Български > Хоби и Развлечения
Селски туризъм в района на Триград.
СветоСлав:
Ха, е това не съм го знаел.
А има ли мюсулмани със български имена?
Selcha:
Аз
r_valentina2000:
--- Quote from: eron on July 02, 2009, 15:19 ---Светославе, не те знам дали си помак или християнин, но не те пращам там да се караш с хората, а да се насладиш на гостоприемството им и тяхната родопска идентичност! Иначе население преобладаващо в Гела и Широка лъка е християнско, а в Мугла са помаци!
--- End quote ---
Вече е християнско-помаците са ги прогонили 1878г в турско-на юг от връх Рожен.Процеса трае до 1927г,1928 родопите са засегнати със силно заметресение-смесват се двете събития за да се помнят..........
Беглик:
И мечешки туризъм има в Триград:
Мечки се разходиха по триградските улици
01 юли 2009, 08:44
Група мечки са шетали тази сутрин по улиците на родопското село Триград, потвърдиха по телефона от кметството. Ранобудни жители са алармирали властите по спешния телефон 112 след изгрев слънце.
От „Гражданска защита” са успокоили селяните, че ще се погрижат горските обитатели, които по закон са защитен вид, да се върнат, където им е мястото. От там коментират, че подобен случай досега не е имало, въпреки че в смолянския район винаги е имало мечки.
СветоСлав:
Начи почвката ни мина супер. Доста се полутахме в Борино защото по-принцип
мислехме да оставаме там. Селото, като че ли е изцяло от турци. Тва ми беше много странно. Бяхме си харесали х.Орфей и на притисненията ни дали ще можем да стигнем до там с лек автомобил месните ни отговориха - "Няма никакъв проблем да се стигне с какъвто и да било автомобил. Пътя е от трамбован чакъл и става."
Когато последния път ходих до Сърница се заклех да не вярвам на местните, когато казват"Пътя става" ама в информационния център на Борино бяха толкова убедителни, че реших да пробвам. Естествено се пре***х за пореден път. Едвам издрапахме асфалтирания път в самото село, и като видях какви камънаци следват се върнахме. Отидохме в Триград и там останахме до края.
Ходихме до селцата Жребово и Водни пад.
В Жребово имах интересен разговор с един дядо на 90 години. Човека пазеше хубави спомени за комунизма и разправяше, че освент ова с имената супер е било. Неодобряваше сегашната (вече минала) власт и каза нещо от сорта че по царско време е било хубаво щото са управлявали само царя и 12 министри а сега "Пак ни управляват турски бейеве". Итересно звучи от устата на мюсулманин.
Ааа и да не забравя. Информационния център в Борино много ми хареса (освен информацията за пътищата ;D). Скромен е, но личи, че хората са го направили с желание. Имат изнесени народни носии, битови предмети, всякакви дипляни, книжки, картички, медове, сладка .....абе убаво е.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version