Български > Eзик

Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !

<< < (96/102) > >>

Svetlina:
Помаците не са "булгари/болгари", а "българоезични мюсюлмани",  приели исляма насила или доброволно.

Адель:
Мариана, аз всъщност с този поздрав към Расате не съм искал да казвам, че помаците трябва да говорят на турски като майчин език, виж като втори е добре да се владее в предвид икономическото благоденствие на съседите. Поздравът целеше да внесе нотка разколебаване у Расате по отношение на неговото желание да хиперболизира влиянието на българския език /говорен  в дунавска България/ и да покаже относителността на това кое всъщност е български език.

Mariana:

--- Quote from: Subeyi Kurt on January 14, 2014, 22:37 ---Мариана, нима си компетентна по този въпрос колкото Расате.
Наистина голям цирк се развива в съзнанието на някои, които казват че помаците са булгари, но то излиза че предците им са говорели на Турски език. Ха сега кой ми ся в гащите.
Ни в клин, ни в ръкав. Така е когато се манипулира с историята. Нека сега ви се смee цял свят, защото се мислите за бголеми бабаити.

--- End quote ---

Драги Субиги, аз не съм историк, но по отношение на езика разбирам достатъчно.

Ти обаче, боя се, и езика, и историята, ги гледаш през твоята си добре позната пропагандна призма.

А пропагандата не е разбиране, така че не давай оценки за това от какво разбирали другите.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Mariana on January 17, 2014, 19:32 ---Драги Субиги, аз не съм историк, но по отношение на езика разбирам достатъчно.

Ти обаче, боя се, и езика, и историята, ги гледаш през твоята си добре позната пропагандна призма.

А пропагандата не е разбиране, така че не давай оценки за това от какво разбирали другите.

--- End quote ---

Да беше писала и малко по темата. Булгарският език е от тюркската група и това не се спори, защото е факт. Според вас излиза че помаците едно време са говорели на тюркси език. Виж гагаузите си признават че са булгари и си са запазили езика. Волжските българи също. Всичко е налице като бял ден, но вие предпочитате да отричате за да не излезете роднини с турците. Сега е на мода да сте богоизбрани арийци.   Хайде честито!!!

Svetlina:
Българският език, Субиги, бЪлгарският,  а не булгарският.
Булгарският е друг език, от друго време, на други бЪлгари, с които нямаме общо, за съжаление.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version