Гадостта изнасилване се е случвала. Както е казвано тук, ако е добро отношението на мнозинството към малцинството, малцинството се самоасимилира и приютява при мнозинството. С усета, че темата леко се отклонява от Николай Хайтов, при положение, че 500 години българите са се запазили в империята значи, че нещо не се е получило в отношенията помежду им.
Всеки филм, който не е документален е художествен. Когато е стъпил на реални случки и събития е деликатно да бъде определен като пропаганден, отразяващ нравите към ония времена, пропаганден. Забраната на филми, книги, мнения и хора е далече от моето отношение към света.
Има поредица от касови филми за отношенията между народи с техните страсти. На прима виста се сещам за Смело сърце, Робин Худ със се ти му производни, за робството в Северна Америка, за ІІ световна... Срещу тях никой не скача, защото миналото си е минало и то трябва да бъде осъзнато, прието и поставено в графа минало.
По времената от събитията в Козия рог надали населението е посещавало библиотеки, педикюр, фитнес, ходило на кино, театър и опера, и ниските страсти са напълно нормални. Допускам също, че не са си говорили на учтива форма и не са учили етикет. Не съм запознат със традицията при погребване на мюсюлмани, но съм чувал от такива, че има и такава традиция. Разбира се, не съм сигурен.