Български > Eзик

Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !

<< < (70/102) > >>

feggaria:

--- Quote from: subigi kurt on July 19, 2012, 15:21 ---Ясно ми е че българите практикуват  с деформация не само на черепа и са различни от Турците. ;)
Научи се да използваш и думата Булгари. Булгарите особенно тези от Казан са едни от основоположниците на Пан-тюркизма с други думи ''Туранизмa''. http://tr.wikipedia.org/wiki/Yusuf_Ak%C3%A7ora  Целта е била обединението на тюрките от Урал-Алтайската група в която попадат и Булгарите от Урал и Приволжието.
Турция винаги е държала вратата си отворена за тези Турци според Турция, а според вас Тюрки.
http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=106

--- End quote ---

Не можеш ли да разбереш, че в домашните извори не се казва булгари, а само българи - в надписи, старобълг. книги. А българите по никакъв начин не принадлежат към тюрките - няма как след миш-маша, за който сам говориш и в Турция много добре знаят това. Не казваш защо не си се представил за помак?

Subeyi Kurt:

--- Quote from: feggaria on July 20, 2012, 10:23 ---Не можеш ли да разбереш, че в домашните извори не се казва булгари, а само българи - в надписи, старобълг. книги. А българите по никакъв начин не принадлежат към тюрките - няма как след миш-маша, за който сам говориш и в Турция много добре знаят това. Не казваш защо не си се представил за помак?

--- End quote ---

Не се представих за Помак защото Помаците са в ядрото на Турската нация и това се знае от всеки.
Не се знае обаче че българи е различно от булгари и че булгарите са туркофони и мнозинството от тях са мюсулмани и че живеят предимно в областта Волга-Урал. Иначе е ясно че българите от БГ са миш-маш.
Ако се постараеш да четеш повечко ще разбереш че Булгари са тези дето погрешно ги наричате пра-българи или прото българи. Българи е славянското име на Булгарите а тяхното управляващо ядро са от рода Дуло. От този род са Селджукските и Османлийските Турци или както вие предпочитате да ги наричате Тюрки. ;)

feggaria:
Ама нали всички тук обясняват, че помаците не са турци. И след като са част от тур. нация, защо си казал, че си българин? Ще ти кажа защо: защото там не харесват особено помаците, ето затова. И съм го чула в Турция, да не кажеш, че си измислям.

ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
Veroqtno si sre6nala Turskogovorq6t balgarski komunist preselnik. :) ;) :D
V koe kö6e go sre6na ?
 Hayde Bre - Film - Fragman

Subeyi Kurt:

--- Quote from: feggaria on July 20, 2012, 15:01 ---Ама нали всички тук обясняват, че помаците не са турци. И след като са част от тур. нация, защо си казал, че си българин? Ще ти кажа защо: защото там не харесват особено помаците, ето затова. И съм го чула в Турция, да не кажеш, че си измислям.

--- End quote ---
Явно не знаеш че има раёни в Западните Родопи които се определят като Турци и не посещават този форум.
Ако познаваше поне малко Турция щеше да знаеш, че тук никой не се интересува от етническият произход на другите. Мен никой досега не ме е питал какъв се чувствам или какъв ми е произхода. Вие смятате че и другите народи са като вас, а това е далеч от реалността. Аз ти разправям за булгари а ти постоянно ми говориш за българи а тези наречия са коренно различни. Едните се определят като тюрки, а другите още се лутат и се чудят какво да изберат от миш - маша. Панятна???

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version