Български > Eзик

Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !

<< < (62/102) > >>

feggaria:

--- Quote from: ibrahim65 on July 16, 2012, 13:41 ---Господинчо спокойно не се изхвърляй като ...........

Този език защо да е български преди да дойдат българите ние тук сме го ползвали нали.

А във него колко чужди думи има например на мен ми е известно че в ,,нашият,,

език има повече от деведстотин думи турски, сега да не кажите пък че и на турците сте дали език.

А що се отнася до кирилицата тук се установи че е крадена и от кого е писана питайте гърците македоонците и т.н.

--- End quote ---

Ако ти сега разбираш, че Кирилицата е създадена въз основа на гръцката азбука, то си е твой проблем и показва колко много има да четеш. Да, в бълг. език има много тур. думи и това не е тайна за никого, както и в турския има много арабски и персийски думи. И изобщо език без чуждици няма. Можеш да се поинтересуваш и какво е Глаголица, сигурна съм, че не знаеш.

Mariana:

--- Quote from: ibrahim65 on July 16, 2012, 13:41 ---Господинчо спокойно не се изхвърляй като ...........

Този език защо да е български преди да дойдат българите ние тук сме го ползвали нали.

А във него колко чужди думи има например на мен ми е известно че в ,,нашият,,

език има повече от деведстотин думи турски, сега да не кажите пък че и на турците сте дали език.

А що се отнася до кирилицата тук се установи че е крадена и от кого е писана питайте гърците македоонците и т.н.

--- End quote ---

Ибрахим, ако продължиш да пишеш глупости, свидетелстващи наистина само за това, че има доста празноти в знанията ти, ще извадя тези твои "умни" коментари и ще ги копирам под публикациите с твои произведения, написани на някакъв много омразен, както разбирам, за теб, език. Малко късно е да смениш майчиния си език, харесва ли ти или не, той е точно български. Ако не искаш, не го използвай вече. Пиши и говори на други езици, не на този. Но ако продължиш да пишеш подобни коментари, ще ги копирам да ги видят читателите на твоите стихотворения и разкази, написани на български, какво мислиш ти за българския, че намало такъв език.

Ако знаеше повече, ако беше учил повече, ако разбираше поне малко от езикознание, щеше да ти стане неудобно...
Но не знаеш, не си имал възможност да научиш.

Не се гордей никога с невежество, нито надграждай над него каквито и да било "логически" изводи. Те просто няма да са логични, няма да са верни, а ще са някакъв вид тържество на невежеството.

ibrahim65:
Никаде не съм казал че е от гръцката азбука а какво мислят гърците за Кирил и Методи и кирилицата не че не четеш но и не отговаряш.

botev:
Помашкия в Доспат е много близък до Българския и се разбираме без преводач! :) И още по-чудното е че никой не каза, че е нещо различно от Българин! :o Между другото се готвят за празника на панделките - ще е интересно!

feggaria:

--- Quote from: ibrahim65 on July 16, 2012, 14:20 ---Никаде не съм казал че е от гръцката азбука а какво мислят гърците за Кирил и Методи и кирилицата не че не четеш но и не отговаряш.

--- End quote ---

Много имаш да учиш, ама наистина много. Без знание и на своите не можеш да си полезен.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version