Посочи нещо конкретно.Знам и песните и фамилиите нищо не ги свьрзва с бьлгарите напротив ясно ги отличава.Абсурдно е твьрдението ти.
За разлика от тебе, мога веднага да конкретизирам-Фамилни имена които май ще повторя но за теб винаги -та Ф. имена произлизащи пряко от български лични имена, колкото си щеш-пр.Аврам ,Бельо, Мануш, Йон ,Грозьо, Рад и тн. както и такива пак общи като Мечов, Пильов, Пр.Стригльов и мн.др.мога да изброявам много, та въпреки консервативното отношение което разбира се си е твое право, си заслужава да се замислиш ,пак разбира се ако искаш.
По отношение фолклора ,имам на разположение няколко песни от Драгиново и от тн.висок район мога да ги побликувам -но мисля че по голяма част бяха вече побликувани тук.
По отношение на езика ,ще те оставя ти да конкретизираш-надявам се че ще науча нещо ново-но бих ти задал по отношение на това въпроса -защо диалекта на Драгиново и на Каменица са близки и различни от другите наоколо -както и този на пр.Грашево и на този по вашето село?