Всеки индивид,личност след като се е самоопределил какъв е на база произход може да е уверен в себе си! Като сме се определили да речем помаци сме имали впредвид факта,че произхода ни от нас НЕ зависи.Идваш на този свят независимо от какъв брак и между какви националности се е породил! Религията като начало се наследява условно от родителите ни,но религията по една или друга причина МОЖЕ да се промени! Там беше и замисъла на Темата която подигнах.Знайно е има стотици,хиляди смесени бракове по света какви ли не,децата наследници единствено само като произход са оставени сами да избират религията.Говоря за държави дето преобладава даден тип Религия-в Америка е едно в Турция е друго.В този смисъл това да намерим себе си до голяма степен се определя от начина на живот и средата около тебе! Една помакиня мюсюлманка по религия след като се е омъжила за българин-християнин и децата и са отраснали между християни естествено вероятно ще приемат християнската религия! Въпроса ми беше за друго- в много държави това е проблем не само в Бг а и по света.В една Америка е без значение или по малко се отдава на това,отношенията са по свободни и е нормално един помак човек да смени религията си.Как го възприемат околните тук никой не го интересува! Да ама в БГ и Турция НЕ е така.За мен всеки самоопределил се какъв се чувства-помак,българин,македонец е богатство на душата,промяната на религията НЕ е причина да променя мнението ми за него.Иначе какво излиза- мой приятел дето сме били винаги заедно и се ценим утре се ожени за християнка.Пресен пример-трябва ли аз да се променя към него,и как бих реагирал ако да речем сме на маса или мохабет и всеки го плюе или обижда,довчера са били заедно за всичко днес че е приел друга религия Не може да промени мнението ми.Между нас и по света всеки ден има такива хора,така че това да си помак по произход като константа непроменена и променена религия по ред причини нека и не може да промени сърцата и душите на истински вярващите!