Author Topic: Pomaci <=> Hristiani  (Read 197059 times)

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
Re: Pomaci- Hristiani.
« Reply #360 on: June 22, 2009, 19:50 »
Ето заради това бе, приятелю! Чети:

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2759&sectionid=5&id=0001401

Selcha

• Guest
« Reply #361 on: June 22, 2009, 19:55 »
Нека горния линк да го прочетат повече неврокопи...Защото и тях ще ги сполети тази съдба!

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #362 on: June 22, 2009, 20:17 »
Нека горния линк да го прочетат повече неврокопи...Защото и тях ще ги сполети тази съдба!
А теб сполетя ли те вече.
Само ще кажа ,че действително има в Припек ,такива случаи на фалшиво приемане на Християнството , итова приемане се прави главно от социални аутсайдери които си мислят ,че с това ще се прешат проблемите им. Месеци след това те се отказват от тези химери,най малкото заради това ,че християнството им е крайно непознато , а другите причини за отказване те са ясни - не са постиганали с този акт очакваната подкрепа за реализация по този долнопробен начин. И тук отново е намесен оня помак папаз който  купува и продава заблудени души.

Selcha

• Guest
« Reply #363 on: June 22, 2009, 20:23 »
хахаахахах , фалшиво? ти ме разсмиваш искрено? Как разбра, че е фалшиво?

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #364 on: June 22, 2009, 20:25 »
Аз познавам християнството по добре от половината папази и знам как и кога и по какъв начин и условия  това става.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #365 on: June 22, 2009, 20:29 »
На 11 юни, малко преди да почне разговорът за "Дилмана" (Даниела Горчева), написах в една друга тема следното:

"Повечето демократични унитарни държави, вкл. и България, не отричат малцинствата и им дават съответните права.
Примери за тези процеси, за които говоря - колкото щеш - иди с българско име при кмета на някоя малка община в Кърджалийско (да кажем в Джебел) и му кажи, че искаш да инвестираш там и да откриеш 50 работни места. Ще бъде много интересна реакцията."

Надявам се, че разбирате за какво става въпрос и не е нужно да давам още пояснения.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #366 on: June 22, 2009, 20:35 »
Българин, не ти вярвам! Приличаш на онази българка, която се оплака в писмо до "Сеизмограф", че в банката, където работи я задължавали да говори на турски  ???

Е кой, аджаба, ще е този кмет, който да откаже инвестиция свързана с отварянето на 50 нови работни места? Защо му е да си усложнява живота. Всеки кмет знае, че дните от мандата му са преброени. Защо му е да си връзва ръцете на следващите избори?

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #367 on: June 22, 2009, 20:37 »
Имам един познат ,не добър ,но познат все пак,който беше от така нар. социални аутсайдери които мечтаят по силата на някаква неведома сила и без лични качества и без труд ,да постигнат нещо значително.
Същият мой познат ,недобър, прие тази вяра ,защото папаза му бил обещал сухо. Само след месец в джамията той се отказа и наново си влезна в правата вяра. Защо  се  отказа ли ,ами просто е , от проклетника до ден днешен никой не е взел стотинка, а нащия охлюв се е надявал на пачка, е какво щяло толкова  да стане,щели да го намокрят малко и да му начертаят нещо на челото ,голям праз ,да ,ама не.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #368 on: June 22, 2009, 20:39 »
Мустафа, едва ли приличам на "онази българка", защото мен никой не може да ме задължава в държавата ми да говоря на различен от българския език. Нека някой да се опита да го направи... ??? ??? ???

Колкото за кметовете в тези райони - няма смисъл да спорим, попитай който и да е как се инвестира там и как се започва бизнес. ;)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #369 on: June 22, 2009, 20:43 »
Мустафа, едва ли приличам на "онази българка", защото мен никой не може да ме задължава в държавата ми да говоря на различен от българския език. Нека някой да се опита да го направи... ??? ??? ???

Е как да не може? Що не се опиташ да не говориш на английски като студент в Американския университет в Благоевград да видим какво ще последва.

Банките в България са частна собственост. Ако въпросната банка е с турски собственици нима нещата не стоят аналогично?! Или английски може в тази държава, но турски не.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #370 on: June 22, 2009, 20:45 »
Ако ще и бимбинистанска да е банката, ще ги осъдя така, че няма да разберат откъде им е дошло...

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #371 on: June 22, 2009, 20:47 »
Мустафа, не извъртай нещата.
В България почти всички банки са с чужди собственици.
Не съм чул да има изискване в тях да се говори съответно на италиански, холандски, гръцки и пр.  ;)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #372 on: June 22, 2009, 20:48 »
На 11 юни, малко преди да почне разговорът за "Дилмана" (Даниела Горчева), написах в една друга тема следното:

"Повечето демократични унитарни държави, вкл. и България, не отричат малцинствата и им дават съответните права.
Примери за тези процеси, за които говоря - колкото щеш - иди с българско име при кмета на някоя малка община в Кърджалийско (да кажем в Джебел) и му кажи, че искаш да инвестираш там и да откриеш 50 работни места. Ще бъде много интересна реакцията."

Надявам се, че разбирате за какво става въпрос и не е нужно да давам още пояснения.
А ако се случи обратния процес, ако някой с турско арабско име отиде в ,да кажем например Своге  какво ще стане.
За мен щом са налице такива случаи и в Своге и в Джебел ,значи има нещо ,не съвсем наред в унитарността.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #373 on: June 22, 2009, 20:50 »
Виж кой управлява в Своге бе, приятелю. Все линкове от вестници ли да ви изкарвам... Ти пък намери с коя община пример да даваш...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #374 on: June 22, 2009, 20:52 »
Ако ще и бимбинистанска да е банката, ще ги осъдя така, че няма да разберат откъде им е дошло...

Ами хубаво. Но преди да пристъпиш към това провери длъжностната характеристика към трудовия си договор да не би да е упоменато следното :

"• Отлично владеене на английски и турски езици, писмено и говоримо;"

Като това например - http://www.sega4you.com/inst/items/index/id/182