Много си паметлива,ivetko А сигурна ли си,че причината за новия списък е въпросния човек?Може просто да са допуснали грешка някаква.Не е хубаво да се твърди нещо без да има човек доказателства.
Ми паметлива съм от малка. Сигурна съм, защото самият човек с гордост го разправяше без никакво притеснение. А по-късно беше потвърдено и от член на изпитната комисия.
Странно ми е, че спорите за общоизвестни неща, които могат да бъдат проверени.
"По отношение на малцинствените въпроси, БКП също променя политиката си с течение на времето. В първите години след
9 септември 1944 БКП позволява на голям брой от българските турци и евреи да се изселят съответно в
Турция и
Израел. През 1951 Политбюро на ЦК на БКП взема
Решение за подобряване на работата на партията сред турското население. На турското малцинство са предоставени широки права за самоопределение. В районите с преобладаващо турско население се позволява изучаването на турски език, излъчват се радио програми на турски, създават се турски културни състави.
Турските младежи влизат с привилегии във висшите учебни заведения. В годините до края на 70те са сключени няколко изселнически спогодби с Турция.След посещение на турския президент в
София, на което той заявява, че повече няма да се сключват изселнически спогодби. Отношенията между България и
Турция се изострят едновременно с тези между правителството и турското малцинство. През 80-те години БКП организира т.нар.
Възродителен процес за смяна на тюркско-арабските имена на българските
турци,
българите-мохамедани и изповядващите
исляма цигани с български." (Уикипедия - История на БКП)