Author Topic: Насилието над жените- Nasilieto nad jenite !  (Read 56918 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Оруч, продължавай "градивния диалог" с "Жените в исляма" или "Как да бием жена си"! Следващото, което трябва да обсъдите "по същество" е "Истината за Исляма" или "Как да избиваме неверниците".

Страхотни дискусии ще се получат, вервай ми! 
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

PETER

• Guest
И след опита за "атака на личноста" и опита за "отстраняване на личноста" виждам опит за "отстраняване на опонента"!

Добро утро, Мустафа. :)

Offline Metka

• Forum fan
Оруч, продължавай "градивния диалог" с "Жените в исляма" или "Как да бием жена си"! Следващото, което трябва да обсъдите "по същество" е "Истината за Исляма" или "Как да избиваме неверниците".

E Мустафа, ние брезничани на това му думаме - "с мойте каминьи по моита глава" ;D
 Бил е ПЕТЕР безпристрастен ама друг път, на куково лято.
Някаде да сте видяли ПЕТЕР да пише за педофилията сред християнските свещенници примерно?
Нима това пак Метка трябва да го поства тука?
Ами начина по които бе пребит отец Стефан Камберов в параклиса до село Обидим ?Имайте напредвид че този отец ми беше познат.
Но за насилието срещу жените изобщо напоследък "мислителите" като ПЕТЕР имат специална теория.
Тази теория разбира се има за цел да ни вмени че сред нашата култура в мюсюлманските общества, жените ги бием на почивки.
Идеята е  че ние само мислим за едно - как да правим все повече и повече деца, дори и с бой .Това е част от конспиративната теория целяща да ни злепостави и обясни демографския бум сред нашите общности.

PETER

• Guest
Метка,
педофилия сред християнските свещенници има и аз я осъждам, така както осъждам педофилията въобще.
И сред католици, православни, мюсюлмани, будисти, атеисти, юдеи и прочие има педофилия.
Ако искаш да си говорим за това открий тема и ще си говорим.
За мен теми табу няма.

Тук говорим конкретно за насилието върху жените,
а идеята е да направим така щото всички хора (и жените включително ) да имат равни права и възможности.
И да не бъдат насилвани или "пошляпвани".

ПП.
Освен това не виждам проблем в "пристрастието" към нещо.
Ако ти те си пристрастен в едно, аз в труго, трети в трето и т.н. как изобщо ще спорим?
Нали благодарение на пристрастието е тая "шарена черга" за която все говориш? :)

Offline balkans

• Member
  • **
Към Меtka,
Искам да привлека вниманието ти още един път върху това, че статията показва женският макър и малък процент в дадени райони, които имат смелостта да се противопоставят на така нареченото насилие.
Защото едно е да говорим за равноправие, друго е да делим хората на различни категории според някакъв признак, бил той религия, цвят на кожата им, или пол. Моето мнение по въпроса е, че равноправиетo е безполовo. Кадърните, умните и силните винаги да заемат по-високи позиции в обществото, да се ползват с повече привлиегии и притежават повече блага, защото са кадърни, умни и силни, а не защото са мъже / жени.

Ако модераторите сметнат, че обиждам нечия личност или религия със предишната публикация, моля да баде премахната. Няма да коментирам повече в темата.

Offline oruch

• Senior member
Не си четем постингите задълбочено и изглежда всеки се е влюбил в собственото си мнение.След като го има казусаза "пошляпването" той не може да бъде игнориран,още повече ,че постоянно се пише за това.Изглежда, че никой не разбира защо това е така.
Едва ли не трябва да се обявим и против фетфите издадени от ислямските учени, като се изкараме по-умни.Няма ли това да е и един вид тръгване против корана.Не знам по какъв начин трябва да се обясни, че "пошляпването" не е насилие, а мярка за смаляване на неговата сила, при така вече възникнали факти за неизбежно случващо се такова.Или ще кажете, че то вече е изкоренено, или е на път да се изкорени.Е тогава и аз ще кажа, няма вече нужда от "пошляпване".Може би чудите се, защо по такъв начин защитавам мнението си,имал съм наблюдения и споделяния с мен, при подобни семейни разпри от рода на "....ако не се страхувах от Аллах заради семейството, щях да я пребия".Работата беше се разминала само с един шамар.Жената не поиска развод защото наистина беше виновна, а съпругът не го направи в името на семеиството.И мнението ми е,нека да оставим свободно всеки да изразява свободно своето такова.Лично аз "пошляпване"никога не бих употребил,даже не мога да го осъзная, но фактите са си факти,дори опонирани от тези които ги цитират.Вземете случая в Осиково, за който нямам думи.Дали щеше да се стигне дотам, ако в човека имаше поне малко вяра в Бог.Тогава всеки би казал по добре да беше я бил от колкото това.Или нещо бъркам, май вече в света всичко ще е ок,Религията вече не ни трябва.Така, че по добре да защитим нещо което е създадено да предпазва, а не да злоупотребяваме с него, или да го прикриваме все едно не съществува.

Offline oruch

• Senior member
Следващото, което трябва да обсъдите "по същество" е "Истината за Исляма" или "Как да избиваме неверниците".

По скоро бих казал не "как", а "кога".Ами в сура Ал Имран ает 111 е написано.За всяко нещо си има граници.Аллах да пази те да не бъдат прекрачвани от никого.

Мустафа, ако лично съм те засегнал с нещо извинявай.Твоята ирония е твое право, но нямах нужда от нея.

Метка, кои са мойте камъни, и как така падат върху главата ми.

Offline muti6

• Adviser
И след опита за "атака на личноста" и опита за "отстраняване на личноста" виждам опит за "отстраняване на опонента"!

Абсолютно, вярно Мустафа и Метка.От доста реме чета писаниците на Петер и разбрах едно.Те са просмукани от високомерно- пренебрежително мнение на човек, който си няма и "hal-haber" от религиата "Ислям".Интересното при него е ,че той е последовател на войнстващия "атеизъм". Неговата  най-важна задача е , да се разправи с омразната  вяра, да я натика в ъгъла, да я задуши, да я стъпче.Точно това ни демонстрира Петя с постингите си,като уж говори ,че зачита мнението на другите,но подтекста ни подсказва друго.
-Кажи, Петре?От колко форума те изгониха до сега( с твоето толерантно отношение към съфорумника)? И защо?
Тук, май само ние сме слепи,че има група от хора,които са изгонени от доста форуми и им се позволява да се държат  предизвикателно и нагло, като обиждат голяма част от друго мислещите.Съвсвмсем отговорно заявявам,че Модераторите(повлияни от едно или друго мнение,от клатушкането си наляво и надясно,като гонят и пак навращтат хора на които е доказана вината ,че са превишили границата за добро отношение и уважение)смея да твърдя ,че не защитават правата на голяма част от помаците(мюсюлмани). За това ще се отегля за известно време.Сами си отговорете-Защо??
Пожелавам на всички "Тук":Приятно прекарване!!!Бъдете здрави!!!!!!!

Offline Metka

• Forum fan
Не Мустафа, стои си и гледаи сеира с "пошляпването".
На практика клонингът Река Въча за пореден път ни върза .
"Пошляпването" е вид сексуална услуга която се предлага дори вече и в България.Това е традиционно в страните от западна Европа.
Има даже и специални барове за това.В нета има инфо за това .Услугите се консумират както от мъже така и от жени.
хаха..
Стана абсолютен садомазохистичен латиноамерикански сериал.Сейра е голям..Стой си не бягаи.. ;D

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Метка, ислямофобията, съчетана с лицемерието, ми дойде малко в повечко...
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
PETER  има Бан  от мен за неспазване правилата и неуважние към съфорумници !!!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline oruch

• Senior member
Селям Мустафа,по какво по долу цитираното от теб мнение се различава от моето.

Цитат на Мустафа:
"Ще се опитам да коментирам последния клип. Та същият този шейх в интервюто споменава, че "условията за боя" са следните :

1. Към "бой" се прибягва само в краен случай, когато дори и оттеглянето от съпружеското легло не е помогнало
2. Съпругата не трябва да се удря по главата и по гърдите
3. Не трябва да се оставят следи от синини или кръв
4. Да няма счупвания и други увреждания
5. "Боят" не трябва в никакъв случай да става в присъствието на децата.
6. Всяко действие извън тези "правила" се счита за престъпление пред Бога.

Накрая шейхът казва: "Мъжът трябва добре да знае, че съпругата му не е негова вещ и за всяко посегателство срещу нея ще отговаря пред Аллах. Дори и съпругата да му прости, крайната дума е на Господ."

Ха сега, разгледай внимателно тези "изисквания към боя" и май ще излезе, че такъв вид бой преставлява обикновено потупване по дупето."

Offline oruch

• Senior member
Не Мустафа, стои си и гледаи сеира с "пошляпването".
На практика клонингът Река Въча за пореден път ни върза .
"Пошляпването" е вид сексуална услуга която се предлага дори вече и в България.Това е традиционно в страните от западна Европа.
Има даже и специални барове за това.В нета има инфо за това .Услугите се консумират както от мъже така и от жени.
хаха..
Стана абсолютен садомазохистичен латиноамерикански сериал.Сейра е голям..Стой си не бягаи.. ;D

Селям Метка,
извини ме ако греша, но и тук долавям ирония.По скоро съм любопитен да чуя и твоето мнение по така разглеждания въпрос в темата.
Оставете го присмеха,той не е от чертите на мюсюлманина.

Offline Ади

• Senior member
k

Offline oruch

• Senior member
Метка, ислямофобията, съчетана с лицемерието, ми дойде малко в повечко...
Кой се крие зад лицемерието и кой зад ислямофобията освен Петер.