Халикан.защо си мислиш че ехлюль бида-а са хората, които разпространяват исляма днес?аз сам сигорен,че ние живеем вав време, в което ислямската литература е изклщючително разпространена.време, в което един наш брат за кратко време дава из4ерпателен отговор по-доло чак от египет.ако сме реалисти, трябва да се сьгласим с фактьт,че онези които са живели преди нас,с оскадната литература с която са разполагали,са давали по голема предпоставка за нововаведения/бидати/.аз например си спомням когато започнах да се обучавам да чета Свещения Коран,използвах Кораньт на дядо ми,в които нямаше никакви правила,и едва се разчитаха парвите и последните страници.
затова немога да се саглася с теб относно твардението ти,че младите щели да изопачат исляма само защото не следват по вазрастните ходжи.
Още повече,че Мухаммед а.с.казва:/завещавам ви две неща.това са Свещенният Коран и моят суннет.ако се захванете за тях/преваржете/никога няма да се заблудите/.и никаде не е споменато следването на старите ходжи.