Author Topic: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...  (Read 556226 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

EVROPOMAK

• Guest
........ Рибново за секунди се вънах в детските ми години. Хората бяха облечени по начин като нашите жени .......... о ме навежда и на мисълта, че може да сме мюсюлмани, но чак пък толкова крайни да бъдат вече не го приемам. ........ осъзнавам, че религията държи и контролира нещата. Тя задърржа развитието ........... ""ОООО,ТЕ ТАМ СА НЕНОРРМАЛНИ!!! Е то и Турците са мюсюлмани ама на плажа са по монокини бе! ........... Ходжата като е толкова чист защо погребва в Тетевенско помаци с християнски имена? ......

Здрасти, драги "pomag"!
Яз, така, между другото си мисля, че на мен нито Рибново, нито различните носиите ми пречат!  ::)
На теб или на други може, но пък на мен и твойто мнение дори, макар, че е различно, никак не ми пречи!  ;D
Нито ми пречи, едното "крайно" облекло в Рибново, нито пък ми преча друго "крайно" облекло, монокините в Туркията!  :D
Ти, не си ли запознат, че тези "монокини" в Турция, ги въведе един модерен Помак, дето се казва Кемал Ататюрк и сега се търси по целия свет, един друг подобен Помак , да въде там отново "ферджите" и "шалварите" за да "Рибновизира" тамошните турци, ама до сега не можем да го намерим!   :o
Ако, ви се намира некав такъв Помак от помашките села от вашия район, дайте го насам, да го изпратим експресно в колет за армаган на наште турци там, да промени това нещо и да го "възроди" наново, онзи народ!  :D  :o
Чул си, да ти казват, че онези там от оня край са били "ненормални"!  :o
Абе, да не си чул погрешно, че става въпрос за онези разголените "неморални", с "минижупите" от два пръста и с "моно" и с "би" кините, щото на мен и двете групи "ненормални", изобщо не ми пречат!  >:(  :o
Ходжата, дето посочваш, ще го изпитва, неговият си господ, не твоят, който изглежда ти е дал пълномощно, да бъдеш съдник на земята, като католик!  :o  >:(
Щото, за неговият господ, на ходжата, не са важни имената в личните карти, за да ги погребва като мюсюлмани, така некаде пишело по китапите, а са по-важни дела на този човек с другото име в личната карта!   :o  >:(
Освен, това, требва да знаеш, че и ходжитге и поповете са служители, за което им се полага заплата за месечните си задължения, които изпълняват, да погребват хората, в т.ч. и да ги ограмотяват малко, за да не не ги дразнят различните и "ненормални" неща!  >:(  :o
Ако, имаш нужда да понаучиш някои неща от ходжата, прати ми твойта банкова сметка, за да ти пратя някое левче, да идеш при този ходжа, да си платиш за някоя "нормална" лекция или да ти изпее някоя дуа , за твоето духовно здраве!  :o
Показвай пътя на римския папа, но пък Аллах, да ти помага!  ;)

pomag

• Guest

Offline muti6

• Adviser
Zdravei Pomag,
Cheta te i se smeia.Dosta smeshnichki neshta pishesh!Ot kade se izvadi takav spec po pomashkia vapros?Zahvana ia ot hodjite,otide do Sveta petka i Sarnica,i zavarshi s rRbnovo.To cial patepis stana be!Ti vsashtnost hodil li si v niakoe ot tezi sela?
Mai v glavata ti e goliama kasha, a?
Pomashkiat narod si e mnogo dobre,daje i ne se sramuva ot obleklo i viara.
Taka ,che si iziasni ot koe ot izbroenite ot teb "l..........o" si!
Докато има такива помаци като теб, ние ще бъдем лайно събрано от всички животни.  
(Nishto lichno)
Vnimavai, kvo shte kajesh,che az poznavam dosta dobre izbroenite sela!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Е то и Турците са мюсюлмани ама на плажа са по монокини бе! Защо толкова трябва да се осакатяват децата ни ?

Брей, и това ли трябва да бъде идеалът за възпитание на децата ни?!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
pomag,.виж си постингите и прочети правилата на Форума!

pomag

• Guest
Защо е тази цензура, защо се правим,че всичко ни е на шест? Аз не казвам, че се срамувам от това, че съм помак. Казвам, че религията държи нашите деца вързани от нея, а това нее е най-доброто за тях. Това, че съм сравнил Турците с нашите хора нищо лошо не сам казал, но нека бъдем реалисти. Сигорен съм, че тези деца в шалвари, когато излезнат в големият град се променят коренно и става тогава страшното. След това се връштат на село прад нас скромни и с шалварите, а в града кой знае??? И това съм убеден защото съм срещал доста истории с дърржане на децата по този начин. Това води до неща, които могат многа да навредят на децата. Сравнявам това от мое лично наблюдение. За горепосочените села ги познавам като визия. Три години обикалях този район и никой не може да ме убеди в нещо друго. Когато бях в тези села видях моето детство. То не беше скоро и су учудих, че съществува още това, което при мен беше преди 20-25 години. Не отричам, че не ми харесва, но не можем да се кара все по този начин. Ето виждате в Рибново вече започна да се води спорр в селото, кое е правилно и кое не за децата. Скоро като отворят / ако нее отворен още/ пътя за Банско ще започнат повече туристи и нещата ще се променят коренно, бавно и настъпателно. Просто колкото и да не ни се иска тва е неизбежно. Ако е много хубаво на момичетата да носят шалвари, то защо и вие момчетата не носите дрехите, които са носили деди те ви. Ходете с тях в града / но не е така. ?

pomag

• Guest
Незнам защо е тази цензура, нали във форумите, в спора се ражда истината. Разбирам, че са хубави старите снимки на възрастните помаци, но това са само едни спомени, които ни връщат в миналото, навяват за носталгия към близките ни, но трябва да гледаме бъдещето, как едно такова момиче с тези дрехи си го предсавяте в Париж, Брюксел та дори и  на центъра в София. На дали ще се реши някоя да се яви там. Иначе сладки приказки може да си говорим като приказки от 1001 нощ и само да се хвалим, какви сме били помаците, трудолюбиви, добри, чесни и пр. Изглезда тук сайта се използва само с тази цел!

Offline muti6

• Adviser
Казвам, че религията държи нашите деца вързани от нея, а това нее е най-доброто за тях.
Pomag,
Ot napisanto do tuk, pochti nishto ne razbrah!Samo tova izrechenie mi e iasno!
Da te pitam:(Ako)Deca imash li?Bi li gi pusnal po monokini da hodiat?
Oti, ne se skriesh?

Selcha

• Guest
Мути6, остави човека на мира..Съгласен съм с него. Или сега и него под лупа ще следите.Pomag, в единомислие съм с теб. Поздрави.

Offline shaban

• Forum fan
Проблема който иска да постави ,нашият нов член -Помаг е проблема  за  "Унификацията и Идентификацията ,както на индивида принадлежащ на конкретното общество така и на самото общество" .
Ако едно малко общество е унифицирано  и съставено от еднакви индивиди  със прекалено светски или прекалено религиозни възгледи ,то това общество ще бъде лишено от развитие,затова е хубаво, че в нашето общество има всичко, и религия и светски възгледи . В момента нещата вървят към балансиране на светското и религиозното,на унификацията и идентификацията на индивидите.
Там където религията е наложила някаква унификация ,там има стремеж към  светско разбиране ,а там където светските разбирания са наложили унификация има стремеж към обръщане към религиозността.При всички положения и независимо от местоположението  ,достигането на относителен баланс е задължително с цел развитието и идентификацията на индивидите на  обществото. В този смисъл няма пълна идентификация и няма пълна унификация.Без унификация ,няма идентификация и обратното,така,че за нашето общество е хубаво да има всичко ,но да е що -годе балансирано.

Offline muti6

• Adviser
Мути6, остави човека на мира..Съгласен съм с него. Или сега и него под лупа ще следите.Pomag, в единомислие съм с теб. Поздрави.
Ti pak, ot koia dupka izpalzia?Interesno, kak se nadushvate? ;D ;D

pomag

• Guest
Pomag,
Ot napisanto do tuk, pochti nishto ne razbrah!Samo tova izrechenie mi e iasno!
Da te pitam:(Ako)Deca imash li?Bi li gi pusnal po monokini da hodiat?
Oti, ne se skriesh?
Проблема изглежда е в теб защо не ме азбираш! Да имам деца и ме разберете правилно, не искам и нашите деца пред нас да са скромни а а когато идат на море сами да оставаме огорчени. НЕ ИСКАМ ДА БЪДАТ КАТО ТУРЦИТЕ "ПРЕД НАС ВЕРНИ МЮСЮЛМАНИ А КОГАТО ГИ НЯМА ДА БЪДАТ КАТО ТЯХ РАЗГОЛЕНИ" Сега разбра ли ме?

pomag

• Guest
Благодаря за подкрепата, в спора се ражда истината, не сме ангели  понякога се крием зад парраван  но пред всевишния не можем да се скрием!

Offline muti6

• Adviser
Проблема изглежда е в теб защо не ме азбираш! Да имам деца и ме разберете правилно, не искам и нашите деца пред нас да са скромни а а когато идат на море сами да оставаме огорчени. НЕ ИСКАМ ДА БЪДАТ КАТО ТУРЦИТЕ "ПРЕД НАС ВЕРНИ МЮСЮЛМАНИ А КОГАТО ГИ НЯМА ДА БЪДАТ КАТО ТЯХ РАЗГОЛЕНИ" Сега разбра ли ме?
Sega, veche, sam udovletvoren!!!Badi jiv i zdrav!!!

EVROPOMAK

• Guest

Никой, не те кара да припознаваш "Рибновци", за твои деца, защото ти си имаш такива, да си ти живи и здрави и да ги възпитаваш по начин, който желаеш!  ::)
Нито пък, най-малко тук, некой ще кара да ставаш Турчин - "верващ" или "неверващ", както и Помак!  :o
Бъди такъв, какъвто си и се чувстваш, щото има и такива, които, както казваш ти някъде по-нагоре, които искат да се чувстват по-близо до световноизвестните фекални пирамидални образования наричани "кяфури" и казваш, че ги познаваш отнякъде!  :o
Между другото, ако още не си прочел тук,  този сайт е най-вече място за истински и горди хора, чувстващи се Помаци, или поне да са приятели на Помаците!  :(
Всякакви други елементи като "Полупомаци" , "Полухристияни" и други "Полу.." или други производни, са само временни мусафирье и пътници за други измерения и други земни кълбета!  ;D
На всеки душманинь на Помаците, прав му пъть към некво друго измерение!  :o
Тук, е място за по-земни ора, наречени Помаци!  ;)