Независимо от това, че всеки Помак, би трябвало да си има собствено и лично мнение за политиката, политиците и за политическите процеси, без това да влияе на отношението му към културата, традициите и всички въпроси свързани с Помаклъка!
Поне на мен засега не ми стана ясно, защо
pomak.eu , толкова странно и страхливо бяга като "дявола от тамян" (не мога да се сетя за някакво подобно помашко сравнение) от темата "Политика", при положение, че би могло да се отвори една тема само за подобни коментари, без това да се пренася в другите теми!
И там в тази тема, всеки кой, както иска да си коментира, без да принася политическите си страсти в другите теми!
На прост селски език, направо може да се признае и да се каже, че е изобщо е невъзможно да се мисли, че проблемите на Помашките райони и на Помаклъка, ще бъдат решени с НЕполитически средства, но дали ПОМАК.ЕУ желае това!
Възможно е това да става и с други средства, но поне в момента, освен като нова тема "Страх-лозе пази" - нещо друго не ми идва наум и затова, който го е страх от НЕполитика, може спокойно да си философствува в темата "Лаф-моахбет-мегданя", за отмора от нивата!
Пък и не време за "Помашки Неполитически революции", щото се вижда било то в Иран или Кочен, до какви гениални умнотии се случват с напълно невинни хора, от които пък ти идва един голем мерак или да вземеш една овчарска гега и да седнеш на некав баир и да мислиш, да мислиш, или още по-добре да пасеш, да пасеш, покрай стадото си!
Но, кво да кажеш, всеки е потделно луд за връзване, от Кочен през Сиатъл, та чак до Еран!