Author Topic: Pomaci <=> Hristiani  (Read 196918 times)

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

Offline shaban

• Forum fan
Re: Pomaci- Hristiani.
« Reply #375 on: June 22, 2009, 20:53 »
Своге е условно,не ми вади прашясали вестници които не стават и за двете нули,предвид некачесвеното съдържание от към журналистика и предвид некачествената хартия от към материали.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #376 on: June 22, 2009, 20:55 »
Ами хубаво. Но преди да пристъпиш към това провери длъжностната характеристика към трудовия си договор да не би да е упоменато следното :

"• Отлично владеене на английски и турски езици, писмено и говоримо;"

Всичко това е добре, но в случая с "онази българка" много се съмнявам, че собствениците на банката са турци. По-скоро тези, които са я задължавали, са някакви местни дерибеи, назначени с протекциите на една партийна централа...

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #377 on: June 22, 2009, 20:57 »
Своге е условно,не ми вади прашясали вестници които не стават и за двете нули,предвид некачесвеното съдържание от към журналистика и предвид некачествената хартия от към материали.

Добре, да кажем иди в Благоевград, в Разлог, в Симитли, в Сандански - ако щеш, и кажи на кметовете там, че искаш да откриеш 50 работни места. Мислиш ли, че ще ти затворят вратата пред носа?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #378 on: June 22, 2009, 21:01 »

Всичко това е добре, но в случая с "онази българка" много се съмнявам, че собствениците на банката са турци. По-скоро тези, които са я задължавали, са някакви местни дерибеи, назначени с протекциите на една партийна централа...

Ако ставаше дума за банки държавна или общинска собственост бих повярвал. Но не вярвам в частни институции да се яде думата на местните дерибеи. Освен ако не са турска собственост.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #379 on: June 22, 2009, 21:01 »
Някои хора никога не могат да разберат, че клиента на магазина ,на банката или каквото и да е , е "бог". Ако  "богът" не знае български е редно търговецът да научи езикът на "бога" В случая в немалко раойни на страната има клиенти ,които са скарани с българския ,така че е нормално да има изискване търговецът или банкерът да са полиглоти.Няма как клиента да се впрегне да учи,не става ,освен ако  не иска самоволно.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #380 on: June 22, 2009, 21:05 »
Ако ставаше дума за банки държавна или общинска собственост бих повярвал. Но не вярвам в частни институции да се яде думата на местните дерибеи. Освен ако не са турска собственост.

Мустафа, хайде моля ти се да не си разказваме приказки от 1001 нощ. Много добре знаеш как се назначават шефове на клонове на банки в по-малките общини. Нали живееш в Община Гоце Делчев? Поне не бъди като "магаре на мост".

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #381 on: June 22, 2009, 21:07 »
Някои хора никога не могат да разберат, че клиента на магазина ,на банката или каквото и да е , е "бог". Ако  "богът" не знае български е редно търговецът да научи езикът на "бога" В случая в немалко раойни на страната има клиенти ,които са скарани с българския ,така че е нормално да има изискване търговецът или банкерът да са полиглоти.Няма как клиента да се впрегне да учи,не става ,освен ако  не иска самоволно.

Това не е основание жената да бъде принуждавана да говори на турски. В крайна сметка - не живеем в Анадола, а в ЕС. Има си закони в тази държава, включително и Кодекс на труда.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #382 on: June 22, 2009, 21:46 »
Шабан струваш ми се идеалист понякога. Което само за себе си не е лошо, но... Проблемът с българите в местата с преобладамащо турско население е подобен на обратния. Сега няма какво да се правим, че отношението към мюсюлманите е прекрасно, както и че обратното там където минава не е така.

За религията. Всеки християнин приел исляма е прогледнал Истината и заслужава хвалебствия, но всеки мюсюлманин приел християнството е тъпо, меркантилно копеле продал баща и майка за собствена облага заслужаващ да бъде убит с камъни. Не знам как, но все това се пее..

Isyankar

• Guest
« Reply #383 on: June 22, 2009, 21:57 »
За религията. Всеки християнин приел исляма е прогледнал Истината и заслужава хвалебствия, но всеки мюсюлманин приел християнството е тъпо, меркантилно копеле продал баща и майка за собствена облага заслужаващ да бъде убит с камъни. Не знам как, но все това се пее..

Взе ми думите от устата.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
« Reply #384 on: June 22, 2009, 22:21 »
При вас християните не се ли пее същата песен?

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #385 on: June 22, 2009, 22:25 »
Аз имам колега и приятел, приел исляма. Няма никакъв проблем, пием си питието заедно (което означава, че не е ревностен мюсюлманин) и всичко между нас е наред...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #386 on: June 22, 2009, 22:28 »
Аз имам колега и приятел, приел исляма. Няма никакъв проблем, пием си питието заедно (което означава, че не е ревностен мюсюлманин) и всичко между нас е наред...

Блазе му на човека. А пък нас вече цял век ни разглеждат не само като веро- , но и като родоотстъпници.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #387 on: June 22, 2009, 22:30 »
Е, отношението към вас от страна на християните мисля, че започва да се променя лека-полека. Затова и този сайт има много важна функция...

Offline abc

• Forum fan
« Reply #388 on: June 22, 2009, 22:42 »
При вас християните не се ли пее същата песен?

За всички християни не мога да говоря. Решението на мюсюлманина да стане християнин или обратното е личен избор. Аз уважавам личния избор. Другото си е малкодетинско и изкривено. Или сме принципни или сме балалайки.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
« Reply #389 on: June 23, 2009, 05:53 »
Или сме принципни или сме балалайки.
И кое доминира при нас според теб, Абс?