Български > Eзик
Помашки език - (Поматски език) - Pomak language - Pomakcha !
Svetla:
--- Quote from: Toska on January 23, 2011, 21:44 ---A aku i6ta6 da nau4i6 to mi pokaji 4e imam albanski proizhod pa tvoyu mantalitet ! Zaoti tosk i gegi sa svarzan sas albanskiq lyude. Pa vreme osmanskiq imperia faf rodopite imah nekolko sela kojto migrali ut albaniq. Ha kikit da mi pupitai, idite na g. haskovo i trosite "toskovite" :)
--- End quote ---
Пак ли се обидихте?! Цъ-цъ-цъ - каква чувствителност, прилича ми повече на голямо его. Няма какво да доказвам, Тоска, питам те, понеже трябва да си по-наясно от мене! За мен "Тоска" беше само операта до скоро, но виждам, че има фамилно име "Тоска" и при българоговорещите мюсюлмани и при кюрдите. За гегите също съм чувала - не бяха ли арванити в Гърция?
Hashashin:
--- Quote from: Svetla on January 24, 2011, 02:16 ---Пак ли се обидихте?! Цъ-цъ-цъ - каква чувствителност, прилича ми повече на голямо его. Няма какво да доказвам, Тоска, питам те, понеже трябва да си по-наясно от мене! За мен "Тоска" беше само операта до скоро, но виждам, че има фамилно име "Тоска" и при българоговорещите мюсюлмани и при кюрдите. За гегите също съм чувала - не бяха ли арванити в Гърция?
--- End quote ---
Арванитите са от племето Тоск. Племето Гег живее на север и е предимно мюсюлманско, докато сред Тоск има страшно много християни. Поздрави
Сидхарта:
Мисля, че най важното в случая е ,как тълкува името си притежателят му.
По мое мнение обаче тука е в сила скоропоговорката -Нерде Ямбол ,нерде Стамбол -защото вярно че е имало преселмване на албанци по нашите земи ,но също е вярно че сред българското население и в българската именна традиция, се срещат производните форми на дадени имена, именно като- Тоско- Таско- Тошко- Тонко- Танко и пр.за които не се сещам ,а че тези и дл. форми са влезли във фамилната именна система на българско говорящото население, лесно може да се види.
Тоска:
@Светла,
Сетам се че ти си адин уд националистка ама оти правиш ейнолку млого грешки ? А аку не ми гали я можа да ти сета заоти то е твой права. Има ли месащи мезду ейнва и ейсва ? Хеле курдите брех брех! ;D
Чудите още аднож немам турско корф кату вас.
Svetla:
--- Quote from: Сивин on January 24, 2011, 10:17 ---Мисля, че най важното в случая е ,как тълкува името си притежателят му.
По мое мнение обаче тука е в сила скоропоговорката -Нерде Ямбол ,нерде Стамбол -защото вярно че е имало преселмване на албанци по нашите земи ,но също е вярно че сред българското население и в българската именна традиция, се срещат производните форми на дадени имена, именно като- Тоско- Таско- Тошко- Тонко- Танко и пр.за които не се сещам ,а че тези и дл. форми са влезли във фамилната именна система на българско говорящото население, лесно може да се види.
--- End quote ---
Преди време зададох същия конкретен въпрос на Тоска, защото си мислех, че се казва "Тошка". Благодаря ти за отговора, Сивин.
--- Quote from: Toska on January 24, 2011, 14:12 ---@Светла,
Сетам се че ти си адин уд националистка ама оти правиш ейнолку млого грешки ? А аку не ми гали я можа да ти сета заоти то е твой права. Има ли месащи мезду ейнва и ейсва ? Хеле курдите брех брех! ;D
--- End quote ---
Времето на интернационализма отмина, Тоска! Връщаме се към века на великият Паисий, на Русо - тогава се е създало и понятието "национализъм" от natio(n). Налага се да съм в крак с духа на сайта. Ще ти пусна линк към въпросния документален филм да не мислиш, че си измислям. 8)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version