Български > Eзик
Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !
crusader:
--- Quote from: mirvam on June 11, 2009, 12:59 ---Споко бе Крузейдър, спокойно. Имаме си всичко, което ни е нужно.
--- End quote ---
Нужно за какво ... ?
EVROPOMAK:
--- Quote from: crusader on June 11, 2009, 12:57 ---Айдеее, и език си измислихте - защо ли не ме учудва. Ама трябва нещо по уникално да изобретите - това старобългарско "Я" не ви ходи. Седнете и си измислете нова азбука. Тя трябва да има графични елементи от арабски, латински и български. След това вече можете да кажете - ето имаме си език, азбука, ще се наложи една столица да ви измислим...
--- End quote ---
Ей, "Круейзи", ам ти незнаеш ли, че всичко това което го изброяваш, Помаците си го имат и то много отдавна! ???
Даже и не е нужно, Ти да им измисляш столица, тя такава си има от доста отдавна - някогашното модерно градче Тъмръш - столицата на бившата Помашка Тъмръшка република, близо до над Филибето е, което през 12-та е опожарено! :o ;D
Но кат, знаеш то Помаците са бая работари и бачкането не ги плаши изобщо, като нищо може да я създат, възродят и изградят наново от пепелта, трябва им само да подкваска, малко повече "шовинисти-нацисти" , от онези които ги има в изобилие при другите етнически групи в страната, и ти сигурно познаваш такива и може да препоръчаш някои на помаците! :D ;D ;)
user1:
И кои са ни Кириля и Методия, дека е граматиката? Яс как гледам, село със село не можем да си преведем диалекта, но и Поматски език вече имало композиран. Лошо, лошо :)
stefan:
pomashkijat ezik sie balgarski ezik navsiakde pomacite govoriat na balgarski dealekt i v balgarija iv makedonija iv garcija i v turcija i v kosovo dori sam 4uval i v albanija dae taka. balgarskie ezikat drug niama
Metka:
--- Quote from: stefan on August 19, 2009, 19:55 ---pomashkijat ezik sie balgarski ezik navsiakde pomacite govoriat na balgarski dealekt i v balgarija iv makedonija iv garcija i v turcija i v kosovo dori sam 4uval i v albanija dae taka. balgarskie ezikat drug niama
--- End quote ---
--- Quote from: stefan on August 19, 2009, 19:55 ---pomashkijat ezik sie balgarski ezik navsiakde pomacite govoriat na balgarski dealekt i v balgarija iv makedonija iv garcija i v turcija i v kosovo dori sam 4uval i v albanija dae taka. balgarskie ezikat drug niama
--- End quote ---
--- End quote ---
--- End quote ---
--- End quote ---
Aku bari ,razbraame. ;D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version