Author Topic: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ  (Read 70362 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Re: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ
« Reply #75 on: July 09, 2009, 10:29 »
Еее Метка, значи "незаконен" паметник
на братушките не щеш, ама на османушките щеш а?

Амчи дай като го сринем паметника на руския окупатор,
да сринем и всички паметници останали от турския окупатор, а?

Тъй как ти звучи - повече или по-малко шовинистично от твойте глупости?

А това, че помак, турчин и циганин не могат да припарят е...
ами то... как да го кажа с други думи - публично заявена лъжа е.

Това, че плямпаш такива глу... не ми пречи,
но според мен е в ущърб на помаците -
понижава се респектът на хората към сайта.

А ти даваш ли ми гаранция за сигурноста ми, ако реша да поставя цветя и почит към жертвите в  църквата в Батак?

Или пък там ако иде някой високопоствен дипломат от държава съседка на България?

Selcha

• Guest
« Reply #76 on: July 09, 2009, 10:46 »
Хехехех, от какво се плаши Метката, ми аз всяка година поставям, виждаш жив съм. хахаха

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #77 on: July 09, 2009, 10:50 »
Ама си Цецко, нали? Не Метко :D

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #78 on: July 09, 2009, 10:52 »
Хехехех, от какво се плаши Метката, ми аз всяка година поставям, виждаш жив съм. хахаха
- Да ама аз съм проосмански  ислямист, а ти си  радетел за въкръстване на дружба "Родина",
ако доида там ще ми оскубят брадата и ще ме обесят с главата надолу пред църквата..
Може  даже и на кръст да ме приковат с пирони..

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #79 on: July 09, 2009, 11:18 »
Метка, ако твърдо си решил да се страхуваш от Батак, ето ти една истинска причина за това. Става въпрос за пътя Пещера – Батак. Този път няма нищо общо с пътя Гоце Делчев - Сатовча и за свикналите с него се препоръчва доста да се страхуват и внимават:

"Пътят Пещера – Батак ,е само 17 км. , но   шофирането  по този участък  е  истинско предизвикателство.Вече цяла година  пътя е в ремонт и на лице  е едно….. НИЩО.

Ако обичате  силните усещания и  неприятни  изненади, просто   пошофирайте  по този  участък-ще бъдете повече от удовлетворени!Пътят предлага невероятни предизвикателства- периодично се активират  свлачища/100% шанс имате  при варниците/,опасните участъци са  идеално необозначени,пропадат  отводнителни шахти, добиват се инертни материали на   най-неподходящите за целта места,а  неподозиращите нищо шофьори    се натъкват на    заложените като капани  ръчни колички натоварени с   гнайси добити от  рискуващите ежеминутно  живота си  момчета,скални късове заплашват всеки момент да паднат на най-острите и опасни завои -е кажете ми , какво повече да желаеш …."

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #80 on: July 09, 2009, 11:20 »
Ами всъщност сега ми стана интересно имало ли е случай
да е пострадал някой при извършването на това нещо?

Ако турски дипломет отиде да отдаде почит там,
защо някой да му прави проблеми?
Нали почит ще отдава човекът?

В интерес на истината някъде имаше инфо преди окло десет години,
близо до паметника на връх Шипка беше убит или убити , двама турски граждани бизнесмени, при опит да се поклонят на това историческо място.
Знам че ровичкането по нета ти иде отръка, потарси, може да изкочи заека.
Зает съм наистина и немам время да те наддумвам.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #81 on: July 09, 2009, 11:25 »
Celestialwish, има много случаи на пострадали в Батак. Моето семейство пострада от яденето на сандвичи в едно "централно" заведение на площада. Следващата година бяхме забравили за това, пак пробвахме сандвичите и пак пострадахме. Затова сега наблягаме на бозата и няма пострадали. Много е хубава. Това е и последния пункт, където може да се зареди с боза, тъй като нагоре в планината вече не правят и не им карат.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #82 on: July 09, 2009, 11:46 »
Впрочем, назидателните примери които се дават тук,
от много от членовете, с които се пощипваме,
са едно от нещата които повишават стойността на сайта.

Аз пощипвам само когато сметна,
че някой е надхвърлил техните рамки
и започва да се олива.

Нормално е все пак, и аз се оливам, нали така?

Да разбира се!

Но ти не ни познаваш добре!
Аз например съм много голям гаресчия!

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #83 on: July 09, 2009, 11:50 »
Celestialwish, така и не се разбра какво е имало в сандвичите/принцесите, но вече не рискуваме и си носим храна от вкъщи, а от Батак взимаме само боза за десерт. После намираме някоя поляна и там обядваме. Не знам защо така се случва, но поляната е все около големия Беглик.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #84 on: July 09, 2009, 12:21 »
Чукча не читател, чукча писател ))))

юзеир няма инициатива без да е обвяна с невежество. Той влиза, хвърля си пиара и излиза. Даже няма обратна връзка. Или спазваме законите или не ги спазваме. Той не ги дпазва и е редно да си понесе последствията.- А за сравнението на юзеировоно творение и паметника пред парламента - сходно е със жабата решила да имитира вола.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #85 on: July 09, 2009, 12:59 »
Koj pravi shovinistite,sami si otgovorete.Tazi dyrzhava e BYLGARIA i na kogo shte postavia pametnici tia rishava.V Istanbul postavete pametnik na IAne Sandanski ,pomagal v svalianeto na sultana.Snimal se s mladoturcite.Imal goliama nadezhda,svyrshela na nishto.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #87 on: July 09, 2009, 18:15 »
Нищо лошо няма в паметника на Юзеиров,
и затова не виждам реални причини някой да рипа срещу него.
Е, шовинистите обичат да си избиват комплексите
осквернявайки такива паметници,
но това вече не е проблем с паметника,
а с мрачните угрози в кратуните на българските шовинисти.

Ами така си е.
Глупаво е да се държим като фиромци към паметника на Тодор Александров.
http://www.dnes.bg/world/2008/03/04/todor-aleksandrov-niama-da-ima-biust-v-makedoniia.48399
Щом паметника е в частен имот не виждам проблем.
А ако Юзеров сложи и кръст на паметника ще му кажа евала.

Само тая история с червения полумесец издиша.
Трябваше да почака официалната религия на БГ да стане ислям. ;)

Offline YUZEIROV

• Avarage member
« Reply #88 on: July 20, 2009, 15:11 »
balgarskia cherven polumesets e napalno zakona i ligitimna humanitarna organizatsia registrirana spored balgarskite zakoni.tova che chervenia krast protestira i otkazva da satrudnichi s nas,govori samo po sebesi kakva organizatsia sa.
nie se pridarjame kam osnovnata si tsel a imenno predotvratiavane i oblekchavane na choveshkite stradania.
skoro shte chuete po mediite oshte za nashata deinost

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #89 on: July 20, 2009, 16:07 »
От БЧК са категорични, че това е в нарушение на Женевските конвенции от 12.08.1949 г. и техните Допълнителни протоколи от 08.06.1977 г. и на Закона за Българския Червен кръст.

Съгласно тях, в която и да е държава, на чиято територия функционира автономна организация - член на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, може да съществува само една национална структура с емблема "червен кръст" или "червен полумесец".

150 години след възникването на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, в нито една от 186-те страни, на чиято територия осъществяват своята дейност официално признати дружества-членове на Международната федерация, няма прецедент официалните държавни власти да регистрират две организации на Червения кръст/Червения полумесец.
Очевидно е, че Търговищкият окръжен съд е бил подведен в конкретния случай, коментират от БЧК.

Узурпирайки емблемата "червен полумесец" и използвайки я в нарушение на българското и международното законодателство, така нареченото Сдружение "Български Червен полумесец" раздава помощи в райони със смесено население.
Този прецедент би могъл да предизвика изключително неблагоприятен международен отзвук, категорични са от БЧК.

http://news.ibox.bg/news/id_1836171487

Накратко - основната Ви цел е провокация. ;)