Author Topic: Pomaci <=> Hristiani  (Read 196539 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Re: Pomaci- Hristiani.
« Reply #285 on: June 21, 2009, 22:19 »
Isyankar, ти от уважение още малко и ще поискаш да отворим специална тема за отец Боян Саръев. Ако искаш да опитаме - да видим колко овации ще отнесе.

ПС - Не се принизявай до нивото на Петер, моля те! Той си позволи подобно тълкуване на една моя аналогия, като заяви, че приравнявам религията с тоалетната. И по-внимателно с квалификациите!

Isyankar

• Guest
« Reply #286 on: June 21, 2009, 22:23 »
Какъв Боян Саръев, къде пък го намеси него сега - разкажи ми просто за твоите аналогии на исляма с футбола, както и футболните фенове от даден отбор с хората от дадена религия.

Разкай се докато е време за тези нелепи сравнения на религиите с футболен мач и футболни запалянковци и агитки или утре като се осъзнаеш ще те е срам да се наричаш мюсюлманин.

Точно от теб не го очаквах. Приличаше ми на доста праволинеен мюсюлманин с наченки понякога дори и на леки религиозни крайности, но днес направо ме разби .... Подмина и ПЕТЕР със антирелигиозните си и светски сравнения на религията с футбола !

А квалификации от мен никога няма да прочетеш преки - четат ги само хората, които мислят и четат между редовете - защото те са там... Аз казвам фактите, а хората си правят изводите кой какъв е ... А факта е, че принизи религията по-ниско и от тоалетната дори (не знам за този случай) като я сравни с футбола и запалянковците и т.н.

За някои това може и да е комплимент, за мен не е - а за теб не знам вече...

Човек винаги може да се изненада ...

Offline al-fatiha

• Senior member
« Reply #287 on: June 21, 2009, 22:46 »
Исянкар, тия стандарти за истинските и фалшивите правоверни ги разнасяше и на други места. Защо си толкова типичен, жалко.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #288 on: June 21, 2009, 22:54 »
Усеинкяр,щом нападаш моя брат,нападаш и мен.Защо си затваряш очите и не видиш ,че Мустафа и Метката са N-1,в тоя сайт.

Isyankar

• Guest
« Reply #289 on: June 21, 2009, 22:57 »
Снаке, не ме интересува кой е номер 1 и кой е номер 2. Мустафа може да се изплюе върху исляма и някои хора пак ще го защитават, щото са закърмени на принципа "няма лош мюсюлманин и няма добър християнин".

Защитавайте го - но съдния ден е близо и всеки ще отговаря за писанията си и постъпките си. Аллах всичко гледа и всичко вижда. А съдния ден не е купата на УЕФА ... колкото и Мустафа (и онези, които го защитават) се опитват да ни убедят. Съжалявам, ама атеистичните ви номерца няма да минат.

Сърдечни поздрави.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #290 on: June 21, 2009, 23:04 »
А може ли да се счита ,че приемайки тезата ,че наистина има помаци -мюсюлмани ,помаци -хриситяни,помаци -будисти и т. н. това ще значи ,че действително ние сме достигнали върха на етническото си развитие щом в  нашето помашко общество вече има определения като помаци -християни  и будисти и и следва ли от това ,никой да няма право да отрича нашето съществуване като отделен етнос който следва да бъде признат както на национално ниво ,така и на европейско по силата на правото на автохтонните народи.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #291 on: June 21, 2009, 23:05 »
...
А факта е, че принизи религията по-ниско и от тоалетната дори (не знам за този случай) като я сравни с футбола и запалянковците и т.н.
...

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1986.30.html

Държа да отбележа че НИКОГА не съм правил подобни сравнения.
Нито за вафлите и жените нито за тоалетната и религията.
Само съм се учудвал когато някой е правил подобни сравнения.

Isyankar

• Guest
« Reply #292 on: June 21, 2009, 23:05 »
А може ли да се счита ,че приемайки тезата ,че наистина има помаци -мюсюлмани ,помаци -хриситяни,помаци -будисти и т. н. това ще значи ,че действително ние сме достигнали върха на етническото си развитие щом в  нашето помашко общество вече има определения като помаци -християни  и будисти и и следва ли от това ,никой да няма право да отрича нашето съществуване като отделен етнос който следва да бъде признат както на национално ниво ,така и на европейско по силата на правото на автохтонните народи.

А, ако има шопи-мюсюлмани, може ли да се счита, че има шопски етнос ?

Isyankar

• Guest
« Reply #293 on: June 21, 2009, 23:07 »
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1986.30.html

Държа да отбележа че НИКОГА не съм правил подобни сравнения.
Нито за вафлите и жените нито за тоалетната и религията.
Само съм се учудвал когато някой е правил подобни сравнения.

Ставаше въпрос, че Мустафа каза, че си го обвинил, че е сравнявал религията с тоалетната, а не ти. Аз не знам за този негов бисер и не ми се рови, но е факт, че той роди при мен друг като сравни религията с футбола заради което не знам как има очи тази вечер да си легне спокоен ... Нямат страх от Бога някои хора, ей !

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #294 on: June 21, 2009, 23:07 »
А Усеинкяр да не бъркаш Боян Добрев с Мустафа- той да направи това ,аз не вярвам .От Мустафа не става Възродител да плуе по религиите независимо какви са.Това могат само човек  закърмен с Възродителски идеи в главата.Хора, които не  уважават религията на дедите си.Които за да се харесат на властимащите  са способни на всичко.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #295 on: June 21, 2009, 23:07 »
А може ли да се счита ,че ...

Такова право не се получава. Трябва да се извоюва.

Isyankar

• Guest
« Reply #296 on: June 21, 2009, 23:09 »
А Усеинкяр да не буркаш Боян Добрев с Мустафа- той да направи това ,аз не вярвам .От Мустафа не става Възродител да плуе по религиите независимо какви са.Това могат само човек  закърмен с Възродителски идеи в главата.Хора, които не  уважават религията на дедите си.Които за да се харесат на властимащите  са способни на всичко.

Снаке, изобщо не познавам Боян Добрев камо ли да го бъркам с някого. Мустафа го познавам от форума и се опитвам да си изградя мнение за него. Не твърдя, че е възродител, но с някои изказвания определено не показва голямо уважение към своята, а и чуждите религии. За вторите ясно - там бързо ще му простят сърелигиозниците му, но за първото - не знам как имат очи да ги затворят все едно нищо не е станало, а той (и те) да отклоняват темата и да я обръщат дори за мен ... Не аз сравних религията с футбола...Както и да е ... Има един Бог и той всичко вижда и чува...Той си знае работата !

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #297 on: June 21, 2009, 23:16 »
Такова право не се получава. Трябва да се извоюва.
Правото не се завоюва ,особено в наши дни.Завоюването на правото по насилствен начин и при неравностойно положение в наши дни в глобализирания свят с почти централизирано управление е равносилно на варварщина и самоубийство, а  аз не мога и за малко дори си помисля ,че ние можем да бъдем варварски народ.Бих ти казал някои неща за едни народи дето не можаха да си завоюват сами правото ,но знам че ще бъда обвинен във фобия.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #298 on: June 21, 2009, 23:17 »
Усеинкяр,пишеш за шопите ,но да си чул някога шопите да са ги Възродявали,да си чул или чел , че  шопи за  били прогонвани от родните им места.Да ми посочиш в кои други страни живеят шопи освен в Бг,като нас помаците дето живеят в Албания,БГ,Гърция,Македония и най маного в Турция.Защо не питаш от хубаво ли са напуснали родните си места и са заминали   по неизвестни и непознати места.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #299 on: June 21, 2009, 23:17 »
... Има един Бог и той всичко вижда и чува...Той си знае работата !

Я има, я няма...

Всички приказвате за помаци-християни, помаци-мюсюлмани, даже помаци-будисти се спомена.
Някой няма ли да се сети че може да има и помаци-атеисти. ;)