Български > Eзик

Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !

<< < (100/102) > >>

Svetlina:

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 19, 2014, 17:11 ---Общо има с тюрките булгари  т.е. така наречените пра-българи.

--- End quote ---

Къде са открити следи от този език, душо? По научните институти и библиотеки няма, но като гледам ти ще ги намериш някъде из Персия преди арабите да я ислямизират. Търси, друже, търси.

Търси и за пра-пра-славянския.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Svetlina on January 30, 2014, 02:33 ---Къде са открити следи от този език, душо? По научните институти и библиотеки няма, но като гледам ти ще ги намериш някъде из Персия преди арабите да я ислямизират. Търси, друже, търси.

Търси и за пра-пра-славянския.

--- End quote ---

Какви научни институти, какви 5 лева. Тези институти още бродят по пустинята Такламакан и Тибет за да търсят онова което искат да намерят ама йoк. :)

Научните  институции отдавна са доказали тези неща, но на на такива като тебе и Расате не ви отърва, защото сте ксенофоби и се считате за паднали от космоса по тези земи.
Време е вече да си признаете че нищо човешко не ви е чуждо :D

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1036396&fb_action_ids=745971822096893&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B336017056509712%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

Заметки о языке и культуре дунайских булгар
http://starling.rinet.ru/Texts/bulgar.pdf

Rasate:

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 27, 2014, 20:35 ---Да речем че вашият учител не разбира и е издал книга за да печели пари от неграмотните.  Ето ти лингвиста Олег Алексэвич Мудрак- доктор по филологическите науки, който подтвърждава вашия учител. Какви по-големи факти искаш. Да ти дам ако искаш и турски професори лингвисти. Знам че ти си знаеш само твоето и никакви факти не са в състояние да ти повлияят. Ето затова Гн.Динков ти даде урок за научно изследване и си отиде. Всичко се променя, но твоето мнение не. Защо ли аджаба?

Заметки о языке и культуре дунайских булгар

О. А. Мудрак
Москва, Российский государственный гуманитарный университет
Олег Алексеевич Мудрак (род. 14 января 1962) — российский лингвист, доктор филологических наук, автор работ в области алтайского и палеоазиатского языкознания. Специалист в области сравнительно-исторического языкознания народов Сибири, Дальнего Востока и Северной Америки. Ведущий научный сотрудник Центра компаративистики Института восточных культур РГГУ (с 1995 года). Профессор РГГУ.

Для изучения языковой и культурной ситуации на Балканах в
последние века I тысячелетия н. э. очень важен материал булгарских
(тюркских) памятников. Интерeс к булгарскому языку связан с тем,
что, во-первых, данный язык принадлежит к особой подгруппе тюрк-
ской семьи и близкородствен лишь современному чувашскому (по-
видимому, эта подгруппа отделилась раньше всех от общего тюрк-
ского ствола); во-вторых, памятники булгарской письменности пред-
ставляют собой одну из самых ранних фиксаций языка тюркской се-
мьи (уступая лишь орхоно-енисейским памятникам языка Восточ-
но-тюркского каганата); и, в-третьих, в данный период времени бул-
гарский язык являлся самым западным по распространению тюрк-
ским языком и первым начал активно контактировать с индоевро-
пейскими языками Восточной Европы. Кроме того, носители булгар-
ского языка основали в низовьях Дуная независимое от Византии го-
сударство, и до времени полного растворения в славянской массе яв-
лялись элитой, а, значит, и культурными донорами по отношению к
славянам.
Булгарский материал не только дает информацию,
позволяющую соотнести язык булгар с другими тюркскими языками,
но и позволяет определить культурный уровень и языковую ситуа-
цию в Придунавье к концу I тыс. н. э.
http://starling.rinet.ru/Texts/bulgar.pdf

--- End quote ---

Вече ми е смешно- цяла една теория да се основава на зле разчетен надпис,не само това ,но и на аналогия върху думи,които тюрките са заимствали може би от нас.

Тук трябва да се отговори дали Багаин,Боил са турски думи или не са тюрски.

За думите Боил,багаин,бойар ,Багатур и пр. съм обяснил произхода.

Свързването на тези думи с алтайско-тюрски произход е много не сериозно- първо,че лексикално не пасва на тяхната структура,второ е,че самите лексикални форми са двойни- Бой/Ил;Багат/Ър(Ур,Ир).Разликата в различните езици на последната гласна фонемата,ни показва,че тя не е съществувала в приемните езици.
Подобно на етнонима българи-който се произнася в различните езици по различен начин-Булгар,Болгар,Балгар,Бугар,Булхар,Бухар и пр.

Това лесно се вижда с другите не тюрски думи в езикът на тюрките- Курт(иранизъм),прототюрската дума е Бюре.

Subeyi Kurt:
Не бюре а böri ili börü. Не ви стига азбуката за тези звуци.
Rasate vika:  Вече ми е смешно- цяла една теория да се основава на зле разчетен надпис.

Не са няколко думички Расате, и ти знаеш за многобройните надписи на булгаро-тюркски език, които са разчетени от руски, турски, норвежки,унгарски и турски учени.

Для изучения языковой и культурной ситуации на Балканах в последние века И тысячелетия н. э. очень важен материал булгарских (тюркских) памятников
О.А.Мудрак
доктор филологических наук

Расате и този ли доктор не разбира от надписи. Я не ме размивай повече
Гледам ви сеира, и чакам да видя до кога ще си затваряте очите пред толкова голяма фактология.

Аз ако съм на твое място бих отишал при тоя учител, който е посветил живота си да разчита тези надписи. Преди няколко дни ти пусна видео където също се споменаваше че най-разпространената теория за булгарския език е тюркската. Вече е смешно да се отрича. Чакам да се свързеш с българския учител и да приемеш неговите доказателства. Нима там ви лъжат и учителите. Поздрави
.http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1036396&fb_action_ids=745971822096893&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B336017056509712%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

Rasate:

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 30, 2014, 21:36 ---Не бюре а böri ili börü. Не ви стига азбуката за тези звуци.
Rasate vika:  Вече ми е смешно- цяла една теория да се основава на зле разчетен надпис.

Не са няколко думички Расате, и ти знаеш за многобройните надписи на булгаро-тюркски език, които са разчетени от руски, турски, норвежки,унгарски и турски учени.

Для изучения языковой и культурной ситуации на Балканах в последние века И тысячелетия н. э. очень важен материал булгарских (тюркских) памятников
О.А.Мудрак
доктор филологических наук

Расате и този ли доктор не разбира от надписи. Я не ме размивай повече
Гледам ви сеира, и чакам да видя до кога ще си затваряте очите пред толкова голяма фактология.

Аз ако съм на твое място бих отишал при тоя учител, който е посветил живота си да разчита тези надписи. Преди няколко дни ти пусна видео където също се споменаваше че най-разпространената теория за булгарския език е тюркската. Вече е смешно да се отрича. Чакам да се свързеш с българския учител и да приемеш неговите доказателства. Нима там ви лъжат и учителите. Поздрави
.http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1036396&fb_action_ids=745971822096893&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B336017056509712%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

--- End quote ---

Глупости-нядписите са само няколко- и всички са разталкувани от Бешевлиев:Можеш да ги намериш ТУК:http://www.promacedonia.org/vb/index.html

Публикация на Бешевлиев или върху негови трудове:
Първобългарски надписи. — Годишник на СУ истор.-фил. Факултет, 31, 1935, с. 1-162; 32, 1936, с. 1–48.
Първобългарски надписи. С., 1979, 296 с.
Прабългарски епиграфски паметници. С., 1981, 184 с.
Гръцкият език в прабългарските надписи. — Годишник на народния археологически музей, 4, 1926.
Към прабългарските надписи. — Годишник на СУ, Истор-филол. факултет, 23, 1927, с. 1–20.
Нов прабългарски надпис. — ИБАИ, 7, 1933, с. 399–401.
Първобългарските надписи от Хамбарлин. — ИИД, 8, 1933, с. 24–48.
Исторически преглед на досегашните издания на първобългарските надписи. — Годишник на СУ, Истор-филол. факултет, 30, 1934, с. 1–12.
Към въпроса за тълкуването на надписите около Мадарския конник. — Годишник на СУ, Истор-филол. факултет, 30, 1934, с. 1–28.
Славянизми в прабългарските надписи. — В: Сборник в чест на акад. Ал. Теодоров — Балан. С., 1955, с. 99–103.
Нов възпоменателен първобългарски надпис. — В: Сборник в памет на проф. Ал. Бурмов. С., 1973, с. 412–418.

Всички книги ги има в Библиотеките-прочети ги и тогава пиши.Всички останали публикации на всички чужденстранни автори са въз основание на тълкуванията на Бешевлиев.

Поздрави

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version