Български > Eзик
Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !
feggaria:
--- Quote from: subigi kurt on July 17, 2012, 15:48 ---Стига си плямпай, не си знаеш историята. Бегай да четеш и пак ела за проверка. :D
--- End quote ---
Българино ювиги, всеки ден чета българската история. Просто работата ми е такава. Но е добре и ти да започнеш с четенето.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: feggaria on July 17, 2012, 15:52 ---Българино ювиги, всеки ден чета българската история. Просто работата ми е такава. Но е добре и ти да започнеш с четенето.
--- End quote ---
Едно е да четеш, друго е да знаеш. ;) Тук в ТР има много булгари и татари от Казан и Крим. Ти от кои си?
feggaria:
--- Quote from: subigi kurt on July 17, 2012, 15:57 ---Едно е да четеш, друго е да знаеш. ;) Тук в ТР има много булгари и татари от Казан и Крим. Ти от кои си?
--- End quote ---
От БЪЛГАРИТЕ, които идват по тези земи водени от хан Аспарух, третия син на хан Кубрат, след разпадането на Стара Велика България, сигурно не си чувал за нея. Интересно, ако аз сега отида в Турция без да знам грам турски и само говоря на български, дали ще ме разберат?
Subeyi Kurt:
--- Quote from: feggaria on July 18, 2012, 12:46 ---От БЪЛГАРИТЕ, които идват по тези земи водени от хан Аспарух, третия син на хан Кубрат, след разпадането на Стара Велика България, сигурно не си чувал за нея. Интересно, ако аз сега отида в Турция без да знам грам турски и само говоря на български, дали ще ме разберат?
--- End quote ---
Е, как да не знам ! Нали тук използвам неговото име Курт, тюрките са го наричали Хан Курт, който е внук на Ирнек ( все Турски имена). За езика не се тревожи. Веднага ще научиш Булгаро-Тюркския език защото ти е в кръвта. А пък като видиш че тук има повече хора отколкото в БГ които приличат на теб лесно ще се адаптираш. Та и природа, морета, богатство т.е. никога няма да съжаляваш. ;)
Mariana:
--- Quote from: subigi kurt on July 18, 2012, 13:35 ---Е, как да не знам ! Нали тук използвам неговото име Курт, тюрките са го наричали Хан Курт, който е внук на Ирнек ( все Турски имена). За езика не се тревожи. Веднага ще научиш Булгаро-Тюркския език защото ти е в кръвта. А пък като видиш че тук има повече хора отколкото в БГ които приличат на теб лесно ще се адаптираш. Та и природа, морета, богатство т.е. никога няма да съжаляваш. ;)
--- End quote ---
Някои не правят разлика между турски и тюркски.
Така всички народи или езици с тюркски произход (които са доста), могат да се и се изкарват турски. Така де що има азери примерно или таджики или узбеки или казахи и пр., всички би трябвало да се наричат турци - не азери, узбеки, таджики, казахи и пр.
Това, впрочем, е нещо подобна на това да не се прави разлика между славянски народи или езици и словенски народ или словенски език примерно. Понеже има много т.нар. славянски народи и езици, но един само народ се нарича словенски днес. И нито хърватите примерно, нито чехите, нито словаците, нито поляците, нито русите, нито сърбите и пр. се наричат и определят така.
Що се отнася до това дали древните българи са били тюрки, дали е точно тюркски техният произход, това е спорна теза. Те са имали контакти с тюркски народи, с културата и езика на тези народи, но много учени не споделят версията за тюркски произход на древните българи.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version