Това е хоро и че се казва "Сатовчанско", не го превръща в народна песен от Сатовча
Това пък е свадба.
Ама на ужким.
Николина Чакърдъкова и нейния изкривен "етнически модел" във възродителен стил.
Македонска песен която е звучала преди 1989 само по радио "Скопие".
Зурните са духови инструменти използвани по военно време от Османски военен оркестър.
Океана от лицемерие ни дави във "Възродителния сос" и се правим на зорлен слепи че всъщност това са мотиви от Османската култура чийто наследници са всички балкански държави . И България.
Ако турчин или помак пусне такава музика с такива инструменти , ще дойде багер или фадрома да му бутне паметника.
И дори да сложи кръст до полумесеца, спасение нема - ще бъде дамгосан като "Талибан"
Но Николина Чакардъкова си е Николина а не Ибрям Лолов примерно.
Ибро Лолов дори и да се снима в Сатовча, а хорото което свири, разбира се че е "крадено", плагиатсвано.
Инак Николинка си е Николинка. Сега ако е възможно президента да се кандидатира за трети мандат, ако трябва тя ще облече рибновски шалвари но ще му "измъкне" изборите.
Инак тва тука че е било помашки сайт на кой ли пък му пука.
Вижте добре този клип.
Вижте байрака на които има внушителен кръст.
Вижте и носийте на танцьорките .Тези носий са иззети от читалищата в помашките села , дори и от Брезнишкото читалище.
Сега в нашето читалище нема ни носий, ни певици, ни трамбури нито музей на помашкото ръкоделие.
Нашите певици са в ъгъла, притиснати унижени и употребени.
Но и те като Николина Чакардъкова помагат на президенстките избори ама като гласуват и
гледат по ТВ песните и носийте на Чакардъкова, ама възродени, променени.
Остава ни да гледаме ТВ и клиповете на Николина с нашенските носий и алени комитски байраци с кръст. Не че сам против кръста.Аз не съм този които бутна паметника с багер.
И когато качим наша песен тук, хем е интерсна, хем пък е пропагадна. Хем пък и се бърка Багдат със Батак.
Егати и лицемерието.
Група "Гайтани" са добър пример за съхраняване на творчеството ни.
Издадоха два аудио албума и един видеолабум . Вторият албум е готов, но не е излязъл на пазара поради липса на финансови средства .
Даже са на червено, макар че албума е най доброто което съм виждал.И сега се карат между тях заради липса на пари.
Да не са луди българските държавни институций да инвестират в група "Гайтани", случайно?
Разбира се Никлинка Чакардъкова, къде , къде е по истинска, талантлива, родолюбка!
И когато ти @dim56 намекваш , че се сърдим за авторско право ние имаме точно това в предвид.
Най лесно е да им кача тука 12 клипа и да ми "ръкопляскате" , колко хубави песни съм качил.
Но после?
Кой ще плати разходите на момчетата и момичетата , които са дали труда си за да ни забавляват безплатно?
Знаеш ли че ръководитела на група "Гайтани" направи среща с Николина Чакардакова, милионерката, да я помоли да пуснат в нейната телевизия клипове на "Гайтани"?
И тя му потърси за пускането само на един клип сумата от 400 - 500 лева!
Но защо това се случва в България?
Ето сега ви поздравявам със несъстоялата се в реалноста Чакардъкова "българска свадба".
Ама до кръста на байрака нема полумесец:
Nikolina Chakardakova - Svatba e