Author Topic: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ  (Read 70370 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gelina

• Forum fan
Ynt: БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ
« Reply #30 on: June 01, 2009, 08:37 »
Всеки е привърженик на някаква партия,а що се отнася до Юзеиров като гледам не се грижи само за малцинствата. Назми,ами отвори тема какво са помогнали за "помаклъка",никой не ти пречи.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #31 on: June 01, 2009, 09:10 »
Ne znam dali Yuzeirov e aktiven deec v DPS, no smyatam çe i tam tryabva da ima stabilni hora ot naşata çerga. Krepostta nay-lesno se prevzema otvıtre.

Isyankar

• Guest
« Reply #32 on: June 01, 2009, 14:14 »
Тези орехи не са ли засадени много на гъсто ???

Или са засадени само с цел продажба за разсад като отраснат ?

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #33 on: June 01, 2009, 14:25 »
Това е разсад на фиданки,Исианкар.То и аз в първия момент си помислих, че е "тревичка",ама при по внимателен оглед и полеви тест,се установява ,че са орехови фиданки.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #34 on: June 01, 2009, 14:27 »

Или са засадени само с цел продажба за разсад като отраснат ?

Да, това е разсад. нещо като инкубатор на млади растения които след определено време ще се засадят на друга площ което тепарва ще се култивира.
Но няма да се продават.
Това е проект за  използване на пустеещи плодородни земи.

Isyankar

• Guest
« Reply #35 on: June 01, 2009, 14:39 »
Аа ясно...Защото малко се пиша и аз да разбирам от земеделие, ама съм познал правилно, че са за разсад...Аз също съм се насочил скоро към орехова или лешникова градина, ама взех да се замислям дали не е по-добър вариант наистина предварително да се отгледа разсада...Но това май наистина е удачно за много големи площи (30 000 ореха) са за поне няколко хиляди декара, доколкото знам отсоянието на орехите...

Похвално...В нашата страна има прекрасни условия за ореховите насаждения, но пък малцина земеделци имат търпението за такава дългосрочна инвестиция....Орехите са едни от най-дългосрочните трайни насаждения...

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #36 on: June 01, 2009, 15:46 »
  ЗАКОН за Българския Червен кръст

Чл. 1. (1) Българският Червен кръст е единствената национална организация на Червения кръст на територията на Република България. Той е част от международното движение на Червения кръст и Червения полумесец.
http://www.redcross.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0019&n=000003&g=

Аз знам ,че организацията е една - "Червен кръст и полумесец".
цитат - "От известно време се водят преговори за обединяване на всички тези символи, които са религиозни символи на християнството, исляма и юдаизма в един - Червения кристал."
Вж. по долу.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD_%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #37 on: June 01, 2009, 15:56 »
В едно от предишните си мнения посочих някои линкове и зададох въпрос въпросното сдружение дали е член на МФЧК/ЧП... 

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #38 on: June 01, 2009, 16:32 »
УСТАВ НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ
ГЛАВА ПЪРВА
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. (1) Българският Червен кръст е признат официално от държавата със закон като доброволна  организация  в помощ на нейните органи, за подпомагане на нуждаещите се, в съответствие с разпоредбите на Женевските конвенции и като единствена национална организация на Червения кръст, която осъществява своята дейност на територията на България.
(2) По отношение на държавата Българският Червен кръст е автономен, което му позволява да действа в съответствие с принципите на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец и Закона за Българския Червен кръст.(3) Българският Червен кръст е признат от Международния комитет на Червения кръст на 20 октомври 1885 г. и е част от Международния Червен кръст. Той е член на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Offline Nerealen

• Member
  • **
« Reply #39 on: June 03, 2009, 23:59 »
Много добре  :) Искренно се надявам ,че целите наистина ще са хуманитарни и това сдружение не е зависимо от политическа партия или нещо от сорта както може и по-лошо.. Имам известни съмнения.. но дано да не са правилно..

Isyankar

• Guest
« Reply #40 on: June 09, 2009, 23:56 »
"Български Червен полумесец" регистриран в Търговище

От Българския червен кръст изпратиха жалба до Търговищкия окръжен съд срещу неговото решение от април тази година, с което се регистрира Сдружение с нестопанска цел "Български Червен полумесец" с председател Юзеир Юзеиров.

В нито една от 186-те страни, на чиято територия осъществяват своята дейност официално признати дружества-членове на Международната федерация, няма прецедент официалните държавни власти да регистрират две организации на Червения кръст/Червения полумесец

От БЧК са категорични, че това е в нарушение на Женевските конвенции от 12.08.1949 г. и техните Допълнителни протоколи от 08.06.1977 г. и на Закона за Българския Червен кръст.

Съгласно тях, в която и да е държава, на чиято територия функционира автономна организация - член на Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, може да съществува само една национална структура с емблема "червен кръст" или "червен полумесец".

150 години след възникването на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, в нито една от 186-те страни, на чиято територия осъществяват своята дейност официално признати дружества-членове на Международната федерация, няма прецедент официалните държавни власти да регистрират две организации на Червения кръст/Червения полумесец.
Очевидно е, че Търговищкият окръжен съд е бил подведен в конкретния случай, коментират от БЧК.

Узурпирайки емблемата "червен полумесец" и използвайки я в нарушение на българското и международното законодателство, така нареченото Сдружение "Български Червен полумесец" раздава помощи в райони със смесено население.
Този прецедент би могъл да предизвика изключително неблагоприятен международен отзвук, категорични са от БЧК.

http://news.ibox.bg/material/id_1836171487/fpage_3/#clist

Offline abc

• Forum fan
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН ПОЛУМЕСЕЦ - ООД
« Reply #41 on: June 10, 2009, 00:05 »
Утре сутрин в Тази сутрин ;)
Сега му мина анонса.

Isyankar

• Guest
« Reply #42 on: June 10, 2009, 09:38 »
ПОМАК.ЕУ В "ТАЗИ СУТРИН" ПО БТВ !

Някъде в началото на репортажа по БТВ (часовника показва 8:45) ще видите мнението на Юзеиров, което цитират от БТВ директно от нашия форум, но изгледайте целия репортаж и интервю. :) Вече със сигурност от БТВ четат форума ни. :))

По-късно в интервюто (някъде 8:49) ще видите, че Бареков показва копие от символите на организацията разпечатани ИМЕННО ОТ САЙТА ПОМАК.ЕУ !

Само дано сега не ни обвинят, че от този форум подкрепяме незаконни неща !!!

Ето тук целият репортаж и интервю от тази сутрин в сутрешния блок на БТВ:

http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=15730

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #43 on: June 10, 2009, 09:56 »
Isyankar, сдружението има съдебно решение за регистрация, така че не се притеснявай от обвинения в незаконни неща. Лошото е сега да не вземат да набележат сайта за нещо друго ...

Isyankar

• Guest
« Reply #44 on: June 10, 2009, 09:58 »
Isyankar, сдружението има съдебно решение за регистрация, така че не се притеснявай от обвинения в незаконни неща. Лошото е сега да не вземат да набележат сайта за нещо друго ...

Мисля, че в случая аз съм последния човек, който има причина да се притеснява от нещо. :) Не знам защо изобщо ме набеди, че аз съм се притеснил за нещо, вместо да ми благодариш за прекрасния линк и затова, че забелязах, че сайта ни е бил използван от БТВ...Стига си човъркал аз за какво се притеснявам и какво не...Аз в момента тръпна от притеснение, защото имам 16 изпита в следващия месец - всичко друго ми е да не казвам през кое.

Ей, уникален си .... Къде ме намеси - коментирай репортажа, обвиненията, факта, че БТВ са използвали нашия сайт за информация за "Български червен полумесец" - а, ако искаш да ми отправиш лични бележки и съвети - направи го на лични, а не отклонявай (както винаги) темата, която е МНОГО ВАЖНА се оказва.