Да, убеден съм напълно, че помаците са потомци на българи-християни и не смятам, че това е някаква "доктрина", а самата истина. В крайна сметка - нещата трябва да се казват с истинските им имена. А християнинът, който цитира Мутиш, ги е казал точно така. Между другото, по същия начин мислят и много от християните, не говоря за лумпенизираните агитки.
Българино и Мустафа_б,
Как така и двамата само разбрахте,че помаците са потомци на българи- християни.Там много ясно е казано само ,че помаците са българи,но подтекста говри за мюсюлмани.Интересно "Българино"защо изкривяваш мнението на социолога и по точно от кой ъгъл го видя това.Явно само от твоя ъгъл.
Цитат:
"Най-добрият ми приятел е от Западните Родопи, от мюсюлманско село. И той е българин, и той не е религиозен.
И двамата говорим български език.
Каква е разликата помежду ни?
Какво напрежение може да има помежду ни?
Въз основа на какво? Че аз празнувам на Великден, а той на Рамазан Байрям? "
Човека си го е казал много хубаво,но явно на теб така ти харесва да интерпретираш казаното.Моля, Ви вникнете по дълбоко в написаното, а и целта на публикуваното не беше точно такава.
Трябваше да се разбере,че всички живеем в една държва,но сме хора от два свята и въпреки всички различия,които съществуват между нас ние трябва да си подадем ръка,да заживееем в мир и разбирателство.
До сега,още не сам чувал никъде българи-християни да празнуват"Байрам"
Аз казвам друго.
Помаците не са потомци на българи-християни и по същия начин мислят много помаци и това е самата истина.Като се казват неща,които са спорни,трябва да има доказателства, а не голи думи.
Оставете хората сами да се определят, "кой-кой е" и кой какъв иска да бъде.
Аман от .........................!!!!!!!