Такааа, чуйте сега и стига сте се карали! Относно жената: На книга правата са дадени, но в съвременното общество има насилие над жените и между християни, мюсюлмани, атеисти, будисти и т.н. Доколкото виждам темата е :Жената! Тук не става въпрос за това , от каква религия е! Жената си е жена,каквото и да изповядва! Всички се напрягате да казвате колко е свободна и как всичко й е разрешено,както на мъжа, да ама не!
Ще говоря за моя край! Повечето момичета не ги пускат родителите да учат, завършват средно образование и точка, защо? Защото щели да се покварят! Това според мен е едно неправилно и жалко отношение относно бъдещето на децата! После никой не ни е крив,че работим само по нивите и се държат с нас като роби. Казвам като роби, защото наскоро разбрах в Гърция как се държат с наши хора ,които работят там! И религията ни не е виновна! Там пише ,че човек трябва да се образова все повече и повече! Така,че на книга е едно,а реалността е съвсем друга!
Уважаема Гелино, в това което си написала има нещо което е така и нещо което не е така.
Пътят към знанието е едно и пътят към себе си е друго.
Ти например след като имаш висше образование на колко момичета от селото си помогнала
да станат образовани като тебе.
Ако има такива случай, кажи ми какво е станало с тях, те сега къде работят и какво.
Защото аз познавам много вишиски помакини които са заробени в шивашки цехове или
пък са на полето.
И които има мерак да се образова, независимо далие жена, никой не може да го спре.
Покажи ми пример ако това което си писала е така.
Кой са момичетата от Рибново на които родителите им насилствено са ги спряли да учат във ВУЗ.
Покани ги в офиса си и нека тука да разкажат за себе си , може и анонимно.
Ние наистина можем да помогнем.
Твоят селски Ахмед Чолаков в Брюксел може да им осигури стипендии за стаж в институцийте на Европейският съюз.
Аз съм говорил с него и той обеща че ще помогне със сигурност.
И така уважаема Гелино, чакам те за да действаме.Аз знам как се правят препоръки, въпреки че нямам висше образование като тебе.Моето е - средно сеслкостопанско.
Иначе ако нямаш доказателства за твърденията си по горе, считам че слагаш брашно в мелницата на Абе цето..
Ето и сайта на Ахметчолаковата организация -
http://aeibbe.com/Той е от Рибново и е срамота ако не го използваме , особено ти Гелина..