Много въпроси на които нямам отговор. Но ми се ще преди "Разпни го" да зная нещо по-конкретно. Защото дотук нищо такова.
Кражбата на Паисиевата история си е кражба. Не нея визирам, а промишления шпионаж.
abc,
във всяка демократична държава службите за сигурност работят при точно определени правила и са под строг контрол. Има съвсем точно установени правила, например, при какви условия и в какви случаи може да бъде следен и подслушван някой. В тоталитарните държави, каквото беше България по време на съветската окупация, Държавна сигурност (самата тя изцяло подчинена на на КГБ- тоест на службите на една чужда държава) ПРЕСТЪПНО и НЕЗАКОННО контролираше гражданите, следеше ги, подслушваше ги,тероризираше ги и ги заплашваше. Отделно извършваше безброй особено тежки престъпления - като отвличания и убийства. Именно ДС, на която Божидар Димитров е служил и е доносничел самоотвержено, уби Георги Марков и отвлече от Дания Борис Арсов,за да го убие в България.
Недопустимо е някой,който предано е служил на престъпна организация от рода на ГЕСТАПО,каквито са КГБ и ДС, да бъде министър в една демократична страна. В Русия кагебист стана президент, но не кагебистка Русия трябва да ни бъде пример. Ако защитаваш престъпленията на ДС, значи казваш: готов съм утре на мен и на семейството ми да се случи това, което се случваше на жертвите на престъпната ДС. Но не вярвам да искаш това.
Останалото е липса на чувствителност към страданията на жертвите на една престъпна организация и ... цинизъм. Такъв циник и съучастник в престъпления (каквото е сътрудничеството на престъпната ДС и кражбата на Паисиевата истиория), е Божидар Димитров. Надявам се, че най - после ще разбереш защо е недопустимо такъв човек да заема министерски пост.
Шабан също ти е обяснил за какво става дума. Ако още не си наясно с какво са се заниммавали хубАвците от ДС, тогава прочети - вече излязоха достатъчно книги по темата. Например, книгите на Христо Христов, един достоен български журналист, работещ във в. Дневник.