Author Topic: РОДОПЧАНИ  (Read 4602 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

EVROPOMAK

• Guest
Re: РОДОПЧАНИ
« Reply #1 on: July 05, 2009, 22:46 »
Всичко това е много хубаво за с.Момчиловци!  ;)
Там, преди време се раздумахмье с един правнук на един "Поп", който ми разказваше и се хвалеше, как неговият прадядо през 1912г., когато Помаците от техното село Момчиловци, са се изселвали "доброволно" към Туркията, един Помак - имам от селото, му продал на много добра цена земята си в размер на 2 000 дка. и сега е бил един от малкото новобогаташи "родопчани" в селото от тия земи!  ::)  :o
Та, нещо не ми е ясно с този още по-нове етнос "Родопчанин", значи "Помак" няма, но пък "Родопчанин" има!  ???  :o
Да, ама повече като географско понятие "Родопчанин" произлизащо от планината "Родопи", то понятието "Помак" от коя подобна планина, требва да произхожда!  ???  ;D
Или пък с понятието "Родопчанин" трябва да се наричат "Българо-християните" от Родопите или там може да се присламчват и онея неизвестните "Помаци"!  :o  ;D  ;)

emin4eto

• Guest
« Reply #2 on: July 06, 2009, 12:22 »
Ти мене ако питаш аслъ родопчани сме помацисе ....  ;) ;D

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #3 on: July 06, 2009, 16:06 »

Абре, "Еминче", нимой така дума, че "Помаците" аслъ са "Родопчани", че ше земат да я забранят и тая дума и тоя етнос "Родопчанин"!  ;D
Как, съ осмелявашь без да тъ е страх, да изричаш на глась такова нещо, че "Родопчаните" са "Помаци" или "Помаците" са "Родопчани"!  :D
Махни, махни, вече шъ съ забрани и думата "Родопчанин"  от некви нови "вазрожденци"!  :o  ;)

Offline r_valentina2000

• Member
  • **
« Reply #4 on: July 06, 2009, 17:07 »
Ти мене ако питаш аслъ родопчани сме помацисе ....  ;) ;D
Ти селски не ги мисли дирекевци............Те са по милицията и Данс и "много ни обичат помачковете"Дирекевци(момчиловци и соколовци) за първи приятели на волен-долен.Остана фабрика за сапунь да се направи да Бостина и родопчани ша одят чисти и изкопани..... ;) ;D ;)

Offline r_valentina2000

• Member
  • **
« Reply #5 on: July 06, 2009, 17:16 »
eron -не,те ша ни изедот глависе...............Виж изборните резултати и си прави сметката-немой им лижи гъзовете на дирекевци ,оти си незнай какво лайно ша попадьот в устата ти............С политиката до тук-оти Назми бди,то в Америката и неговото село дето го изкарва на реклама всека утирна -как са викаше?Тухловица лю бешье?Не знам аго Назми ще каже.,вика политиката е забранена-ама ахренковесе не сме овци........... ;)