Български > Eзик
Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !
Mariana:
--- Quote from: havaika on July 25, 2012, 14:02 --- Преди ако искаш да пишеш ферман ги(различна от кръстоносната линия) пращаха в Белене. Може и ако някой от нашите се е опитвалда се прави на историк да е горял за свещи по черквите ;)
Ако ми цитирате един помак да е участвал в този цирк-история тогава ще повярвам че е истина.Ама да са само християни историци ;D ;Dзбъркал си рейса пич- не вярвам вече ;)
А и доста документи отпатуваха с влакчето пуф..паф.... пуф..паф.... за СССР
--- End quote ---
Езикознанието не е наука за това кой къде какви черкви е построил или какви джамии, кой в коя битка или война победил и кой не, кой "Голям брат" какви поразии направил и пр.
За помаците българският е майчин език, но по-скоро могат да се намерят турци, български граждани или родени в България, които да познават добре българския език, да го преподават дори на студенти, да са учили езикознание и да са вещи в тази наука, отколкото помаци. Не е късно и никак даже, да има и помаци, които да постигнат подобни неща, но това зависи най-вече от тяхното собствено желание. (Ако вече има такива и аз просто не съм чувала за тях, моля да ме извинят.)
zinia:
--- Quote from: havaika on July 25, 2012, 14:02 --- Преди ако искаш да пишеш ферман ги(различна от кръстоносната линия) пращаха в Белене. Може и ако някой от нашите се е опитвалда се прави на историк да е горял за свещи по черквите ;)
Ако ми цитирате един помак да е участвал в този цирк-история тогава ще повярвам че е истина.Ама да са само християни историци ;D ;Dзбъркал си рейса пич- не вярвам вече ;)
А и доста документи отпатуваха с влакчето пуф..паф.... пуф..паф.... за СССР
--- End quote ---
Все още не ти е ясно, че българин и християнин са две различни неща. _Дори и да е българин не значи, че непременно е християнин. За теб ако няма замесени помаци в едно нещо значи то не заслужава доверие. Ако няма помак-историк, то значи никой не е искал да става такъв. Само не казвай, че не са им давали. Ти сама каза, че който е бил с ДС е успявал.
Mariana:
--- Quote from: zinia on July 26, 2012, 09:06 ---...Ти сама каза, че който е бил с ДС е успявал.
--- End quote ---
Участникът с ник havaika е мъж, zinia.
zinia:
Благодаря за уточнението!
havaika:
--- Quote from: Mariana on July 26, 2012, 10:41 ---Участникът с ник havaika е мъж, zinia.
--- End quote ---
Такова расистко племе сте,че за вас е по-важно дали мъж-жена, или християнин-мюсюлманин е срещу вас и говори или пише.Толкова много сте го задръстили ,че какво да се очаква помак да е съдия, прокурор , съдия или историк.(който задължително трябва да открива черкви).Абе как тези "непоръчкови историци " за 500г турско присъствие не откриха при разкопки поне една джамия ,БЕ ??? ::) ;D ;D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version