Author Topic: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...  (Read 552471 times)

0 Members and 36 Guests are viewing this topic.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
 А може би просто си чревоугодник? ;)
Dedicated to all you

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
А може би просто си чревоугодник? ;)
То и това го има КараИбрахиме. Ама о кой не е?! Любимата ми реклама е с оня поп дето хапва шунка на пости и Христо Гърбов вика- блажиш ли дедо попе, блажиш ли? Хахахахах
Приятел, с който си се сдобрил, ти е двоен враг!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
 И ние в Чеча на това мляко му казваме кутмач.Интересно ми е какъв е произхода на думата?
Dedicated to all you

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
И ние в Чеча на това мляко му казваме кутмач.Интересно ми е какъв е произхода на думата?
Доколкото знам произхода на думата е турски и самия продукт е бил пренесен тук от турците, както пастърмата и суджука. Но точната етимология ми се губи. Мисля че "кут" значи гъст.

Offline dim56

• Forum fan
po danni na NSI Nancionalen Statisti4eski Institut, v selo glogovo jiveiat kum 2000 dy6i,v selo babinci okolo 400,v selo Galata 2700,v gardejnica jiveiat okolo 2100 dy6i.4isto pona6ki sela.I s vremeto vmesto da obezlydiavat te vse pove4e se razrastvat,...

Ако говорим за помаците в Ловешко, не само Тетевенско, мисля, че помаци има и в Български извор, Кирчево, Борима... - някой може да допълни информацията.

Offline pomag

• Senior member
Само в селата -Галата, Глогово, Градежница и Бабинци понеже са 99,9% помаци, населението наброява близо 7000 житела. В Бълг. Извар от 1400 итела 1200 са помаци останалите християни и преобладаващи цигани!Помаци има и в Кирчево, Борима, Торос но там всичко вече е омешано много!

Offline pomag

• Senior member
И аз съм чувал, че там не обичате циганите, но знам че се отнасяте добре с християните. То пришалците се поступват във всяко едно село за респект ;) Знам също че бихте ступали който и да е пришалец ако ще и да е помак. Но общото ви отношение към християните е добро. Поне аз така знам. Надявам се и те да се отнсят добре със вас.

Ние не мразим хората дори и да са цигани, нехаресваме тези, които се държат просташки в обществото !
Преди години имаше един случай с Ромънски футболни фенове на ДИНАМО-БУКОРЕЩ, които просто не знаеха, че са попаднали на паркинг "ДОБРЕВСКИ" в с.Български Извор със собственик на заведението и паркинга -ПОМАК. Те се опитаха да вандалстват и да правят това, което са правили през паркинзите на БГ. Но изглежда не случиха- Ядоха бой та си носиха и в Румъния. Тогава и полицията беше неадекватна и с гордост ни сочеха, че ако не сме ние то и те не са могли нищо да направят. Така, че не харесваме тези, които не спазват правилата. Същото може да сполети всеки без значение от религия или националност.  Когато се отвлече първият автобус от психоболния на бензиноставнцията в село Сопот с гордост най-отпред в момента на залавянето беше в униформата ПОМАК  работещ като такъв от село Градежница. Просто за нас помаците както е в цяла България имат голямо доверие, че сме честни и нямаме страх от нищо! лично мое мнение!

Offline ficinka

• Adviser
И аз съм чувал, че там не обичате циганите, но знам че се отнасяте добре с християните. То пришалците се поступват във всяко едно село за респект ;) Знам също че бихте ступали който и да е пришалец ако ще и да е помак. Но общото ви отношение към християните е добро. Поне аз така знам. Надявам се и те да се отнсят добре със вас.
Интересен разговор, да Балканджи тук са на принципа или си ми приятел или не , няма значение произхода. ;)
Най-същественото е невидимо за очите!

Offline Беглик

• Advanced member
Pomag, според теб има ли помаци в с. Ямна или това е далече? Там имаше пионерски лагер. Свилен Русинов в местна боксова школа ли е тренирал първоначално или другаде?

Offline ficinka

• Adviser
http://www.pomak.eu/board/index.php?topic=1949.45 Беглик ето ти малко инфо за Свилен Русинов. ;)
Най-същественото е невидимо за очите!

Offline Беглик

• Advanced member
Благодаря, Ficinka.

Offline pomag

• Senior member
Pomag, според теб има ли помаци в с. Ямна или това е далече? Там имаше пионерски лагер. Свилен Русинов в местна боксова школа ли е тренирал първоначално или другаде?

Имах съученик от с.Ямна Етрополско. За съжаление там няма помаци, поне аз така знам, ако пък има то това са помаци заминали там като овчари от Тетевенско. За Свилен Русинов нищо не мога да кажа защото аз съм от Галата.

Offline Беглик

• Advanced member
Благодаря, Pomag.

Offline ibriiana

• Avarage member
nikoi znaeli,kak ot disk,da svalia klip?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Има специални програми, мисля че беше Rip нещо си. Пробвай да видиш няма ли нещо в Замунда!