Български > Eзик
Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !
Тоска:
--- Quote from: Svetla on February 09, 2011, 11:11 ---Тоска, това че си от управата на сайта не означава, че ИМАШ ПРАВО ДА ОБИЖДАШ, ЯСНО ЛИ ТИ Е? В крайна сметка - ти си ГУБЕЩИЯ В СЛУЧАЯ И показваш бЕЗСИЛИЕ!!!
Дръж се с повече уважение, ако разбираш значението на тая дума на !!!!
--- End quote ---
Амь ейсва е за на(з)систите ама ага ишташ дъ баде на(з)систка то е твой проблем че ти месаш адин ут анойь и гу низнаям. Зньоям и зор дъ ми пише па книжовен болгарски ама млого добре знаям какво сам написал. Не ми бъви заоти чиляките баднож казват истината и ви заслужавате па вече ут секи моя псувня!
Azim:
Със аисва уратяне на поматцку докундисахте Еврото и нищие вейке да школактисува никoй за поматцку уратяне ;) :)
Hashashin:
--- Quote from: Rasate on February 09, 2011, 12:37 ---Не е много труден-преходен е между рупски и македонски-А мърваци в Гърция все още има,макар и малко -но като славяногласни елини,Има и мюсюлманите мърваци,макар повечето да са в Турция.
"Мърваците са българската етнографска група, населявали районите на Сяр (днес Серес, Гърция), Валовища (днес Сидирокастро, Гърция) и Неврокоп (днес Гоце Делчев)." ;)
http://www.promacedonia.org/bdobr/ss/ss_22.htm
--- End quote ---
Мърваци или по точно техни потомци днес съществуват само и единствено в България. Мърваците в Гърция са поголовно избити, малцина са успели да се доберат до България. Мърваците, както християни, така и мюсюлмани са отказали да напуснат селата си и са заплатили това с живота си. "Славяноезичните елини" са от други етнографски групи. А говора на мърваците е много архаичен и много труден. Той е първооснова на рупските говори като цяло.
Svetla:
--- Quote from: Önder on February 09, 2011, 13:02 ---Амь ейсва е за на(з)систите ама ага ишташ дъ баде на(з)систка то е твой проблем че ти месаш адин ут анойь и гу низнаям. Зньоям и зор дъ ми пише па книжовен болгарски ама млого добре знаям какво сам написал. Не ми бъви заоти чиляките баднож казват истината и ви заслужавате па вече ут секи моя псувня!
--- End quote ---
Брей, че на поматски нямате ли дума за "псувня" та ползваш българска?
Тоска:
Думам каквото ищам а пеки ти оти ползваш турски думи ? Гльодам че фаф болгарския има над 5000 турски думи. Брей брей ...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version