Author Topic: Среща с Шефкет Чападжиев в София  (Read 10944 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
На 25 юни, от 18.30 часа в салона-книжарница "Хеликон" в хотел "България" (срещу Руската църква на бул. "Цар Освободител") ще бъде представена книгата "Чападжиев" в присъствието на самия Шефкет Чападжиев. Става дума за биографията на един от най-богатите и успешни българи в САЩ, стъпил през 60-те години в Чикаго, само с 65 цента в джоба и с единствените знания за града, добити от Алеко Константинов...
Книгата на Орлин Крумов се преиздава след близо 15 години, плюс допълнението "Чикаго - малката българска столица зад океана", включващо части от забавната история на най-новата българска емиграция.

halikan

• Guest
Re: Среща с Шефкет Чападжиев в София
« Reply #1 on: June 20, 2009, 21:05 »
На 25 юни, от 18.30 часа в салона-книжарница "Хеликон" в хотел "България" (срещу Руската църква на бул. "Цар Освободител") ще бъде представена книгата "Чападжиев" в присъствието на самия Шефкет Чападжиев. Става дума за биографията на един от най-богатите и успешни българи в САЩ, стъпил през 60-те години в Чикаго, само с 65 цента в джоба и с единствените знания за града, добити от Алеко Константинов...
Книгата на Орлин Крумов се преиздава след близо 15 години, плюс допълнението "Чикаго - малката българска столица зад океана", включващо части от забавната история на най-новата българска емиграция.

Tova ot predizbornoto studio lie?Zapo4nali ve4e predizbornata kampaniya,bih iskal i az dase obarna kam 4lenovete i simpatizantite na ... stavali ili ima problem?Imameli vsi4ki pravo da agitirame tuk ili samo nyakoi?

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #2 on: June 20, 2009, 21:07 »
Добре, махам тогава от текста кой ще представя книгата.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #3 on: June 20, 2009, 21:08 »
halikan,
Това не е предизборно студио, предвид политическата ориентация на автора на темата. Тук става дума за реална възможност за среща с най-успелия помак в наше време.  

ПС - Българин, много си тактичен ;)

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #4 on: June 20, 2009, 21:11 »
Абсолютно вярно, Мустафа. Аз съм социалист, но преди това съм журналист. Затова и исках първи да ви известя с тази новина.
Аз ще бъда на представянето на книгата. Бих се радвал и доста хора от сайта да дойдат там и да се срещнат и разговарят с Шефкет Чападжиев.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #5 on: June 20, 2009, 21:16 »
Новината наистина е супер! И много правилно - голяма загуба за сайта ще бъде ако никой от членовете ни не присъства на това събитие.

Е, поне се успокоих, че ти ще си там със сигурност ;)

halikan

• Guest
« Reply #6 on: June 20, 2009, 21:44 »
halikan,
Това не е предизборно студио, предвид политическата ориентация на автора на темата. Тук става дума за реална възможност за среща с най-успелия помак в наше време. 

ПС - Българин, много си тактичен ;)
A az dosega si misleh 4e nay uspeliyat e glavniyat muftiya Mustafa Hadji,ada6atti znam 4e toy se stremi da natrupa mnogo ot bogatstvata nujnimu za Ahireta, a 6efket 4apadjiev nego poznavam tuk razbrah samo 4e e mnogo bogat i iska da leti v kosmosa,a toy religiozen lie?dobar musulmanin lie,day malko info Mustafa, bih iskal da bada na predstavyaneto na biografiyatamu

Selcha

• Guest
« Reply #7 on: June 20, 2009, 21:48 »
Аз ще ти отговоря..Но не ме трийте. Имам си вътрешен човек в семейството на Чападжиев.. Той е морално разложен човек, няма да споменавам конкретно. Това което се знае за него в БГ е само положителното, едва ли не свят човек. Той е милиардер и отделя трохи за благотворителност и спорт.
Чак и книга някой му написал..А вие вярвайте....

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #8 on: June 20, 2009, 21:58 »
Спомням си времето в началото на 90-те, когато бяхме жадни за религиозна литература, а такава за нашата религия нямаше. Тогава се появи книгата "Тълкуване на Корана, том I". Книгата се разпространяваше напълно безплатно, а на гърба на корицата пишеше - "издава се със съдействието на Шефкет Чападжиев"...

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #9 on: June 20, 2009, 21:59 »
Изненадан съм от отношението на някои хора в сайта към един голям патриот и човек, който много помага на България. Дори бих казал, че съм огорчен.

Халикан, не знам дали Чападжиев е добър мюсюлманин, дали иска да лети в космоса и т.н., но щом толкова настояваш - ще го питам.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #10 on: June 20, 2009, 22:10 »
Българино, Халикан според мене не е виновен.
Просто не се познават хората. Има глад за информация относно най преуспелият български гражданин в обетованата земя САЩ.
Разберете с  Халикан и там таман ще го запознаеш директно с него.
Нима се учудваш защо ние не се познаваме със Шефкет?
Нима е чудно че за него вие журналистите знете повече?
 Според мене халикан, пак и мнозина от нас може да сме жертва на класическа медийна манипулация.
Знам че медийте се хранят с клюки, каквито има по долу в стаята за разговор.Та е нормално да има и желание за обратна връзка. радващо е че ти ни осведоми за това.Според мене няма да е лошо да му кажеш че все пак сме му обърнали достойно внимание и за него пишем и се интересуваме.
Поне това можеш да го направиш.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница

Selcha

• Guest
« Reply #12 on: June 20, 2009, 22:32 »
Поредната PR акция на продажен журналист...АЗ НЕ МУ ВЯРВАМ!!!!!

halikan

• Guest
« Reply #13 on: June 20, 2009, 22:36 »
Българино, Халикан според мене не е виновен.
Просто не се познават хората. Има глад за информация относно най преуспелият български гражданин в обетованата земя САЩ.
Разберете с  Халикан и там таман ще го запознаеш директно с него.
Нима се учудваш защо ние не се познаваме със Шефкет?
Нима е чудно че за него вие журналистите знете повече?
 Според мене халикан, пак и мнозина от нас може да сме жертва на класическа медийна манипулация.
Знам че медийте се хранят с клюки, каквито има по долу в стаята за разговор.Та е нормално да има и желание за обратна връзка. радващо е че ти ни осведоми за това.Според мене няма да е лошо да му кажеш че все пак сме му обърнали достойно внимание и за него пишем и се интересуваме.
Поне това можеш да го направиш.
Blagodaryati Metka , da, az nese poznavam s nego i iskah samo info,a i ubedensam 4e ne vci4ki tuk v sayta  go poznavat,a koi ot tuk prisastva6tite e ob6tuval li4no s nego?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #14 on: June 20, 2009, 22:40 »
Метка, струва ми се, че поставяш много големи условия. Имай предвид, че Българин най-вероятно ще бъде на срещата в качеството си на журналист на сп. "Тема", а не като член на нашия форум.