Author Topic: Pomaci <=> Hristiani  (Read 196825 times)

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Isyankar

• Guest
Re: Pomaci- Hristiani.
« Reply #330 on: June 21, 2009, 23:51 »
Петер много правилно ни намекна, а защо не говорим за помаците атеисти ?

Дали можем да търсим нещо общо между помаците християни и помаците атеисти ? Все пак и едните и другите са помаци немюсюлмани ... Дали има някакви общи причини да не бъдат вече мюсюлмани, а какви са причините едните да са атеисти, а другите християни, трети само по име християни, четвъртите само по имена мюсюлмани....?? ??

Isyankar

• Guest
« Reply #331 on: June 21, 2009, 23:53 »
Абс ,те сами си се обаждат и идват ,ето например Исианкар и Петер.Определящите ще са администраторите и модераторите.Таксата няма да  е форма на благотворителност , а ще  е форма на санкция.

Ама аз съм убеден, че и без да дойда веднага си готов да ме санкционираш. Но модераторите, слава Богу, не се поддават тъй лесно на емоции, а гледат чисто професионално на нещата. Няма свои и чужди, няма симпатични и несимпатични - има нарушаващи правилата и ненарушаващи. А иначе има една друга категория дето като ги затапиш и не могат друго да ти кажат - или отклоняват темата с лични нападки или се сещат за модераторите "Г-н модератор, а пък той се заяждааа"....Пълна детска градина сме понякога...:)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #332 on: June 21, 2009, 23:56 »
Пълна детска градина сме понякога...:)
Ако визираш само себе си и не само понякога , а за постоянно ,за първи път съм съгласен с тебе.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #333 on: June 21, 2009, 23:57 »
А....Пълна детска градина сме понякога...:)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #334 on: June 21, 2009, 23:58 »
Прекрачвайки тънките граници смея да твърдя, че познавам доста амеби.
Мустафа, не ми е обидно от сравнението с футбола, не ми е обидно от нищо, но като зрели хора е хубаво когато се разграничим от субективизма. Това, което бих си позволил аз да кажа е, че е много пристрастно да е добро нещо единствено и само по причина принадлежност към нещо. Колкото е лошо мюсюлманин да избере християнството, толкова е лошо и обратното. Или добро. Кой може да каже, като всяка религия претендира за монопол? Римското право казва, че първия по време е първи по право, но за какво първенство иде реч изобщо и кой печели наградата от томболата? Тук става въпрос за зачитане на чуждото мнение и това лежи в основите на добрите човешки отношения.

Принципно си прав. Но тук наистина става дума за субективизъм. По-голямата част от форумците тук са по причина принадлежност. Това трябва да се има предвид.

Ако си спомняш аз те защитих при скандала относно темата за "Цветница", по-късно ти сам призна грешката си с пускането на тази тема. Но като резултат - изгубихме един от най-активните форумци тук.

Isyankar

• Guest
« Reply #335 on: June 21, 2009, 23:58 »
Ако визираш само себе си и не само понякога , а за постоянно ,за първи път съм съгласен с тебе.

Винаги за другите се отнася лошото, а не за теб ... Българин форевър ..  ;)

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #336 on: June 22, 2009, 00:02 »
...Таксата няма да  е форма на благотворителност , а ще  е форма на санкция.
Да не предлагаш нещо като "данък джизя" от "договора на Омар"? ;)
http://pravoslavie.domainbg.com/20/polozenieto-pod-islam.html

Offline oruch

• Senior member
« Reply #337 on: June 22, 2009, 00:03 »
Мустафа, не ми е обидно от сравнението с футбола, не ми е обидно от нищо, но като зрели хора е хубаво когато се разграничим от субективизма. Това, което бих си позволил аз да кажа е, че е много пристрастно да е добро нещо единствено и само по причина принадлежност към нещо. Колкото е лошо мюсюлманин да избере християнството, толкова е лошо и обратното. Или добро. Кой може да каже, като всяка религия претендира за монопол? Римското право казва, че първия по време е първи по право, но за какво първенство иде реч изобщо и кой печели наградата от томболата? Тук става въпрос за зачитане на чуждото мнение и това лежи в основите на добрите човешки отношения.
Това обръщение според мен, трябва да е към Исиянкар, а не към Мустафа.

Isyankar

• Guest
« Reply #338 on: June 22, 2009, 00:05 »
Това обръщение според мен, трябва да е към Исиянкар, а не към Мустафа.

Исянкар си ляга, че утре е на изпит. Намери си друга мишена и тема за разговор. Лека нощ.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #339 on: June 22, 2009, 00:07 »
Да не предлагаш нещо като "данък джизя" от "договора на Омар"? ;)
Хаир бе, предлагам данък "харадж" :)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #340 on: June 22, 2009, 00:11 »
Мрежата.
Тя по принцип се плете от здрави нишки.За да издържи на напъните и да не се скъса.
Известният термин - "нетуърк", което значи работа в мрежа.

"Научила жабата че вола се подковава със специални подкови , та и тя почнала да си дига крака си"

Но за наша случай е по подходящ друг идиом.
Това е за онази муха без глава която се мотае в мрежата от форум на форум.
Това е добре позната ни муха без глава която инстинктивно си "мисли" че плете мрежата.
Мухата без глава която с безпардонното си мотаене понякога прави паяка на балък.
Но това е онзи миг в които наистина мухата без глава , гледана отстрани изглежда като паяка....

Offline abc

• Forum fan
« Reply #341 on: June 22, 2009, 00:18 »
Ако си спомняш аз те защитих при скандала относно темата за "Цветница", по-късно ти сам призна грешката си с пускането на тази тема. Но като резултат - изгубихме един от най-активните форумци тук.

Помня. Темата беше за Лазарица. Не съм признавал грешка, а казах че бих я пуснал пак за да се позиционираме, както и казах, че бивайки във форуми с съфорумци турци винаги сме си честитяли тези прадници и ми стана обидно, доколкото има място за емоция, че те го правеха, а помаците които чуствам относително по-близки се разпалиха.

Съжалявам за тръгналия си активен форумец, но има и друг поглед - той емоционално заряза вас, а не мен.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #342 on: June 22, 2009, 10:49 »
Хайде стига с персоналните оценки! Бъдете малко обективни! Вижте пак хубаво откъде започна всичко. Двама участници - християни изразиха възмущението си от факта, че тук във форума се радваме на известни световни личности, приели исляма, а не правим същото, когато някой от нашите приеме християнството. Направих въпросната аналогия за да покажа, че няма нищо неморално в това да се гордеем със собствения си "отбор". Ако някой тук не разбира от метафори, много жалко за него.

Тук изобщо не става дума за нетолериране на християнството от моя страна. Аз уважавам християнството- всички мюсюлмани го уважават, защото е Божия религия. Но предпочитаме Исляма.

Мустафа, посочих, че сравнението с футболните агитки не е удачно, защото няма как да не се стигне в случая и до аналогия между техните методи на действия и тези на мюсюлманите или християните, което е неприемливо.  Иначе те разбирам напълно какво си искал да кажеш.  Напълно нормално е всеки да се гордее със своя си "отбор".  В това няма нищо лошо.  Но това не значи, че аз трябва да плюя по твоя "отбор" или ти по моя.  И ако си забелязал, когато играе националният отбор, то и двете агитки викат за него...

Обърнах внимание на това, че не трябва с такава омраза да се гледа на християнството.  Аз приемам мюсюлманите като равни с нужното уважение към религията им и очаквам подобно отношение към мен.  За съжаление това, което твърдиш, а именно, че всички мюсюлмани уважават християнството, не е факт.  Може би ще ми кажеш, че тогава не са истински мюсюлмани.  Нека те сами си отговорят на този въпрос...         

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #343 on: June 22, 2009, 11:00 »
Също така е и факт,че не всички християни са като теб! ;)
Светът е шарен!

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #344 on: June 22, 2009, 11:00 »
Разбрахме, че Мустафа принизи религиите до футболни отбори. Сега очакваме да ни каже пророка Мохамед с кой номер фланелка е и дали е вратар, защитник и най-важното КОЙ Е СЪДИЯТА НА МАЧА ?

Ужас. И това ми било мюсюлманин.

Кога е следващия мач впрочем между християните и мюсюлманите ? Къде се продават билети ?

Исянкар,  не бъди толкова краен в изказванията си.  Предполагам, че не си разбрал правилно какво е искал да каже Мустафа.  Посочих по-горе, че аналогията е неудачна, защото ще се появят погрешни схващания като твоите.  Наистина е нужно да сме малко по-обективни, когато дискутираме и да не се нападаме взаимно.  Това важи за всички нас.