Български > Хоби и Развлечения
ПОМАЦИ - СПОРТНА СЛАВА ЗА РОДИНАТА
pomak BG:
Страхил Димчев бивш борец и президент и действащ футболист на футболен отбор „Олимпик (Галата)“ През сезона 1997/98 г. отбора играе във футболния елит на „А“ група. През сезона отбора побеждава Левски с 2:1, Локомотив (Сф) с 2:0 и Нефтохимик с 3:1 и равенство 0:0 с ЦСКА в Тетевен.
Интервю с друг галатенин.
Младият нападател на Славия Орлин Орлинов имаше успешна седмица. В сряда талантът се разписа за младежкия национален отбор срещу Македония. Онзи ден пък талантът вкара срещу Берое първия си гол за Славия, който се оказа и сефтето му в "А" група. Феновете на Овча купел вече виждат в Орльо, както галено го наричат, новата звезда на тима. "7 дни спорт" разговаря с таланта след двубоя на Славия с Берое.
- Орлине, разкажете от къде сте и кой е родният ви отбор?
- От село Галата съм. Юноша съм на Олимпик. В този отбор направих първите си стъпки във футбола. Президентът на тима Страхил Димчев пръв ми подаде ръка. Той беше и мой мениджър. На 13 години заминах за Турция, където бях в Аданаспор. На 16 години се озовах в Литекс.
- Кой ви насочи към футбола? На кой отбор сте фен?
- Като малък баща ми (известния в селото Марин Галатски) искаше да ставам борец. Той е бил състезател по борба и имаше желание и аз също да се занимавам със спорт. На мен обаче борбата не ми се удаваше. Така се насочих към това, което мога да правя най-добре. От малък съм левскар. Само Левски!
- Защо не успяхте да се наложите в Литекс?
- И аз не знам. Треньорът Люпко Петрович ме харесваше много. В Ловеч обаче явно влияят други фактори. Не ме взимаха в групата и почнах несъзнателно да правя глупости. Ходех по дискотеки, не мислех за футбол. Заради това се и махнах от Литекс.
- Смятате ли, че в Славия може да тръгнете по пътя на Благой Георгиев, Чавдар Янков и Митко Рангелов?
- Разбира се, към това се стремя. Искам колкото е възможно по-бързо да се наложа в Славия и дай Боже, после в по-голям отбор. Може и в България, може и в чужбина.
- Вкарахте първия си гол в "А" група. Какво е усещането и отпразнувахте ли събитието?
- Много се радвам. В досегашните мачове на Славия все нещо не ми достигаше да се разпиша. Често бях на косъм от гола, но нямах шанс. Щастлив съм, че в един много труден мач срещу Берое успях да вкарам.
pomak BG:
Ценко и Левент ГАВАЗОВИ (бивши футболисти на Локомотив (ГО) жители на село Калайджи, община Златарица, обл. В. Търново. Синове на интерниран помаци от Доспатско.
pomak BG:
Стефан Мирославов – Крушата? Роден е на 8 април 1965 година в село Кирчево, намиращо се на около 30 километра от Ловеч. Има по-голям брат – Иван. Бащаму е помак от Кирчево, а майка му е галатенка. Учил е в спортното училище в Ловеч, където показва класата си на голям състезател по борба. От този период до 1992 година има няколко републикански титли, постига второ място на европейско и второ място на световно първенство. След Ловеч е приет в интерната за олимпийски надежди, а след това в ЦСКА, където го произвеждат в чин лейтенант.
Българин:
--- Quote from: pomak BG on June 03, 2009, 19:16 ---Стефан Мирославов – Крушата? Роден е на 8 април 1965 година в село Кирчево, намиращо се на около 30 километра от Ловеч. Има по-голям брат – Иван. Бащаму е помак от Кирчево, а майка му е галатенка. Учил е в спортното училище в Ловеч, където показва класата си на голям състезател по борба. От този период до 1992 година има няколко републикански титли, постига второ място на европейско и второ място на световно първенство. След Ловеч е приет в интерната за олимпийски надежди, а след това в ЦСКА, където го произвеждат в чин лейтенант.
--- End quote ---
С Крушата няма защо да се гордеете.
pomak BG:
20-годишният капитан на българския национален отбор Младен Манев, по бокс наричан "Нинджата" е от село Глогово. В финала за купа Станджа в категория до 75 килограма през тази година Младен Манев победи по точки (2:0) известния украински боксьор Серхий Деревянченко. В мач с непрекъсната размяна на удари, в който определено по-агресивен бе украинецът, "Нинджата" нанесе два точни десни прави удара в главата - в края на първия рунд и в средата на втория рунд, което му донесе и успеха във финалния двубой. Победата на 20-годишния Манев е с висока стойност, защото Серхий Деревянченко е с голям международен опит и има бронзов медал от световното първенство през есента на 2007 година в Чикаго /САЩ/.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version