 7800 години по тези земи и се предава само от баща на син“, обясни д-р Боряна Захарова, биолог от Националната генетична лаборатория в София.

Всичко в България е уникално и най много разбира се българите.

Offline Turas

• Forum fan
трябва да се даде независимост и на нас ПОМАЦИТЕ.
:) :) :) Че нали сега сме независими!? Ако имаш предвид отделна държава, значи нещо си се бъгнал!

Господ-ин onegavon дали след двадесет години ще пееш тази песен
когато ще имаме циганско мнозинство и циганска конституция
А дано де. :)

Допуска се през ІХ век в област Ахридос да са живели араби, тъй като в гр. Мадан е открит надгробен камък от 254 г. по хиджра (870 г.) и е на името на хаджи Хасан Рухиджун.
Абсолютно! Аз съм си чист арап. :) Ама съм и Фин и Украинец  и Римлянин, щото и такива гробове са намерени! Излагаш се яко!

Значи първо трябва да се изяснят сами за себе си какви са.
Траки - мюсолмани. От ясно по-ясно.

Offline ibrahim65

• Moderator
Господ-ин Вологез за бъдещето за независимоста за за за за за за за за .....
но най-вече за куртолуш байрама приеми този поздрав от нас ПОМАЦИТЕ
да ми си жив и здрав хубаво е че те има хубаво е че си сред нас......
Атова е чисто ПОМАШКО не покътнато все още детсвено и оригинално
това е специялно за вас от нас мисля че ще ви хареса хаде хаде наздраве....

Ibraim Bektash & Gaitani, Breznitsa

Offline Turas

• Forum fan
Господ-ин Вологез за бъдещето за независимоста за за за за за за за за .....
Благодаря! Да продължим да дискутираме, без да се дразним и през новата Помашка година(която някакси съвпада с Беската  ;) :) ).

Offline ibrahim65

• Moderator
Господ-ин Вологез та той е много простичко както го каза евроПОМАК-чето
Траки - ПОМАЦИ-мюсолмани-ПОМАЦИ- след това някой хорица се опитаха да ги направят
християни-ПОМАЦ или българи-турци-гърци-сърби  но не се получи останахме СИ
ПОМАЦИ-мюсюлмани ПОМАЦИ-горди достоини готови да посрешнем всички препятсвия и предизвикателсва.
Господ-ин Вологез знаеш ли това какво е това да си ПОМАК знаеш ли това е нещо необеснимо толкова-
нежно,крехко,свежо,естествено,оригинално,нещо нещо като тази песен докосва сърцето............

Lara Fabian - Je t`aime

Offline Turas

• Forum fan
Господ-ин Вологез та той е много простичко както го каза евроПОМАК-чето
Траки - ПОМАЦИ-мюсолмани-ПОМАЦИ- след това някой хорица се опитаха да ги направят
християни-ПОМАЦ или българи-турци-гърци-сърби  но не се получи останахме СИ
ПОМАЦИ-мюсюлмани ПОМАЦИ-горди достоини готови да посрешнем всички препятсвия и предизвикателсва.
Нали това казвам и аз:
Помак=тракомюсолманин
Българин=тракохристиянин
Всичко друго са прикаски от 1001 нощ! ;)

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Нали това казвам и аз:
Помак=тракомюсолманин
Българин=тракохристиянин
Всичко друго са прикаски от 1001 нощ! ;)

Пак, грешка, смешка, излагация, интернационализация!  ???

Тракиец + Ислям = Помак - (Местен жител, Кореняк, Собственик, + Религиозна просветеност = Сайбия)  ;)
Протобулгар + Славянин + Християнство = Болгарин - (Пришълец, Нашественик + Религиозно сектанство = Гост, Мусафиринь)  :D

Offline Turas

• Forum fan
Пак, грешка, смешка, излагация, интернационализация!  ???

Тракиец + Ислям = Помак - (Местен жител, Кореняк, Собственик, + Религиозна просветеност = Сайбия)  ;)
Протобулгар + Славянин + Християнство = Болгарин - (Пришълец, Нашественик + Религиозно сектанство = Гост, Мусафиринь)  :D

:) Тракиец, християнин, патом мюсолманин=помак. Колкото и да не ти харесва, такава е горчивата истина!  :P

Отклонихме се от темата!

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
:) Тракиец, християнин, патом мюсолманин=помак. Колкото и да не ти харесва, такава е горчивата истина!  :P
Няма горичава, няма сладникава истина за онези които не приемат Помаците такива , каквито са и искат да са, особено пък онези с християнизираните просветления и то постоянно нагло отправяни към мюсюлманите в една свободна Помашка територия, допуснала като гости тез чужди чеда, докато не им се качат на главите ...  ::) :o ??? 8) :)