Български > Дискусии

От блога на Дилмана!

<< < (5/72) > >>

abc:

--- Quote from: Nazmi on July 03, 2009, 11:39 ---абс,в интерес на истината,ми посочи един друг такъв журналист,дето да е отразил доста неща около помаците,освен Дилмана!

--- End quote ---

Не се сещам Назми. Животът на помаците според мен не е коренно различен от живота на останалите, но е непознат в детайлите си за голямата част от хората. В детайлите е съвършенството. Няма какво да те лъжа, че има особено онтошение, но смятам, че то е заради непознаватето ни. Ние не знаем за ежедневието ви и затова имаше случая Рибново, вие също не ни знаете толкова колкото си мислите и затова във форума помаците май по са податливи на расизъм. Както и да е. Сега ще потърся един пост...

Намерих го. Постът според мен е от ония, които са от категорията "в десятката"

--- Quote from: celestialwish on July 02, 2009, 14:50 ---Ето защо:

Просто ми е неудобно публично да си призная че съчувствам на хората,
който демонстративно отричат греховете на своята част от човечеството,
и същевременно искат чуждото съчувствие за своите нещастия.

Примерно ти отричаш Баташкото клане по принцип. Затова, колкото и да искам,
ми е неудобно да изразя открито съчувствието си към твоите проблеми.
С това си поведение, пораждаш у мен съмнения дали реално заслужаваш
открито да изразя демонстративно каквото и да е съчувствие, за нещата, за които искаш.
Тези неща трябва да бъдат двустранни или многостранни, когато е необходимо.

Всички глупости между хората биха се изчистили по-лесно,
ако те станат по-склонни взаимно да си признават греховете.
Качественото признание винаги е двустранно. Винаги.
Въпросът е дали помак.еу е място, където това може да се случи.

--- End quote ---

За Дилмана - чел съм отдавна блога и. Добавил съм я в предпочитани, значи съм я харесал. Като пишещ човек. Когато обаче човек излезе от средата представите и спомените му се променят. Обичайно към идеализиране.

--- Quote from: mustafa_b on July 03, 2009, 11:54 ---abc, време е да се пробудиш! Това не ти е чат секция. Мнението ти е регистрирано. Отново сипеш клевети по адрес на Дилмана, а после ще кажеш, че не си спомняш.

Помашката идентичност не се сформира сега, тя отдавна е формирана. Само дето някои "родолюбчета" се опитват да я разформират. И точно тези не би трябвало да се толерират тук.

--- End quote ---

Мустафа пробуден съм, даже толкова работа ми се стовари от сутринта, та нито съм закусвал, нито кафе пил, нито пък почивал. Не знаех, че това не е чат секция и ти благодаря за напомнянето че следиш изкъсо правилата. Това да се пошегувам, повтарям - пошегувам не е ръсене на клевети по нечии адрес. Това да предположа, че гаджето на Дилмана е мюсюлманин не е обида нито клевета, а шега. Може и да не е. Може би си има съпруг - атеист. Незнам. Хипотетично обаче връзката между мюсюлманин и християнка или обратното не знаех, че е клевета и обида. На теб обаче шегите може би не ти се отдават. Здраве да е.

Помашката идентичност може би е формирана отдавна и така е нормално да бъде. Тук борбата обаче е за друго. Затваряне в помашката идентичност и ескалиране до помашки народ, заобиколил няколко етапа на развитие и вкопчил корени директно в траките.

Непрекъснато натрапваш толериране, адмириране, забрана, ограничения... Готов си за комсомолски секретар.

mustafa_b:

--- Quote from: abc on July 03, 2009, 13:21 ---Непрекъснато натрапваш толериране, адмириране, забрана, ограничения...

--- End quote ---

www.pomak.eu

Българин:
abc, не си прав - Мустафа се изживява не като комсомолски секретар, а като секретар на pomak.eu. Има много голяма разлика. Въпреки настървението му към инакомислещите в сайта, все пак ми е симпатичен, защото е доста интелигентен и грамотен човек. Вероятно особеностите в характера са в резултат от политическите травми в детството му. Затова му влизам в положението.

PETER:
...

Колкото до нежеланите "шовинисти" - то и талибаните и сепаратистите.....

Metka:
Българино, вземи си смени аватара.
Това не е сайт за ексибиционисти нито за  "духовни нудисти".Дразнещ е..
Ако искаш да бъдеш забелязан като човек с "най красивото ,най мъжественото и най хармонично тяло" има други способи за това.Понякога переодично някои устройват специални конкурси и паради за това.
Или пък си отвори специална тема в която си направи собствена фотосесия за тялото ти.

ПЕТЕР , тука няма нито "талибани", нито "сепаратисти", но има шовинисти които на практика ни помагате с провокацийте си и ефекта е здравословен и консолидиращ за нас.
Тоест ефекта от клеченето ви тука  е обратен.
И това кое се чете най много и кое не,  решаваме ние, не ти.Това че модераторите преди проявиха великодушие към тебе, не означава че  трябва да ни лазиш по главите отново.

Мустафа има лидерски качества  и това е факт.
Мотаенето около него на мухи без глави който си мислят че плетът мрежи, не е добра идея за тях.

Дилмана е достйна българка  за която всяка помашка къща е с отворени врати за нея и
нейните приятели.Гордея се че в България има хора като нея.

Останалото е празно лаене срещу луната.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version