Mustafa_b, какво общо има Боян Добрев с прожектирането на " Козият рог" или " Балканджи Йово" питам.!Не се ли уморихте да търсите под вола теле-цитирам визуално! С какво толкова снощи се нахвърлихте срещу него.Питам?.Това,че помаците наистина сме преживели и страдали много е факт,но не означава да не погледнем реално на нещата.Защо не си зададем въпроса-защо помаците нямаме държава,и до днес се лутаме в произхода ни какви сме! Избиваме го на Религия,да в болшинството ни помаците изповядваме Ислямската религия,но тя НЕ е фактор за произхода ни! Аз съм описал всичко което съм преживял през 72-73 година в Темата за моето село Туховище.Много ми е интересно как така ти,Метка,селския Снаке и досега човъркате стари рани вместо да се погледне реално.Никой не защитавам,но не мога да разбера вместо да се погледне с приоритет напред да ровим стари рани,както и да си го изкарваме на 10та тук наши Форумисти християни,те стават отдушник на болките ни,реално погледнато те са малцинство и напук на нас НЕ са разединени,те си казват Обичаме си държавата,нима ние не обичаме България! Питам? Една ДЪРЖАВА за да я има пред света е дала стотици хиляди жертви,къде сме ние,къде е помашката държава.Или дай като не ни отърва да се прикриваме.С това аз не омаловажавам труда и мъката на народа ни,но недейте да приемайте болката ни капсулирана в едно,на помаците това е за 6 път смяна на имената преди Царско 3 пъти и след комунизма пак отново.Кой казва,че Помаци Няма,самите хора в БГ си признават че има помаци.Тогава за какво да се борим? За нас си да се търсим,да споделяме,да видим къде е произхода на този народ,какъв е.В тази насока аз виждам контекста за Дискусии,дайте да не се прикриваме зад Религията,която е нещо свято и лично и да спомогнем на себе си,и сайта помак.еu пред света поне туквъв виртуалния ни дом ни да сме единни!