Български > Eзик

Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !

<< < (67/102) > >>

feggaria:

--- Quote from: subigi kurt on July 18, 2012, 13:35 ---Е, как да не знам ! Нали тук използвам неговото име Курт, тюрките са го наричали Хан Курт, който е внук на Ирнек ( все Турски имена). За езика не се тревожи. Веднага ще научиш Булгаро-Тюркския език защото ти е в кръвта. А пък като видиш че тук има повече хора отколкото в БГ които приличат на теб лесно ще се адаптираш. Та и природа, морета, богатство т.е. никога няма да съжаляваш.  ;)

--- End quote ---

Ти съвсем не схващаш, че тюрки и турци не е едно и също нещо, но няма и да схванеш, българино ювиги. А ти като отиде в Турция какъв каза че си: помак или турчин, който говори български много добре?

Subeyi Kurt:

--- Quote from: feggaria on July 18, 2012, 14:46 ---Ти съвсем не схващаш, че тюрки и турци не е едно и също нещо, но няма и да схванеш, българино ювиги. А ти като отиде в Турция какъв каза че си: помак или турчин, който говори български много добре?

--- End quote ---
Не е едно само за вас. В Турция не се прави тази искуственна граница. Турците са смес от всички тюркофони ( Карлуци, Кумани, Печенеги, Булгари, Авари,Хуни, Огузи и пр.).
Интересното е че и сегашните българи са внуци на тези тюркофони сиреч Турци.
Турция се счита за ''Батко'' от всички тюркофони и е гарант за всички тях. Това се знае от цял свят.
Като дойдох в ТР и им казах че съм от Волжските Булгари от Казан. Веднага ме приеха

botev:

--- Quote from: subigi kurt on July 18, 2012, 14:59 ---Като дойдох в ТР

--- End quote ---
Я посмали малко де, ако си в турция защо ползваш български нет?

Subeyi Kurt:

--- Quote from: botev on July 18, 2012, 15:29 ---Я посмали малко де, ако си в турция защо ползваш български нет?

--- End quote ---
За да се разбираме по-добре, естественно.  ;)

Svetlina:

--- Quote from: subigi kurt on July 18, 2012, 14:59 ---Не е едно само за вас. В Турция не се прави тази искуственна граница. Турците са смес от всички тюркофони ( Карлуци, Кумани, Печенеги, Булгари, Авари,Хуни, Огузи и пр.).
Интересното е че и сегашните българи са внуци на тези тюркофони сиреч Турци.
Турция се счита за ''Батко'' от всички тюркофони и е гарант за всички тях. Това се знае от цял свят.
Като дойдох в ТР и им казах че съм от Волжските Булгари от Казан. Веднага ме приеха

--- End quote ---

Ама това, че Турция била "кака" не означава, че тюрки и е равносилно на турци, дори езиците се различават и има подробна класификация не само на езиците, а и на съответните техни носители.

На английски, немски, френски, руски, български ... винаги е имало разлика и затова самите наименования на тюркските народи (племена) и езици се пишат по различен начин от "турски" език и народ, например.

Но понеже за османо-турската историография след 1870 г. (когато се е пишело на арабица) е било по-изгодно да внедрят нова терминология в това отношение, която всячески се стреми след това да затвърди.
Дори някои турски учени съзират "турански произход" на турския народ.

Тази тема е обсъждана толкова подробно и има достатъчно материал в мрежата, че няма смисъл да се спори с някои българи с турско етно-съзнание като тебе, Куртчо.

А и каквото и да прочетеш все ти се привиждат турци, тъй че е безсмислено с латерни да се разговаря.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version