А ако не бяха шимпанзета - щяхме да сме ... амеби.
Прекрачвайки тънките граници смея да твърдя, че познавам доста амеби.
Мустафа, не ми е обидно от сравнението с футбола, не ми е обидно от нищо, но като зрели хора е хубаво когато се разграничим от субективизма. Това, което бих си позволил аз да кажа е, че е много пристрастно да е добро нещо единствено и само по причина принадлежност към нещо. Колкото е лошо мюсюлманин да избере християнството, толкова е лошо и обратното. Или добро. Кой може да каже, като всяка религия претендира за монопол? Римското право казва, че първия по време е първи по право, но за какво първенство иде реч изобщо и кой печели наградата от томболата? Тук става въпрос за зачитане на чуждото мнение и това лежи в основите на добрите човешки отношения.
Шабан, по кои критерий ще се определят неразумните? Определящия разумен ли ще бъде или неразумен и кой ще определи той какъв е? Интересен въпрос е и за какво ще се употребява тази такса и дали няма да е форма на благотворителност
oruch не пише. Има няколко версии. Едната е, че македонците са го запалили, другата е, че турците са го направили, а третата е, че е бил естествен процес в следствие на преждни. Във всеки случай живи свидетели няма.