Author Topic: От блога на Дилмана!  (Read 215653 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: Даниела Горчева- " Dilmana"!
« Reply #60 on: July 08, 2009, 04:38 »
 Писах го и в друга тема,Дилмана изрази желание и готовност  с познанствата си на ред колегии журналисти от БГ-ТВ,Радио  да помогне доброволно на сайта www.pomak.eu  за обективно отразяване на нас и реалната истина за живота на помаците,а не само да ни имат като аборигени или други. Сайта ни е Лидер на помаците по света,искрено вярвам . Благодаря Дилмана,на ход сме....

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #61 on: July 08, 2009, 10:00 »
Дилмана, понеже даваш за пример Холандия, не беше ли тя една от малкото страни в Европа прочула се с убийство/а на религиозна основа напоследък? Също, мисля че беше в Холандия случая, където милостиви хорица така бяха подгонили една жена, че тя трябваше да мине в пълна секретност?

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #62 on: July 10, 2009, 01:46 »
Дилмана, понеже даваш за пример Холандия, не беше ли тя една от малкото страни в Европа прочула се с убийство/а на религиозна основа напоследък? Също, мисля че беше в Холандия случая, където милостиви хорица така бяха подгонили една жена, че тя трябваше да мине в пълна секретност?

Беглик,
Холандия е действително страна, която има защо да бъде давана за пример. И едно от нещата, които са за пример е образованието тук.
Честна дума, трудно ще намериш 12 -годишно дете, току-що завършило основно холандско училище, да зададе подобен въпрос като този, който ти ми задаваш. Защото в твоя въпрос прозира едно друго мислене, от което мен тръпки ме побиват -  това че може да има колективна отговорност. Да обвиняваш цяла една страна и всички нейни граждани заради престъплението на един конкретен човек ... между другото, осъден и излежаващ присъдата си в затвора.
Хайде сега аз да те попитам нещо. Според теб България ли е за пример? Колко убийства се извършват годишно у нас, включително показни, посред бял ден? И колко са осъдените и излежаващи присъди убийци?

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #63 on: July 10, 2009, 07:18 »
Дилмана,напълно съм съгласен с теб.Считам,че колективна вина НЕ може да има.Такива случай дето Беглик е описал има всеки ден по света,конкретно за помаците в БГ ако тръгнем да виним наред няма да е реално.Да,има виновни продукт на системата,но си има и сред нашите помаци на село,дето за една кора хляб и службица продадоха nарода си.Сега пак са сред нас. Случая,дето визира Беглик мога да го опомена като част по света.И тук в Америка има такива и то всеки ден.Вина има,и е персонална от извършителя,а не да се приеме обобщаващо,това не е реално...!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #64 on: July 10, 2009, 09:15 »
Опа­се­ни­я, ро­де­ни от по­ли­ти­чес­ка­та ко­рек­тност 

Юл­иа­на МЕ­ТО­ДИЕ­ВА

Вла­ди­мир Бу­ков­ски, то­зи гра­ма­ден ди­си­дент, каз­ва пред “Обек­тив” (вж.ин­тер­вю­то с не­го, осъ­щес­тве­но от хо­ланд­ска­та ни ко­ле­га Да­ние­ла Гор­че­ва): “най-гол­яма­та опа­снос­т за кон­цеп­ция­та на пра­ва­та на чо­ве­ка пред­ставл­ява ид­ео­ло­гия­та на т.нар. ”по­ли­ти­чес­ка ко­рек­тност”. При­вид­но тя за­щи­та­ва чо­веш­ки­те пра­ва, но всъщ­ност из­цяло ги под­меня”. Уви, зад ду­ми­те му стои опи­тъ­т на Ев­ро­пей­ския съюз, в чие­то сър­це се на­ми­ра Хо­лан­дия - стра­на с 16 ми­лион­но на­се­ле­ние и 1 ми­лион мю­сюл­ма­ни.

В края на 2007-ма ед­но со­цио­ло­ги­чес­ко проуч­ва­не, про­ве­де­но от хо­ланд­ска­та дър­жав­на те­ле­ви­зия NOS, оп­ре­де­ли ли­де­ра на Пар­тия­та за сво­бо­да и де­пу­тат Геерт Вил­дерс ка­то по­ли­тик но­мер ед­но! В мо­мен­та про­чу­тият ан­тиисл­ямист при­вър­шва фил­ма си за Ко­ра­на , с кой­то ис­кал да от­пра­ви при­зив за заб­ра­на­та на све­ще­на­та кни­га на мю­сюл­ма­ни­те. Ми­нис­три от хо­ланд­ско­то пра­ви­телс­тво из­ра­зи­ха заг­ри­же­ност от пред­по­ла­гае­ми­те реак­ции на бъ­де­щия филм от стра­на на ис­лямско­то об­щес­тве­но мне­ние. При­пом­не­ни бяха убий­ства­та на ре­жи­сьо­ра Тео Ван Гог (уж от ис­лямски фун­да­мен­та­лис­ти) за­ра­ди фил­ма му “По­корс­тво”, как­то и на пио­не­ра на ан­тии­миг­ра­цион­на­та и ан­тиисл­ямска по­ли­ти­ка в Хо­лан­дия Пим Фор­таун (уби­т, впро­чем, от свои!). По­ве­че от заг­ри­же­ност оба­че ми­нис­три­те не мо­же­ха да нап­равят дру­го. За­ра­ди по­ли­ти­чес­ка­та ко­рек­тност и сво­бо­да­та на из­раз­ява­не - све­ще­ни­те кра­ви на ев­ро­пей­ска­та де­мок­ра­ция. Геерт Вил­дерс се въз­пол­зва тък­мо от та­зи све­ще­ност. Той при­зо­ва през в. “Де Фолк­скрант” - “да се за­щи­ти пра­во­то на оби­да, ка­то част от сво­бо­да­та на из­раз­ява­не”!...

Не­съм­не­но, не­що се случ­ва в ЕС, а Хо­лан­дия е са­мо кап­ка от на­рас­тва­що­то ан­ти­де­мок­ра­тич­но цу­на­ми след 11 сеп­тем­ври 2001 г. Пос­лед­ва­ли­те за­ко­но­да­тел­ни ре­ше­ния за за­щи­та от те­ро­риз­ма влязо­ха в от­кро­ве­но на­ру­ше­ние на лич­ния жи­вот на чо­ве­ка не са­мо в Гер­ма­ния и Хо­лан­дия, но и в обе­ди­не­но­то кралс­тво (Бъл­га­рия съ­що из­вър­ши/из­вър­шва необ­хо­ди­мо­то!). За мю­сюл­ман­ски­те жи­те­ли на Ев­ро­па за­щи­та­та от те­ро­ри­зъм се пре­вър­на в ядрен но­си­тел на от­вра­ти­тел­ни фо­бии сре­щу тях. Да би­ха го­во­ри­ли от­кри­то за ом­ра­зи­те си към джа­мии­те и Ко­ра­на по-ра­но, ти­по­ве ка­то Пим Фор­таун и “холандският Во­лен Си­де­ров” - Геерт Вил­дерс, щяха да бъ­дат нав­ре­ме раз­поз­на­ти, а об­щес­тве­но­то мне­ние - ин­фор­ми­ра­но да пос­ре­ща и се справя с ра­сис­тки­те им иг­ри за по­ли­ти­чес­ка ка­рие­ра. Зак­рил­яни оба­че от пра­во­то на сво­бо­да на мне­ния, те поис­ка­ха Хо­лан­дия за хо­лан­дци­те и на­ре­ко­ха Ко­ра­на “Моя­та бор­ба”. Гав­ра­та им с ис­ляма е неу­дър­жи­ма. Те­хен под­дръж­ник е Аян Хир­си Али, ти­пич­на ли­бе­рал­на фун­да­мен­та­лис­тка. Тя бе кон­сул­тант на фил­ма “По­корс­тво”, сре­щу нея се во­ди де­ло­то за­ра­ди на­нас­яне на теж­ки оби­ди на про­ро­ка Мо­ха­мед. Вър­ху окъ­рва­ве­ни­я труп на Тео Ван Гог бе пос­та­ве­на бе­леж­ка, ад­ре­си­ра­на “пре­дай­те на Ая­н” и све­тът пот­ре­сен ци­ти­ра­ше то­ва. Сп. “Тайм” през 2005-та го­ди­на я на­ре­ди сред 100-те най-влия­тел­ни лич­нос­ти, с кое­то де­мок­ра­тич­но­то дву­ли­чие лъс­на док­рай.

Тру­фи­ла­та на по­ли­ти­чес­ка­та ко­рек­тност, сво­бо­да­та на мне­ния труд­но мо­же да скрият ис­ти­на­та, че в тяхно име се из­ричат дол­ни лъ­жи и се раз­пал­ват мра­ко­бес­ни об­щес­тве­ни наг­ла­си.

http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv15101

И тук във форума се подвизава един "Вилдерс", който постоянно злоупотребява със свободата на словото и се опитва да вменява колективна вина на мюсюлманите.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #65 on: July 10, 2009, 09:28 »
Ще го обесим!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #66 on: July 10, 2009, 09:56 »
Мразя расизма и негрите  ;D

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #67 on: July 10, 2009, 09:57 »
Писах го и в друга тема,Дилмана изрази желание и готовност  с познанствата си на ред колегии журналисти от БГ-ТВ,Радио  да помогне доброволно на сайта www.pomak.eu  за обективно отразяване на нас и реалната истина за живота на помаците,а не само да ни имат като аборигени или други. Сайта ни е Лидер на помаците по света,искрено вярвам . Благодаря Дилмана,на ход сме....
За какво са ти медии? Видяхме що за истини отразяват! Не се надявай,че нещо се е променило! Още от самото начало тази идея не ми харесва! Незнам какво толкова си се вкопчил в медиите! Би ли обяснил каква е целта?

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #68 on: July 10, 2009, 10:05 »
За какво са ти медии? Видяхме що за истини отразяват! Не се надявай,че нещо се е променило! Още от самото начало тази идея не ми харесва! Незнам какво толкова си се вкопчил в медиите! Би ли обяснил каква е целта?
Не съм се вкопчил аз Гелина,за кой ли път да обяснявам това! На мен ми не требва поредното главоболие,в случая след изборите става въпрос да се отрази реално сайта помак.еu в Медийното пространство,да се покаже облика на помаците,а не това,че помаците са врагове на България! Ето Днес как ни отразяват   http://www.vestnikataka.com/forum/index.php/topic,7246.0.html
  ,или пак да си траем пред света,не забравяй сайта се чете по света ,и на мен ми е обидно това,това е моето послание да можем по някакъв начин да се защитим,в тази насока наистина Дилмана може да помогне много.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #69 on: July 10, 2009, 10:08 »
Мразя расизма и негрите  ;D

Ако това се отнася и към негърките не те разбирам

Gelina идеята сама по себе си не е лоша, но идва НО-то. Незнам дали сме наясно, че това е редно да е процес, а не спорадично показване по телевизора. Защото когато си между Мон Дьо и Гала някак си нещата се размиват. Права си, че медиите като цяло са списвани от разни въртиопашки и пуяци, но има и сериозни такива.

Медиите трябва да са средство, а не самоцел.

Назми вестника и форума на Атака могат да бъдат критерии как НЕ трябва да правим. Те са пример за нищо.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #70 on: July 10, 2009, 10:21 »
Гелина,погледни предния постинг на mustafa_b  http://www.bghelsinki.org/index.php?module=pages&lg=bg&page=obektiv15101  I az se bqh zapalil po Nova TV ama sam sreshtu tqh samo shteshe da se izlojim.Na tozi etap shte iziskame predvaritelno zadadeni vyprosi,Metka izrazi jelanie syshto da pomogne.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #71 on: July 10, 2009, 10:24 »
Всички са една марка! :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #72 on: July 10, 2009, 10:32 »
Всички са една марка! :)
Ами тогава Гелина да се затворим тук в сайта и да сложим надпис."Строго забранено за християни,журналисти,медии,ТВ.." ???

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #73 on: July 10, 2009, 10:40 »
Дилмана, благодаря за отговора. Силно съм изненадам какво си прозряла в моите 2 прости въпроса. Досега нямах самочувсвието, че мога да вкарам толкова голямо съдържание в толкова малко думи, от което една българка тръпки да я побият.

Ако си направиш малкия труд (отнема 25 секунди) да ми прочетеш въпросите пак, може би ще видиш, че не говоря общо, а по конкретен повод, това че даваш за пример страна където има такива престъпления на религиозна основа. България, може да бъде всякаква, особено в очите на собствените си граждани, аз може да съм по-бавно развиваш се от 12 годишно холандче, но все пак съм забелязал един малък детайл, че поне в последните 10 години няма такива престъпления у нас, така че не ми прозвуча нормално страна с такива прояви да бъде давана за пример на страна без.

Държа да забележиш, че не обвинявам никого, но ти спокойно го правиш спрямо мен. На базата на какво? На базата на твоите прозрения. Забележи, че никъде не говоря за колективна отговорност, никъде не обвинявам страната, още по-малко всички нейни граждани само казвам, че тя не може да бъде за пример. Скоро Англия обяви за персона нон грата друг холандец и то пак поради религиозна нетърпимост. Не е ли малко множко всичко това да го имаме за пример? На кой българин му е отказана английска виза по тази причина?

По отношение на твоите въпроси ще ти потвърдя, че в България стават страшно много убийства, по сред бял и чер ден, включително показни. Хората по улиците се движат на прибежки и залягат при първия подозрителен шум. Колко са осъдените и излежаващите нямам представа, но точно поради това не давам България за пример на никого, особено пък на Холандия, където дори 12 -годишните деца са на много по-високо ниво от нас. Така че и тук, прозренията ти са неточни, тъй като според мен България не е за пример. Моето мнение е че за да бъде давано нещо за пример, то трябва да е безупречно в това отношение.

Надявам се да съм разсеял страховете ти, че обвинявам цялата една страна и всички нейни граждани и дано тръпките да спрат да те побиват. Благодаря, че ми отговори какво е станало с убиеца, но не ми отговори какво е станало с бившата сомалийка, сега холандка. Още ли продължава да се крие, емигрира ли или се успокоиха нещата?

Сега се сетих, че за съжаление вече сме взели Холандия за пример. Гледай филма "Кукла на верига", който е сниман в Амстердам и от него ще ти стане ясно, че челният холандски опит от 70-те години, сега се прилага у нас. Това е още една причина да съм алергичен към холандския пример.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #74 on: July 10, 2009, 10:57 »
  Беглик,хубаво си дал два примера нагледни по света,но сам не се усещаш виж по горе"  ...Холандия се е прочула с убийство на религиозна основа"  ? Това е всекидневно по света говоря за всички религии или разновидности на религии- убийства между шиити и сунити от една религия,дето всекидневно заливат света! Кой уби Саддам Хюсеин-сунит,убиха го мюсюлмани от другото течение-шиити, какво си се вкопчил в Холандия,ами погледни Франция и речта на президента им за мюсюлманите и да не се носят забрадки на обществени места.Хубаво е да се защитиш,но чети преди да пишеш! В конкретния случай е смешно ти да обвиняваш една държава като Холандия,погледни какво става във Европа и по света!