r_valentina2000,
Ako malko imahte po goliam interes kam isliama, niamashe da izpadate v takova polojenie!!!
Kazvame ,che sme musulmani ,a ne poznavame osnovni neshta za nashata religia.Jalko!!!
Мутиш,
Абсолютно съм съгласен с теб! Кой за каквото учил, казват по нашия край.
Спасението на фукарките баби е да се информират обстойно с Исляма. Току виж станали и те ходжи и почнали сами да се погребват.
А иначе оплакване до мюфтийското не помага. В крайна сметка селския ходжа пак ще си е селски ходжа, само дето ще му резнат тарифата. Ама тогава току виж пък човека взел да си отмъщава и да пропуска по някоя и друга дува на погребението - белким за без пари толкова ша чете, я.
Гледам, че заглавието на темата е променено и викам и аз да си задам въпросите дето ме дерзаят от много време.
По време на комунизЪма имаше едно чудо наречено "гражданско погребение". Закопаваха ги фукарките без ходжа - дойдат кмета и парийния - прочетат едно "беше хубав човек, ама на - оти де си ...".
Та големият ми въпрос към запознатите с Исляма тук е: Какво е станало с душите на ония хора, които не получиха религиозно погребение? Дали си ги е прибрал и тях Аллах, или се скитат немили-недраги?
Друг един въпрос имам - какво става с душите, на ония дето не са мюсюлмани - има милиарди и кусур будисти, индуси, конфуцианци, ристиени, езичници, анимисти . Какво става с техните души? Те не вярват само в един Аллах - индусите имат сурбилюк божества, будистите пък се опитват да се откъснат от кръговрата на прераждането на душата и да постигнат нирвана ... Какво става с техните души? А с душите на египтяните какво е станало с техните извънземни божества? А на ония дето са се родили преди да бъзе низпослато Напомнянето?
А за атеистите хич няма да питам.
Те първо искат да им се докаже, че има таквоз нещо като ДУША, пък камо ли да се чудят какво става с нея след като умрат.
Въпроси, въпроси ...