Български > Eзик

Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !

<< < (10/102) > >>

Rasate:

--- Quote from: Önder on February 09, 2011, 17:36 ---Думам каквото ищам а пеки ти оти ползваш турски думи ? Гльодам че фаф болгарския има над 5000 турски думи. Брей брей ...

--- End quote ---

В книжовният са доста по малко-5000 не знам дали ги има и в диалектите.

Не знам Тоска ама кой помашки е най чист:-от Рупските говори ли,от Неврокопските ли(мървашки),от балканджийските ли,от македонските ли?! ;D

Hashashin:

--- Quote from: Rasate on February 09, 2011, 23:21 ---В книжовният са доста по малко-5000 не знам дали ги има и в диалектите.

Не знам Тоска ама кой помашки е най чист:-от Рупските говори ли,от Неврокопските ли(мървашки),от балканджийските ли,от македонските ли?! ;D

--- End quote ---
Балканджийските ;)

Kaplan:

--- Quote from: Rasate on February 09, 2011, 23:21 ---В книжовният са доста по малко-5000 не знам дали ги има и в диалектите.

--- End quote ---

Аз съм за Неврокопските, щото съм забелязал че нашите говори се отдалечават много от стандартния български език  8) 

Па нам де, бельки и  башко йезике може да вазесоват на байе фаркли йезикь ут болгарския. Я сум  мислел чи в нашие помашки има байе думи дйету в касабота ниги са слушели. Ама я си имам ихтибарь на йезика дйеть сум чул за биринджи сафиер... И яце бендисвам да вазетисвам на нйега, ама езък че вруд помаци нйема да разберот вруд тва дйету сум писвал  :-\  Затва я мислем че бу кадарь да писваме за помашкийе йезикь я зиянь и яце файдо нйема да има. Сякаде помаците си приказват фарклйе. Биринджи нйема никаде. Ку бя сякаде бир йезик то тугав (колкуту и да е айна с болгаркийо) заман заман щявме да викаме чи има пумашки йезик, и я шя бяв порв там ама сякаде ние си вазетисваме различен болгарски говур с млогу турки и горски думи...  Ся на масъз ви писвав сяе сарийе на моя говур за да видите ние ка думаме... и да видте чи тяе дйет са извон неврукоп по зорле ше ма разберот ама ше ма разброт па де  ;)  Яце ищав да писвам фазло муабйет ама на клавието нйема таки буквинки чи да видте баш говура... и ша читате ''инффинитифф''  ;D

Тоска:

--- Quote from: Smn on February 10, 2011, 19:23 --- Сякаде помаците си приказват фарклйе. Биринджи нйема никаде.
--- End quote ---

Амь смн, сетам се хемде % 100!  кикит да не ги дам фърсат. Бади рехать. Помашки йезикь има и то ша баде.

Rasate:

--- Quote from: Önder on February 10, 2011, 20:00 ---Амь смн, сетам се хемде % 100!  кикит да не ги дам фърсат. Бади рехать. Помашки йезикь има и то ша баде.

--- End quote ---
И да не ти се сака Тоска СМН е много много прав:
"Заман заман щявме да викаме чи има пумашки йезик, и я шя бяв порв там ама сякаде ние си вазетисваме различен болгарски говур с млогу турки и горски думи..."

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version