Български > Eзик
Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !
Rasate:
--- Quote from: subigi kurt on July 20, 2012, 10:48 ---Не се представих за Помак защото Помаците са в ядрото на Турската нация и това се знае от всеки.
Не се знае обаче че българи е различно от булгари и че булгарите са туркофони и мнозинството от тях са мюсулмани и че живеят предимно в областта Волга-Урал. Иначе е ясно че българите от БГ са миш-маш.
Ако се постараеш да четеш повечко ще разбереш че Булгари са тези дето погрешно ги наричате пра-българи или прото българи. Българи е славянското име на Булгарите а тяхното управляващо ядро са от рода Дуло. От този род са Селджукските и Османлийските Турци или както вие предпочитате да ги наричате Тюрки. ;)
--- End quote ---
Второ житие на Наум Охридски:
"След извършването на литургия над всички книги, преведени от гръцки на български език, папата ги показа на всички" .
Грешиш-на Волга живеят татари-потомци на башкирите- дори волго-татарският е диалект на башкирският тюрски- това означава,че са по нова народност.Според мен татарите са наследници на тези башкири попаднали под българско влияние-затова има разлика в обичайте им,но за разлика от обичайте езикът им е еднакъв-близостта е толкова голяма все едно да разделяме шопският от македонският, спадащи към западното езиково наречие.
Българите никога не са били тюрки- има достатъчно доказателства опровергаващи нескопосаната тюрската теория-и част от тях са ранните български източници намиращи се навсякъде в Русия,а и няколко на запад.
От друга страна няма как българите оставили името на държавата да приемат един чужд език наместо своя-от друга страна Кирилицата и езикът ни се наименува от всички средновековни хронисти-българи,гърци,латини като българица и български език.
Ако не ти е известно в България още по времето на Борис-Михаил има две български наречия-западно(Охридско) и източно(Преславско) на който пишат българските средновековни творци.Т.е. в България се е говорило два доказани основни диалекта-източен и западен,които се характеризирали с фонетични и лексикални разлики.Което говори за едно остаряване и раздалечаване на българските общности.С формирането на кирилицата и признаването на българският като богослужебен език -този процес до някъде се спира.Като след крахът на българската държава и прекъсването на влиянието на Търновската школа-се формират старобългарските производни -новобългарският, руският,украинският и сръбският език.
http://csup.ilit.bas.bg/galleries
http://theo.inrne.bas.bg/~dtrif/abv/BG_ABV.htm
Поздрави
П-с.
А до Белите турци те са потомци на приели исляма балканци загубили своята същност благодарение на религията,докато нашите помаци благодарение на Планината са по средата в своята трансформация -нито са станали турци,нито са престанали да бъдат българи-по вероизповедание са мюсюлмани,имат мюсюлмански обичай и ритуали,по език и фолклор са българи и повечето отделни общности имат остатъци от българските езически ритуали и обичай.
Запитали ли сте кои са Младотурците(основно бели турци,помаци и българи от Балканите) и защо Кемал Ататюрк създава държава по техният модел.
Rasate:
--- Quote from: subigi kurt on July 20, 2012, 15:52 ---Явно не знаеш че има раёни в Западните Родопи които се определят като Турци и не посещават този форум.
Ако познаваше поне малко Турция щеше да знаеш, че тук никой не се интересува от етническият произход на другите. Мен никой досега не ме е питал какъв се чувствам или какъв ми е произхода. Вие смятате че и другите народи са като вас, а това е далеч от реалността. Аз ти разправям за булгари а ти постоянно ми говориш за българи а тези наречия са коренно различни. Едните се определят като тюрки, а другите още се лутат и се чудят какво да изберат от миш - маша. Панятна???
--- End quote ---
Това е защото няма турски етнос ,а има създадената от българина Кемал Ататюрк през 1917 г. турска нация съставена от различни етноси.
Същото важи и за гърците-гръцката нация се състои от различни етнически и езикови групи с български(славяногласни елини),влашки,албански и анатолийски произход(маджери)-т.е. съгласно гръцката конституция Елини са всички православни,така след подписването на спогодба с Турция се опитаха да превърнат всички мюсюлмани в Турция през 60 г. и успяха с част от Помаците в Скеча и Източните родопи.
Поздрави.
П-с.
Ще ме запитате защо казвам ,че Мустафа Кемал е българин-по данни от османските архиви се разбира,че населението на село Себище доста късно е приело исляма.А както се вижда от моите разходки до там-всеки българин приел исляма в областта се нарича от местните-българи или арнаути-турчин.Т.е. християните българофони са българи,мюсюлманите българофони са турци независимо ,че са с еднакъв произход и в редица случай са с преки роднински връзки.Това ме навежда на мисълта за произходът и на съвременните бели турци сред ,които и аз имам роднински връзки в областта на Текирда,Бурса и Измир.
Svetlina:
--- Quote from: ЖАРКО ЖЕГЛЕВ on July 18, 2012, 18:35 ---subigi kurt kazva batko a ne kaka .
kakto ste se izrazili
--- End quote ---
На български същ. "страна "е от женски род, тъй че май Вълко Субигиев е объркал нещо с езика.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Rasate on July 20, 2012, 21:02 ---Това е защото няма турски етнос ,а има създадената от българина Кемал Ататюрк през 1917 г. турска нация съставена от различни етноси.
Същото важи и за гърците-гръцката нация се състои от различни етнически и езикови групи с български(славяногласни елини),влашки,албански и анатолийски произход(маджери)-т.е. съгласно гръцката конституция Елини са всички православни,така след подписването на спогодба с Турция се опитаха да превърнат всички мюсюлмани в Турция през 60 г. и успяха с част от Помаците в Скеча и Източните родопи.
Поздрави.
П-с.
Ще ме запитате защо казвам ,че Мустафа Кемал е българин-по данни от османските архиви се разбира,че населението на село Себище доста късно е приело исляма.А както се вижда от моите разходки до там-всеки българин приел исляма в областта се нарича от местните-българи или арнаути-турчин.Т.е. християните българофони са българи,мюсюлманите българофони са турци независимо ,че са с еднакъв произход и в редица случай са с преки роднински връзки.Това ме навежда на мисълта за произходът и на съвременните бели турци сред ,които и аз имам роднински връзки в областта на Текирда,Бурса и Измир.
--- End quote ---
Прав си че в Турция няма Турски етнос а има Турски народ и Турска нация. Турски етноси има в БГ, Гърция, Македония, Румъния, Сирия, Ирак, Русия и много други страни по света. Измислил си израза ''Бели Турци'' може би от погрешното ти разбиране на израза ''Кара Булгарлар'' Никаде в ТР не съм виждал ''Черни Турци''. Това е само фантазия на ксенофобската ти особа. Ататюрк бил българин; де да беше посочил от кои по-точно. От тези дето са си запазили булгарския език т.е. говорят Турски език както Турците в Добруджа, Кърджали и Анадола, както са и Гагаузите в БГ които говорят същия език със същия диалект и се определят като '' Ески Булгар'' ( старите Булгари), или пък тези Турци които произлизат от рода Ашина. А може би от рода Дуло както са и Османлиите. Знаем че си алергичен към всичко Турско, което те кара само да злобстваш и да се пениш, но това не помага да промениш реалната история. Може би злобата ти е поради факта че Турската нация прогресира със всеки изминат ден и става важен фактор в световния баланс. Че то какво друго ви остава да правите освен да злобeeте и да завиждате. Съвземете се докато име време и се възползвайте от миролюбивата политика на ТР, която в момента държи за добри отношения със съседката си БГ. ;)
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Svetlina on July 21, 2012, 01:29 ---На български същ. "страна "е от женски род, тъй че май Вълко Субигиев е объркал нещо с езика.
--- End quote ---
Турция е в ролята на ''батко'', защото каките имат един недостатък т.е. батковците имат нещо в повече. А езика го остави на езиковедите, защото виждам че и на тебе ти куца граматиката. ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version